Maiden England World Tour 2012
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Maiden England World Tour 2012
Niee... już z TFF nic nie zagrają 
Mielibyśmy, jakby zespół żonglował setlistą.ZłapanyWCzasie pisze:Bootlegowcy mieli by radochę hehe
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
A ja wam mówie, że bedzie cały 7 syn. Chłopaki pozazdroszcza metallice grania live Czarnego Albumu i oni zagrają w całości 7 syna
Wywalić Heaven Can Wait i Wasted Years, zastapić to czymś rzadko granym i bedzie git. Szkoda tylko, że na bank bedzie Can i play with madness, najbardziej wieśniacki kawałek IM (Choć i on ma swój urok więc nie bedzie źle)...Mr. M pisze:1. Moonchild
2. The Evil That Men Do
3. The Prisoner
4. Infinite Dreams
5. The Trooper
6. Can I Play With Madness
7. Heaven Can Wait
8. Wasted Years
9. The Clairvoyant
10. Seventh Son of a Seventh Son
11. Hallowed Be Thy Name
12. Fear of the Dark
13. Iron Maiden
Encore:
14. The Number of the Beast
15. 2 Minutes to Midnight
16. Sanctuary
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Can I Play with Madness !? to akurat dla mnie z hiciorów rzecz świetna na koncerty i dużo bardziej go wolę usłyszeć niż np. Run to the Hills czy nawet Two Minutes to Midnight (widziałem już na 3 trasach)
a z tym żonglowaniem setlistą to tak , byłoby to fajne ale mogłoby się wiązać z ryzykiem usłyszenia czegoś ogranego zamiast czegoś rzadkiego np. Sanctuary zamiast Still Life
a z tym żonglowaniem setlistą to tak , byłoby to fajne ale mogłoby się wiązać z ryzykiem usłyszenia czegoś ogranego zamiast czegoś rzadkiego np. Sanctuary zamiast Still Life
Od rtth to może i tak, bo ten numer znudził mi sie zupełnie. Ale 2 minuty to dla mnie numer-wizytówka IM i zawsze bardzo mi się podobał. A can i play with madness to taka tam galopada zbyt "słodka", melodyjna i przebojowa jak na moje uszy. Takie tam wesołe patataj, które imho blado wypada na tle pozostałych numerów z 7 syna. Ale krótkie to jest wiec nie bede narzekał jak bedzie w secie (a będzie na bank)ZłapanyWCzasie pisze:Can I Play with Madness !? to akurat dla mnie z hiciorów rzecz świetna na koncerty i dużo bardziej go wolę usłyszeć niż np. Run to the Hills czy nawet Two Minutes to Midnight
Ostatnio zmieniony pt lut 17, 2012 2:24 pm przez Emilio, łącznie zmieniany 2 razy.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Ja w ogóle raczej nie będe narzekał bo choćby set był umiarkowanie dobry będzie wspaniale (a może być tylko lepiej ) Zresztą setlist z Final Frontier Tour był jak dla mnie dość średni a na żywo to wszystko okazało się świetne.
Mnie martwi co innego-w zasadzie zerowe szanse by nie znać setu , naprawdę miałem dużą ochotę by tym razem po latach znów nie znać setu (raz mi się udało-w Chorzowie 2005)
No nic..trudno
Natomiast ja też bardzo lubię Two Minutes to Midnight-to taki bardzo motocyklowy utwór Ironów , oparty na ostrym riffie , świetnym refrenie. Tylko , że słyszałem go już 4 razy i boli mnie to , że zawsze zabiera miejsce jakiemuś innemu utworowi z Powerslave , tytułowemu chociażby.
Can I Play with Madness sam nie wiem , sentyment? coś sprawia , że bardzo lubię ten utwór poza tym na żywo tej lekkości jest jakby w nim mniej , nabiera większej mocy i ostrości.
To w sumie trzeci utwór Iron Maiden jaki usłyszałem na żywo więc może też dlatego.
Także Seventh Son jest dla mnie płytą bezbłędną , jedynie koncept psuje mi może zbyt cukierkowe brzmienie CIPWM i tekst do Evil that Man Do -nie ma nic wspólnego z całością.
Tak czy siak 10/10 , 100/100 ile tam chcecie ,hehe
Mnie martwi co innego-w zasadzie zerowe szanse by nie znać setu , naprawdę miałem dużą ochotę by tym razem po latach znów nie znać setu (raz mi się udało-w Chorzowie 2005)
No nic..trudno
Natomiast ja też bardzo lubię Two Minutes to Midnight-to taki bardzo motocyklowy utwór Ironów , oparty na ostrym riffie , świetnym refrenie. Tylko , że słyszałem go już 4 razy i boli mnie to , że zawsze zabiera miejsce jakiemuś innemu utworowi z Powerslave , tytułowemu chociażby.
Can I Play with Madness sam nie wiem , sentyment? coś sprawia , że bardzo lubię ten utwór poza tym na żywo tej lekkości jest jakby w nim mniej , nabiera większej mocy i ostrości.
To w sumie trzeci utwór Iron Maiden jaki usłyszałem na żywo więc może też dlatego.
Także Seventh Son jest dla mnie płytą bezbłędną , jedynie koncept psuje mi może zbyt cukierkowe brzmienie CIPWM i tekst do Evil that Man Do -nie ma nic wspólnego z całością.
Tak czy siak 10/10 , 100/100 ile tam chcecie ,hehe
I jeszcze alexander vbedzie w secie zobaczycie.
Bedzie tak:
Moonchild"
Infinite Dreams
Can I Play with Madness
The Evil That Men Do
Seventh Son of a Seventh Son
The Prophecy
The Clairvoyant
Only the Good Die Young
The Prisoner
The Trooper
Killers
Hallowed Be Thy Name
Alexander the great
Iron Maiden
Encore:
The Number of the Beast
2 Minutes to Midnight
Bedzie tak:
Moonchild"
Infinite Dreams
Can I Play with Madness
The Evil That Men Do
Seventh Son of a Seventh Son
The Prophecy
The Clairvoyant
Only the Good Die Young
The Prisoner
The Trooper
Killers
Hallowed Be Thy Name
Alexander the great
Iron Maiden
Encore:
The Number of the Beast
2 Minutes to Midnight
http://www.summerfest.com/iron-maiden/
Najstarszy i prestiżowy fest w USA! To nie koniec dodatkowych dat - prawdopodobnie Ohio, coś w Kanadzie i jeszcze jakiś fest. Rzeczywiście duża trasa - dwa koncerty na Verizon Wireless Amph. w Laguna Hills!
Najstarszy i prestiżowy fest w USA! To nie koniec dodatkowych dat - prawdopodobnie Ohio, coś w Kanadzie i jeszcze jakiś fest. Rzeczywiście duża trasa - dwa koncerty na Verizon Wireless Amph. w Laguna Hills!
-
Deleted User 2259
No i fajnieRALF pisze:dwa koncerty na Verizon Wireless Amph. w Laguna Hills!
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Tak nie będzie bo skrajny konserwatyzm Ironów każe przypuszczać , że bis zawsze ma 3 utwory ,hahaha
ale już bez żartów taki set biorę w ciemno , w zasadzie tylko bym Troopera/Two Minutes to Midnight ze Still Life zamienił ale już bez szaleństw
chociaż ja akurat osobiście myślę , że z trójki Killers/Still Life/The Prisoner największe szanse są na Still Life
ps. jak sobie o tym nawet myślę to brak mi słów ,bez żartów-czeka nas najlepsza trasa Iron Maiden
ale już bez żartów taki set biorę w ciemno , w zasadzie tylko bym Troopera/Two Minutes to Midnight ze Still Life zamienił ale już bez szaleństw
chociaż ja akurat osobiście myślę , że z trójki Killers/Still Life/The Prisoner największe szanse są na Still Life
ps. jak sobie o tym nawet myślę to brak mi słów ,bez żartów-czeka nas najlepsza trasa Iron Maiden
no wiesz to prawdopodobnie ostatnia trasa Ironów w Ameryce z takim rozmachem więc chcą zagrać w jak największej ilości miastRALF pisze:http://www.summerfest.com/iron-maiden/
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Nie wiem może ja jestem inny ale mnie to bardziej podnieca niż 10 lat temu ,tzn trasy Ironów
a jak miałem 12 lat to nie wiedziałem co to jest Iron Maiden ,heh
ps. choć podejrzewam, że to tylko zaczepka z Twojej strony
a jak miałem 12 lat to nie wiedziałem co to jest Iron Maiden ,heh
ps. choć podejrzewam, że to tylko zaczepka z Twojej strony
Zapominasz o Farewell tour - bo za kilka lat w nią ruszą...ZłapanyWCzasie pisze: no wiesz to prawdopodobnie ostatnia trasa Ironów w Ameryce z takim rozmachem więc chcą zagrać w jak największej ilości miast
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

o niej wolę nie pamiętać...RALF pisze:Zapominasz o Farewell tour - bo za kilka lat w nią ruszą...ZłapanyWCzasie pisze: no wiesz to prawdopodobnie ostatnia trasa Ironów w Ameryce z takim rozmachem więc chcą zagrać w jak największej ilości miast
No tak, w swoich rozważaniach sprzed paru godzin pominąłem Can I Play... Zupełnie o nim zapomniałem. To taki kawałek, którego się nie pamięta, nie bez przyczyny. Szkoda tylko, że to raczej pewniak w miejsce któregoś z unikatowych i wartościowych kawałków, które bardzo chcielibyśmy usłyszeć 
M.
M.
Moonchild sam mówisz o podniecie chłopaków ,a na forum DT to ty wklejasz każdy amatorski filmik z każdego koncertu , każdą setlistę która jest taka sama itp itd , więc wyluzuj 
Mam nadzieje, że chłopaki zaprezentują choc trochę zaskakującą setlistę. O tyle co na trasach promujących nowy album, niczego wielkiego się spodziewac nie można, to na takiej "historycznej" trasie już jak najbardziej.
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

w przypadku Ironów niekoniecznie bo faktycznie na Somewhere Back in Time zamiast Fear of the Dark można było zagrać cokolwiek z Somewhere in Time -choć mówiąc brutalnie 80% osób na świecie i pewnie z 95% w Polsce będących na stadionie byłaby bardzo niezadowolona z tego faktuPawcio pisze:Mam nadzieje, że chłopaki zaprezentują choc trochę zaskakującą setlistę. O tyle co na trasach promujących nowy album, niczego wielkiego się spodziewac nie można, to na takiej "historycznej" trasie już jak najbardziej.
na Early Days niby Feara nie było ale na cholerę było grać Sanctuary skoro spełnia dokładnie TĄ SAMĄ funkcję co Running Free zamiast tego jakiś kawałek z Numbera (tu tradycyjnie to samo...) czy Piece of Mind by urozmaicić ten set
ech już tak sobie ponarzekam na charyzmatycznych Brytyjczyków
A mnie zastanawiają solówki Janicka, dadzą mu jakieś? Może grali jakiś z tych utworów live z nim ?
Oby ich nie zprartaczył jak Revelations na Flight 666
Oby ich nie zprartaczył jak Revelations na Flight 666
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Dadzą , na 100% dadzą i pewnie po to zagrają parę bardziej prostych hiciorów jak np. Two Minutes to Midnight , Trooper czy Heaven Can Wait gdzie nie ma to aż tak ogromnego znaczenia