Teraz słucham...
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Re: Teraz słucham...

So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.

Cultes des Ghoules - Henbane
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
All Out War - Condemned To Suffer
Tak się powinno grać METALcore.
Tak się powinno grać METALcore.
Queen - The Game
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

- LukaSieka

Kolega Adrian S.O.S. mnie zainspirował tym Heathenem
. Zobaczyłem okładkę i od razu wrzuciłem "Breaking The Silence" 

Bardzo dobrze się słucha, szczególnie na słuchawkach. Najważniejsze, że płyta mnie nie męczy, mimo godziny z grubym okładem. Dotychczas Dream kojarzył mi się z solowymi popisami, i trochę "męczeniem buły"
Fajne teksty i cała historia - to chyba koncepcik. W niektórych wolniejszych fragmentach słyszę dalekie echa Genesis. Dużo dobrych melodii, np. przejścia od spokojniejszych do ostrzejszych rzeczy. Po trzech odsłuchach wyróżniłbym: Overture 1928, Fatal Tragedy i finałowy. Na fan.pl kilka płyt DT w promce za 24.99 (Train Of Thought, Octavarium, A Change Of Seasons) 27.99 (Distance Over Time) lub 30.99 (Awake). Coś zamówię, razem z nowym Riverside.
A teraz w głośnikach:

Ralph Kaminski - "Bal u Rafała"
Młodsza córa sobie kupiła za kasę z gwiazdki. Nie przypuszczałem, że gość jest tak popularny wśród licealistek
-
Deleted User 8107
Tak, to jest concept album. Moich faworytów z tego albumu i w ogole caly ranking plyt i utworów mozesz zobaczyc w temacie - ranking wszystkich utworów DT. Ja bym Ci tych nowszych płyt nie polecał na początek.Cold pisze: ↑sob sty 14, 2023 8:20 pm
Bardzo dobrze się słucha, szczególnie na słuchawkach. Najważniejsze, że płyta mnie nie męczy, mimo godziny z grubym okładem. Dotychczas Dream kojarzył mi się z solowymi popisami, i trochę "męczeniem buły". Tu tego nie odczuwam - może dlatego, że zapłaciłem za cidika
.
Fajne teksty i cała historia - to chyba koncepcik. W niektórych wolniejszych fragmentach słyszę dalekie echa Genesis. Dużo dobrych melodii, np. przejścia od spokojniejszych do ostrzejszych rzeczy. Po trzech odsłuchach wyróżniłbym: Overture 1928, Fatal Tragedy i finałowy. Na fan.pl kilka płyt DT w promce za 24.99(Train Of Thought, Octavarium, A Change Of Seasons) 27.99 (Distance Over Time) lub 30.99 (Awake). Coś zamówię, razem z nowym Riverside.
- LukaSieka

"Breaking The Silence" to cały czas mój ulubiony Heathen.

Autopsy "Acts Of The Unspeakable"
Ostatnio zmieniony sob sty 14, 2023 10:58 pm przez LukaSieka, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie mogę zdzierżyć typa

Cultes des Ghoules - Deeds Without a Name

Cultes des Ghoules - Eyes of Satan
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller