Album oceniam 6.5/10. Nie ma tu takich gniotów jak na poprzedniej płycie, ale hitów typu Spit out the Bone czy Halo on Fire też nie.
A co do Overkill, to według mnie nowa płyta jest słabsza od 72S.
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Maideni pewnie doskonale zdają sobie sprawę z upływu czasu. Harris mówi, że daje grupie 5 lat. Ja sądzę, iż zagrają trasę The Future Past i może jakąś jeszcze na zakończenie, jak Black Sabbath czy Rush i oficjalnie IM przejdzie do historii. Wiek robi swoje, zmienia się mentalność, priorytety życiowe, heavy metal i zespół nie jest już ich celem życia. Od paru lat mówi się, iż Dave Murray ma dość tras. Czy w takim wypadku muzyk może odnajdywać w sobie jakąkolwiek motywację? Jeżeli nie zdołają utrzymać przyzwoitej jakości, fani przestaną kupować bilety, marka rynkowa zespołu może podupaść na dobre. A po co im taka kompromitacja na sam koniec i tak bardzo udanej kariery?!Frank Drebin pisze: ↑sob kwie 15, 2023 4:15 pm Trochę próbują. Jednak szanse że którykolwiek z ich ostatnich rockerów (weźmy takie "Death Or Glory" czy "Days Of Future Past") zostanie klasykiem są podobne jak szanse Marcina Najmana na mistrzostwo UFC. W takiej muzyce fizycznie nie odnajduje się już przede wszystkim Dickinson. Więc pozostaję przy stanowisku, że już jej grać na wysokim poziomie nie potrafią.
Ale że równolegle metalu "nie czują" - to też z pewnością słuszny trop. Case właściwie identyczny jak z Metą i "starym, dobrym" thrashem.
Proszę o źródło.
Przecież od lat nie utrzymują jakości, zarówno styudyjnie, jak i live. I jakoś ludzie kupują bilety.Jeżeli nie zdołają utrzymać przyzwoitej jakości, fani przestaną kupować bilety, marka rynkowa zespołu może podupaść na dobre. A po co im taka kompromitacja na sam koniec i tak bardzo udanej kariery?!

Ale on tam chyba nic nie mówił o pięciu latach. Tylko, że będą grali jak długo dadzą radę.Piotr Lange pisze: ↑sob kwie 15, 2023 5:50 pm Wywiad z Harrisem dla Classic Rock przy okazji uhonorowania IM serią znaczków przez, Royal Mail.

Kilka postów wcześniej piszesz, ze jak można porównywać IM i M. A sam to cały czas robisz. W tym poście ani słowa o M. A to temat o tym zespole, a nie IM.Piotr Lange pisze: ↑sob kwie 15, 2023 5:34 pmMaideni pewnie doskonale zdają sobie sprawę z upływu czasu. Harris mówi, że daje grupie 5 lat. Ja sądzę, iż zagrają trasę The Future Past i może jakąś jeszcze na zakończenie, jak Black Sabbath czy Rush i oficjalnie IM przejdzie do historii. Wiek robi swoje, zmienia się mentalność, priorytety życiowe, heavy metal i zespół nie jest już ich celem życia. Od paru lat mówi się, iż Dave Murray ma dość tras. Czy w takim wypadku muzyk może odnajdywać w sobie jakąkolwiek motywację? Jeżeli nie zdołają utrzymać przyzwoitej jakości, fani przestaną kupować bilety, marka rynkowa zespołu może podupaść na dobre. A po co im taka kompromitacja na sam koniec i tak bardzo udanej kariery?!Frank Drebin pisze: ↑sob kwie 15, 2023 4:15 pm Trochę próbują. Jednak szanse że którykolwiek z ich ostatnich rockerów (weźmy takie "Death Or Glory" czy "Days Of Future Past") zostanie klasykiem są podobne jak szanse Marcina Najmana na mistrzostwo UFC. W takiej muzyce fizycznie nie odnajduje się już przede wszystkim Dickinson. Więc pozostaję przy stanowisku, że już jej grać na wysokim poziomie nie potrafią.
Ale że równolegle metalu "nie czują" - to też z pewnością słuszny trop. Case właściwie identyczny jak z Metą i "starym, dobrym" thrashem.

Najlepsze jest to, że chce się to dalej oglądać. Niesamowita mimika / ekspresja wokalu James'a (bo chyba o to chodzi). Fajnie też pokazuje jak się zmienia rytm.

Atencjusze i komercyjne buły znów dają upust swojemu merkantylizmowi!
Jeżeli fani wciąż wypełniają stadiony żeby słuchać Axla Rose'a to myślę, że Ironi mają jeszcze duży margines spadku jakościPiotr Lange pisze: ↑sob kwie 15, 2023 5:34 pm fani przestaną kupować bilety, marka rynkowa zespołu może podupaść na dobre
Dobra, a teraz już tak na serio. Poczytałem se dyskusje i w sumie to się tylko pośmiałem, ale niesamowite jest to jak jednoczesnie bardzo ta płyta "nikogo nie obchodzi" i generuje takie emocje. Częściej widziałem rzeczy typu "marked safe from new Metallica album" niż rzeczywiście jakaś podjarke faktem ze Meta (przepraszam, tak też już nie można mówić bo to zenujace) wypuściła nowy materiał. I to już mam wrażenie że to totalne tryhardowanie.pz pisze: ↑pt kwie 14, 2023 6:24 pmChyba tak, bo widać, że dużo poszłoZdan pisze: ↑pt kwie 14, 2023 5:45 pmSardi rum z colą smaczny i dobry?Sardi z Batumi pisze: ↑pt kwie 14, 2023 5:32 pm 72 seasons jest znakomite! Panowie już koło 60 ale wciąż pokazują jak się powinno grać metal. Nie mogę się doczekać koncertów w Amsterdamie, mam nadzieje ze zagrają całą płytę. Kręci się już 7 raz dzisiaj!!! WE NEVER QUIT WE NEVER STOP CAUSE WE'RE METALLICA![]()
![]()