Teraz słucham...

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer

Re: Teraz słucham...

Post autor: LukaSieka »

Obrazek
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

LukaSieka pisze: ↑wt sty 10, 2023 8:27 pm Obrazek
Jaki ten album jest dobry! Jak wyszedł to byłem totalnie nim zachwycony a jak ostatnio odpaliłem to w sumie te same odczucia.
Awatar użytkownika
Frank Drebin
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Frank Drebin »

U mnie M-16 z rzeczy wydanych przez Sodoma leci ostatnio zdecydowanie najczęściej.

Teraz:

Morbid Angel - Covenant
FotD = TOP5 albumów Maiden
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

No u mnie na zmianę z Agent Orange, Persecution Mania i o dziwo Code Red.
Awatar użytkownika
Frank Drebin
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Frank Drebin »

Obrazek

Psychotic Waltz - Into The Everflow (z pierwszego japońskiego tłoczenia)
FotD = TOP5 albumów Maiden
Awatar użytkownika
Cold
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Cold »

Obrazek
Awatar użytkownika
LukaSieka

Zdan pisze: ↑wt sty 10, 2023 8:56 pm No u mnie na zmianę z Agent Orange, Persecution Mania i o dziwo Code Red.
A czemu "Code Red" o dziwo? Przecież to świetna płyta. Jak dla mnie lepsza od "M-16".
"Code Red" kupiłem od razu po tym jak wyszła na kasecie. Katowałem ją aż do porzygu. Byłem tym materiałem zachwyconych. Po tym, powiedzmy fajnym, ale nierównym i niespójnym "'Til Death Do Us Unite" myślałem, że Sodom w ogóle zabrnie w coś w stylu Onkel Toma i będzie jeszcze bardziej jajcarsko niż na wspomnianym już "'Til Death Do Us Unite". Ale po tym jak zobaczyłem w gazecie okładkę, coś czułem, że będzie łomot :wink:. No i nie myliłem się. Nie sądziłem tylko, że będzie aż tak zaj*ebiście. Słuchałem "Code Red" na okrągło. Słuchałem "What Hell Can Create", "The Vice Of Killing", "Book Burning", "Addicted To Abstinence", "Tombstone", "Liquidation", tytułowy "Code Red" i nie wierzyłem, że Sodom wrócił do starego, ostrego stylu i co najważniejsze, że powrócił z takim świetnym materiałem. Strasznie ciekaw byłem kolejnej płyty. I choć była trochę inna (uważam to za zaletę) i przypominała chyba nawet jeszcze bardziej stary Sodom, to już TAKIEGO wrażenia na mnie nie zrobiła. Jasne - uwielbiałem i uwielbiam "M-16", ale wolę bardziej "Code Red".
Najbardziej chyba zadowolony jestem z faktu, że udało mi się usłyszeć kilka petard z obu tych płyt podczas pobytu Sodom, Kreator i Destruction w Warszawie w święto trzech króli w 2002 roku, w trakcie promowania płyty "M-16" właśnie. To jest chyba mój drugi najlepszy albo nawet i najlepszy koncert na jakim w życiu byłem.

Obrazek
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Obrazek

Darvaza - Ascending into Perdition

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

O dziwo "Code Red" bo ona w dyskusjach o Sodom pojawia się bardzo rzadko. Też mnie to dziwi bo to bardzo ale to bardzo dobry album - są tam pociski wszelkiego wagomiaru ale dominują prawdziwe rzeźnicze numery. Uwielbiam totalnie ten materiał i do tego jest bardzo ale to bardzo równy a w przypadku Sodom to nie zawsze się udaje bo płyty czasem mają kilka strzałów ale też fillery.
Awatar użytkownika
LukaSieka

Zdan pisze: ↑wt sty 10, 2023 11:16 pm O dziwo "Code Red" bo ona w dyskusjach o Sodom pojawia się bardzo rzadko. Też mnie to dziwi bo to bardzo ale to bardzo dobry album - są tam pociski wszelkiego wagomiaru ale dominują prawdziwe rzeźnicze numery. Uwielbiam totalnie ten materiał i do tego jest bardzo ale to bardzo równy a w przypadku Sodom to nie zawsze się udaje bo płyty czasem mają kilka strzałów ale też fillery.
Wiem, że się o "Code Red" nie za wiele w trakcie dyskusji o Sodom mówi, ale mi to akurat osobiście wisi :wink:. Czemu tak jest, a nie inaczej - nie wiem... Wiem, że "M-16" był już o wiele lepiej promowany i bardziej reklamowany. Do tego jeszcze doszła wspomniana wcześniej trasa z Kreator i Destruction. No i bardzo dużo się o "M-16" pisało, gadało w kontekście tego historycznego wydarzenia jaką wówczas była trasa trzech gigantów niemieckiej sceny thrash metalu. Tak czy siak "Code Red" to świetny lp. W ogóle to był świetny czas. Patrzeć jak thrash metal się odradza i wraca do łask po tym całym gówno-boomie na nu-metalowe pierdoły.

Obrazek
Ostatnio zmieniony śr sty 11, 2023 8:39 am przez LukaSieka, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
LukaSieka

Obrazek
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

The Horde - Thy Blackened Reign

Dlaczego oni nie nagrali zapowiadanej drugiej płyty?! ARGHHHH! Taki dobry band - ta płyta to świetna rzecz. Każdy fan thrashowego grania (czy nawet momentami rzeczy ala Cro-Mags) powinien to odpalić. Nie zapomniano o melodiach ale przede wszystkim - tona świetnych riffów. Taki "Odin's Blood" to hit!
Deleted User 8107

Post autor: Deleted User 8107 »

Rush - Presto
Awatar użytkownika
LukaSieka

Obrazek
Pyracanda "Two Sides Of A Coin"
Awatar użytkownika
Felcio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Felcio »

Obrazek
Prong - Prove You Wrong
Deleted User 8107

Post autor: Deleted User 8107 »

Nirvana - Nevermind