Maiden England World Tour 2012

Wszystko na temat trasy Maiden England 2012 -2014

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Maiden England World Tour 2012

Post autor: RALF »

Niee... już z TFF nic nie zagrają :lol:
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

ZłapanyWCzasie pisze:Bootlegowcy mieli by radochę hehe
Mielibyśmy, jakby zespół żonglował setlistą.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

A ja wam mówie, że bedzie cały 7 syn. Chłopaki pozazdroszcza metallice grania live Czarnego Albumu i oni zagrają w całości 7 syna :cool:
Mr. M pisze:1. Moonchild
2. The Evil That Men Do
3. The Prisoner
4. Infinite Dreams
5. The Trooper
6. Can I Play With Madness
7. Heaven Can Wait
8. Wasted Years
9. The Clairvoyant
10. Seventh Son of a Seventh Son
11. Hallowed Be Thy Name
12. Fear of the Dark
13. Iron Maiden

Encore:
14. The Number of the Beast
15. 2 Minutes to Midnight
16. Sanctuary
Wywalić Heaven Can Wait i Wasted Years, zastapić to czymś rzadko granym i bedzie git. Szkoda tylko, że na bank bedzie Can i play with madness, najbardziej wieśniacki kawałek IM (Choć i on ma swój urok więc nie bedzie źle)...
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: ZłapanyWCzasie »

Can I Play with Madness !? to akurat dla mnie z hiciorów rzecz świetna na koncerty i dużo bardziej go wolę usłyszeć niż np. Run to the Hills czy nawet Two Minutes to Midnight (widziałem już na 3 trasach)

a z tym żonglowaniem setlistą to tak , byłoby to fajne ale mogłoby się wiązać z ryzykiem usłyszenia czegoś ogranego zamiast czegoś rzadkiego np. Sanctuary zamiast Still Life
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

ZłapanyWCzasie pisze:Can I Play with Madness !? to akurat dla mnie z hiciorów rzecz świetna na koncerty i dużo bardziej go wolę usłyszeć niż np. Run to the Hills czy nawet Two Minutes to Midnight
Od rtth to może i tak, bo ten numer znudził mi sie zupełnie. Ale 2 minuty to dla mnie numer-wizytówka IM i zawsze bardzo mi się podobał. A can i play with madness to taka tam galopada zbyt "słodka", melodyjna i przebojowa jak na moje uszy. Takie tam wesołe patataj, które imho blado wypada na tle pozostałych numerów z 7 syna. Ale krótkie to jest wiec nie bede narzekał jak bedzie w secie (a będzie na bank)
Ostatnio zmieniony pt lut 17, 2012 2:24 pm przez Emilio, łącznie zmieniany 2 razy.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Ja w ogóle raczej nie będe narzekał bo choćby set był umiarkowanie dobry będzie wspaniale (a może być tylko lepiej ) Zresztą setlist z Final Frontier Tour był jak dla mnie dość średni a na żywo to wszystko okazało się świetne.
Mnie martwi co innego-w zasadzie zerowe szanse by nie znać setu , naprawdę miałem dużą ochotę by tym razem po latach znów nie znać setu (raz mi się udało-w Chorzowie 2005)
No nic..trudno

Natomiast ja też bardzo lubię Two Minutes to Midnight-to taki bardzo motocyklowy utwór Ironów , oparty na ostrym riffie , świetnym refrenie. Tylko , że słyszałem go już 4 razy i boli mnie to , że zawsze zabiera miejsce jakiemuś innemu utworowi z Powerslave , tytułowemu chociażby.
Can I Play with Madness sam nie wiem , sentyment? coś sprawia , że bardzo lubię ten utwór poza tym na żywo tej lekkości jest jakby w nim mniej , nabiera większej mocy i ostrości.
To w sumie trzeci utwór Iron Maiden jaki usłyszałem na żywo więc może też dlatego.
Także Seventh Son jest dla mnie płytą bezbłędną , jedynie koncept psuje mi może zbyt cukierkowe brzmienie CIPWM i tekst do Evil that Man Do -nie ma nic wspólnego z całością.
Tak czy siak 10/10 , 100/100 ile tam chcecie ,hehe
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

I jeszcze alexander vbedzie w secie zobaczycie.

Bedzie tak:

Moonchild"
Infinite Dreams
Can I Play with Madness
The Evil That Men Do
Seventh Son of a Seventh Son
The Prophecy
The Clairvoyant
Only the Good Die Young
The Prisoner
The Trooper
Killers
Hallowed Be Thy Name
Alexander the great
Iron Maiden
Encore:
The Number of the Beast
2 Minutes to Midnight
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

http://www.summerfest.com/iron-maiden/

Najstarszy i prestiżowy fest w USA! To nie koniec dodatkowych dat - prawdopodobnie Ohio, coś w Kanadzie i jeszcze jakiś fest. Rzeczywiście duża trasa - dwa koncerty na Verizon Wireless Amph. w Laguna Hills!
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

RALF pisze:dwa koncerty na Verizon Wireless Amph. w Laguna Hills!
No i fajnie :B
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Tak nie będzie bo skrajny konserwatyzm Ironów każe przypuszczać , że bis zawsze ma 3 utwory ,hahaha

ale już bez żartów taki set biorę w ciemno , w zasadzie tylko bym Troopera/Two Minutes to Midnight ze Still Life zamienił ale już bez szaleństw

chociaż ja akurat osobiście myślę , że z trójki Killers/Still Life/The Prisoner największe szanse są na Still Life

ps. jak sobie o tym nawet myślę to brak mi słów ,bez żartów-czeka nas najlepsza trasa Iron Maiden
RALF pisze:http://www.summerfest.com/iron-maiden/

Najstarszy i prestiżowy fest w USA! To nie koniec dodatkowych dat - prawdopodobnie Ohio, coś w Kanadzie i jeszcze jakiś fest. Rzeczywiście duża trasa - dwa koncerty na Verizon Wireless Amph. w Laguna Hills!
no wiesz to prawdopodobnie ostatnia trasa Ironów w Ameryce z takim rozmachem więc chcą zagrać w jak największej ilości miast
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Podnieta jakbyście mieli po 12 lat :roll: :B
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Nie wiem może ja jestem inny ale mnie to bardziej podnieca niż 10 lat temu ,tzn trasy Ironów

a jak miałem 12 lat to nie wiedziałem co to jest Iron Maiden ,heh

ps. choć podejrzewam, że to tylko zaczepka z Twojej strony ;)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

ZłapanyWCzasie pisze: no wiesz to prawdopodobnie ostatnia trasa Ironów w Ameryce z takim rozmachem więc chcą zagrać w jak największej ilości miast
Zapominasz o Farewell tour - bo za kilka lat w nią ruszą...
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

RALF pisze:
ZłapanyWCzasie pisze: no wiesz to prawdopodobnie ostatnia trasa Ironów w Ameryce z takim rozmachem więc chcą zagrać w jak największej ilości miast
Zapominasz o Farewell tour - bo za kilka lat w nią ruszą...
o niej wolę nie pamiętać...
Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: beaviso »

No tak, w swoich rozważaniach sprzed paru godzin pominąłem Can I Play... Zupełnie o nim zapomniałem. To taki kawałek, którego się nie pamięta, nie bez przyczyny. Szkoda tylko, że to raczej pewniak w miejsce któregoś z unikatowych i wartościowych kawałków, które bardzo chcielibyśmy usłyszeć :(

M.
IronKevin
-#Invader
-#Invader

Post autor: IronKevin »

Moonchild sam mówisz o podniecie chłopaków ,a na forum DT to ty wklejasz każdy amatorski filmik z każdego koncertu , każdą setlistę która jest taka sama itp itd , więc wyluzuj :P
Awatar użytkownika
Pawcio
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Pawcio »

Mam nadzieje, że chłopaki zaprezentują choc trochę zaskakującą setlistę. O tyle co na trasach promujących nowy album, niczego wielkiego się spodziewac nie można, to na takiej "historycznej" trasie już jak najbardziej.
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Pawcio pisze:Mam nadzieje, że chłopaki zaprezentują choc trochę zaskakującą setlistę. O tyle co na trasach promujących nowy album, niczego wielkiego się spodziewac nie można, to na takiej "historycznej" trasie już jak najbardziej.
w przypadku Ironów niekoniecznie bo faktycznie na Somewhere Back in Time zamiast Fear of the Dark można było zagrać cokolwiek z Somewhere in Time -choć mówiąc brutalnie 80% osób na świecie i pewnie z 95% w Polsce będących na stadionie byłaby bardzo niezadowolona z tego faktu

na Early Days niby Feara nie było ale na cholerę było grać Sanctuary skoro spełnia dokładnie TĄ SAMĄ funkcję co Running Free zamiast tego jakiś kawałek z Numbera (tu tradycyjnie to samo...) czy Piece of Mind by urozmaicić ten set

ech już tak sobie ponarzekam na charyzmatycznych Brytyjczyków ;)
HighPower
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: HighPower »

A mnie zastanawiają solówki Janicka, dadzą mu jakieś? Może grali jakiś z tych utworów live z nim ?

Oby ich nie zprartaczył jak Revelations na Flight 666
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Dadzą , na 100% dadzą i pewnie po to zagrają parę bardziej prostych hiciorów jak np. Two Minutes to Midnight , Trooper czy Heaven Can Wait gdzie nie ma to aż tak ogromnego znaczenia
ODPOWIEDZ