Bruce Solo

Solowe dokonania byłych i obecnych członków Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Schizoid
-#Lord of light
-#Lord of light

Re: Bruce Solo

Postautor: Schizoid » sob mar 18, 2023 12:52 pm

Ja do Live Chapter nie mam zastrzeżeń, to fajna koncertówka. Może tracklista nie jest szczególnie porywająca, ale skojarzenia z płytą mam pozytywne. Bruce brzmi tam spoko, zresztą już wtedy nie był najmłodszy + to było krótko po jego chorobie, w takich okolicznościach nie będę wymagał od gościa formy z 1982. Meksyk to już niestety inna historia, a gadanie o prezencie dla fanów to jakaś paranoja xD Mogliby to sprzedawać w dwupaku z ostatnim live albumem Blaze'a, podobny poziom "profesjonalizmu".
Putin chuj, a Ozzy na emeryturze

Awatar użytkownika
gumbyy
-#Lord of light
-#Lord of light

Postautor: gumbyy » sob mar 18, 2023 1:09 pm

Meksyk to już niestety inna historia, a gadanie o prezencie dla fanów to jakaś paranoja xD Mogliby to sprzedawać w dwupaku z ostatnim live albumem Blaze'a, podobny poziom "profesjonalizmu".
I dodawać jako bonus do happy meal w McD :lol:

A co do Live Chapter to uczciwy zapis koncertów z tego okresu. Fajna pamiątka bo byłem na 2 sztukach które wpadły na tego lajwa.
www.MetalSide.pl

nugz
-#Assassin
-#Assassin

Postautor: nugz » sob mar 18, 2023 1:35 pm

Żona ma urodziny w przyszłym tygodniu. Sprawdzę, czy sposób pojmowania prezentów przez Maiden przypadnie jej do gustu :D

Piotr Lange
-#Trooper
-#Trooper

Postautor: Piotr Lange » sob mar 18, 2023 1:38 pm

Pierdzielenie o prezencie dla fanów :lol: Co szkodziłoby popracować nad tym materiałem i obrobić go jak należy w studio? Jaka jest wymówka, że to się nie udało? Bez jaj...

Puścili gniota za który biorą hajs. Jakby chcieli "dać prezent fanom" to udostepniliby to, czy inne koncerty za darmo. Zespół się pod tym podpisał, to jest oficjalne wydawnictwo. Po co te bzdety o pandemii i innych planach? Nie ma wytłumaczenia na lenistwo i olewactwo.
To też racja, mogliby to udostępnić za free, tak samo mógł wówczas zrobić Kat Kostrzewskiego. Pamiętam, ze w ich sklepiku ta koncertówka kosztowała sporo a jakość i brzmienie jak NotB.

Awatar użytkownika
gumbyy
-#Lord of light
-#Lord of light

Postautor: gumbyy » sob mar 18, 2023 1:40 pm

Żona ma urodziny w przyszłym tygodniu. Sprawdzę, czy sposób pojmowania prezentów przez Maiden przypadnie jej do gustu :D
Daj znać, bom sam ciekaw, czy to się przyjmie na szerszą skalę :lol:
www.MetalSide.pl

Piotr Lange
-#Trooper
-#Trooper

Postautor: Piotr Lange » sob mar 18, 2023 1:41 pm

Awatar użytkownika
Scarred
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Postautor: Scarred » sob mar 18, 2023 1:43 pm

A live chapter chyba tylko w necie było nie? dobrze pamietam? nie wypuscili chyba tego na nośniki.
Plany: Steve Vai - Krk, Camel - Zabrze, Peter Gabriel- Krk, Iron Maiden x2 - Krk, Sting - Krk, Depeche Mode - Krk, Steve Rothery - Wwa

Doc, I'm dying, I'm feeling compromised (feeling compromised)
And so dehumanized (and so dehumanized)
My Brompton cocktail blend

Awatar użytkownika
gumbyy
-#Lord of light
-#Lord of light

Postautor: gumbyy » sob mar 18, 2023 1:44 pm

Ralf... ale co Ty porównujesz undergroundowy Kat do IM? Serio? :lol:
www.MetalSide.pl

Awatar użytkownika
gumbyy
-#Lord of light
-#Lord of light

Postautor: gumbyy » sob mar 18, 2023 1:45 pm

A live chapter chyba tylko w necie było nie? dobrze pamietam? nie wypuscili chyba tego na nośniki.
Video.
www.MetalSide.pl

Piotr Lange
-#Trooper
-#Trooper

Postautor: Piotr Lange » sob mar 18, 2023 1:57 pm

Bez przesady, u nas w Polsce Kat to zespół powszechnie wielbiony przez metalowców, undergroundowe to raczej te piwniczne blaczury. Kostrzewski ma nawet pomniki/tablice. Nie mogę tego nazwać undergroundem, no chyba że odniesiemy to do zasięgów Maryli Rodowicz czy innej Dody. Natomiast wydawnictwo pozostaje wydawnictwem bez względu na to czy jest mainstreamowe czy niszowe. Płyty z surowymi wersjami koncertów mają w ofercie np. Pearl Jam, U2, The Doors czy hurtowo Metallica. Tyle, że to limity oznaczone jako Official Bootlegs. Gdyby IM w takiej formie wydali NotB, nie byłoby problemu, wystarczył napis na okładce.

Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Clansman
-#Clansman

Postautor: MaidenFan » sob mar 18, 2023 2:01 pm

Video w necie, muzykę wydali na CD

Awatar użytkownika
gumbyy
-#Lord of light
-#Lord of light

Postautor: gumbyy » sob mar 18, 2023 2:14 pm

Bez przesady, u nas w Polsce Kat to zespół powszechnie wielbiony przez metalowców, undergroundowe to raczej te piwniczne blaczury. Kostrzewski ma nawet pomniki/tablice. Nie mogę tego nazwać undergroundem, no chyba że odniesiemy to do zasięgów Maryli Rodowicz czy innej Dody. Natomiast wydawnictwo pozostaje wydawnictwem bez względu na to czy jest mainstreamowe czy niszowe. Płyty z surowymi wersjami koncertów mają w ofercie np. Pearl Jam, U2, The Doors czy hurtowo Metallica. Tyle, że to limity oznaczone jako Official Bootlegs. Gdyby IM w takiej formie wydali NotB, nie byłoby problemu, wystarczył napis na okładce.
Ale tak po prawdzie co chcesz udowodnić z tym Katem? Bo nie rozumiem?

Walnąłeś głupotkę z prezentem dla fanów i teraz mieszasz w to Kata?
www.MetalSide.pl

Piotr Lange
-#Trooper
-#Trooper

Postautor: Piotr Lange » sob mar 18, 2023 2:31 pm

Chodzi mi tylko o to, że te dwa zespoły wydały w podobnym okresie płyty koncertowe dyskusyjnej jakości, za które kazały sobie słono płacić, przykład wcale nie tak odległy bo i jeden i drugi band to absolutna legenda, tyle że Kat wyłącznie w Polsce a IM na świecie. A ten prezent to cytat z press release Maiden, jeśli ktoś walnął głupotę to raczej Smallwood, choć zazwyczaj wiele grup tak pisze.

nugz
-#Assassin
-#Assassin

Postautor: nugz » sob mar 18, 2023 2:54 pm

Zniesmaczenie jest tak duże, że mi dziś popołudniowa micha nie smakuje :P

Awatar użytkownika
gumbyy
-#Lord of light
-#Lord of light

Postautor: gumbyy » sob mar 18, 2023 2:55 pm

Daj spokój... Kat który grał w mordowniach i IM ze statusem mega gwiazdy. Gdzie budżety, gdzie możliwości...

A o prezencie sam napisałeś w jakiś pokrętny sposob próbując wytłumaczyć decyzję zespołu o wypuszczeniu takiego gniota. Jeszcze wmieszałeś w to pandemię :lol:

Nie da się w żaden sposób obronić tego wydawnictwa. Nawet argumentując, że "Kat w podobnym okresie też wydał dyskusyjnej jakości koncertowkę" :lol: Daj na luz ;)
www.MetalSide.pl

Awatar użytkownika
gumbyy
-#Lord of light
-#Lord of light

Postautor: gumbyy » sob mar 18, 2023 2:55 pm

Zniesmaczenie jest tak duże, że mi dziś popołudniowa micha nie smakuje :P
Zapij Żubrem :lol:
www.MetalSide.pl

nugz
-#Assassin
-#Assassin

Postautor: nugz » sob mar 18, 2023 3:00 pm

Upewniłem się jeszcze raz, i jeszcze raz, i kolejny - Ron nawet w 2023 wcale nie wygląda na starszego chciwego pana, nie :D

Piotr Lange
-#Trooper
-#Trooper

Postautor: Piotr Lange » sob mar 18, 2023 3:09 pm

Daj spokój... Kat który grał w mordowniach i IM ze statusem mega gwiazdy. Gdzie budżety, gdzie możliwości...

A o prezencie sam napisałeś w jakiś pokrętny sposob próbując wytłumaczyć decyzję zespołu o wypuszczeniu takiego gniota. Jeszcze wmieszałeś w to pandemię :lol:

Nie da się w żaden sposób obronić tego wydawnictwa. Nawet argumentując, że "Kat w podobnym okresie też wydał dyskusyjnej jakości koncertowkę" :lol: Daj na luz ;)
To dla konsensusu ujmijmy słowo "prezent" w cudzysłów. Ja wbrew pozorom nie usiłuję bronić tego wydawnictwa, bo jakie jest - każdy słyszy. Gdyby wydali je jako official bootleg nie byłoby dyskusji, niestety to w pełni oficjalny materiał i raczej wybitnym osiągnięciem go nie nazwę. A Live Chapter to według mnie całkiem dobry albumik zespołu na późnym etapie kariery. Luzik!

Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Postautor: Siwy » wt mar 21, 2023 6:02 pm

Wracając do tematu, to ja trochę nie miałem wątpliwości, że Bruce zaśpiewa o niebo lepiej na tej obecnej trasie z orkiestrą. Wolniejsze utwory, Dickinson nie biega po scenie, skupia całą energię tylko na śpiewaniu. To jest właśnie to, o czym rozmawiamy w kwestii jego formy live w zespole...

Wróć do „Different World”