18/05/2023 Peter Gabriel - Kraków
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 8107
Re: 18/05/2023 Peter Gabriel - Kraków
Tak mi się nie chce na ten koncert iść, że dramat.
A czemu?
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
Deleted User 8107
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
And so fucked... Również jestem palaczem ze sporą nadwagą, ale długie spacery to absolutna podstawa i Tobie też polecam.
#johnny2026
#SilneRamięPrawa
#SilneRamięPrawa
Dokładnie - dopóki nogi nie wysiądą, nie ma wymówek, żeby nie ruszyć sraki, chociaż na pół godziny.
Miejsce 9 rząd 12 w sektorze P3 już czeka. Ktoś może w pobliżu? 
Jeszcze takie pytanie. Jest szansa, że pojawią się utwory z początkowych albumów Genesis z Peterem w składzie? To w zasadzie pierwszy tourowy koncert Petera od prawie 10 lat, więc nie ma za bardzo do czego się odnieść. Sprawdziłem setlistę wybranych koncertów trasy z 2014 roku i tam widzę była tylko solowa twórczość, plus ewentualnie jakieś covery.
Jeszcze takie pytanie. Jest szansa, że pojawią się utwory z początkowych albumów Genesis z Peterem w składzie? To w zasadzie pierwszy tourowy koncert Petera od prawie 10 lat, więc nie ma za bardzo do czego się odnieść. Sprawdziłem setlistę wybranych koncertów trasy z 2014 roku i tam widzę była tylko solowa twórczość, plus ewentualnie jakieś covery.
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Osobiście nie sądzę, że będą utwory Genesis.
-
paulek
- -#Lord of the flies

To jest niemalże pewne. Chociaż mając w pamięci koncert w łodzi ani przez moment mi ich nie brakowaloOsobiście nie sądzę, że będą utwory Genesis
-
paulek
- -#Lord of the flies

dla horej curki zrobi kółeczko na wigry 3 po scenie...Czy Peter rzuca kostki?
Tak, ale tylko jak masz "horą curke" ;(
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Na utwory Genesis to chyba lepiej na Hacketta uderzyć 15 vii
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Wielkie dzięki za info! Tak, siedziałem w jaskini ostatnie pół roku i zupełnie ominęło mnie to wydarzenie - Summer Fog Festival, gdzie ma grać Hackett.
Miło mi 
Jakoś ten Summer Fog nie jest u nas popularny na forum, a szkoda, bo mnóstwo dobrej muzy tam się wydarzy
Jakoś ten Summer Fog nie jest u nas popularny na forum, a szkoda, bo mnóstwo dobrej muzy tam się wydarzy
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Ja bym tego nie wykluczał. To najpewniej ostatnia trasa Gabriela (co prawda przeciągnie się do 2024, ale to nic nie zmienia) i może w związku z tym chcieć rozliczyć się z całokształtem swojej twórczości. Do tego teraz Genesis jest oficjalnie rozwiązane, więc jakieś tam szanse są. W 2016 zdarzyło mu się zaśpiewać intro Dancing With the Moonlit Knight: https://www.youtube.com/watch?v=Ud4aJbpMKqg. Ale ogólnie nie nastawiałbym się na Genesis w secie. Znam już jego sporą część i jest... Hmmm, ciekawyMikson pisze: ↑czw maja 18, 2023 10:03 am Miejsce 9 rząd 12 w sektorze P3 już czeka. Ktoś może w pobliżu?
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
O! Właśnie na takie Dancing with the Moonlit Knight i kilka innych perełek po cichu liczę. No ale nie będę się nastawiał, żeby potem nie być rozczarowany, bo i tak kawał dobrej muzyki nas czeka.