24/06/2014 - Iron Maiden - Poznań
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 24/06/2014 - Iron Maiden - Poznań
Szkoda, że na pierwszy ogień w 2013 roku nie poszedł gig stadionowy, a dopiero teraz na dokładkę hala np. w Łodzi. Tak jak było z Depeche Mode (Narodowy, a teraz Łódź - ta sama trasa).
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Mimo szumnych zapowiedzi organizatora o nowej setliście, innej scenografii (remi pisze:Może i macie rację, mam kilku znajomych, którzy hardcore fanami nie są, ale po gigach w 2011,13 chcieliby porządnej odmiany i z tego powodu, koncert w Poznaniu nie jest dla nich priorytetem.
Swoją drogą ciekawe czy w przypadku bardzo niskiej sprzedaży biletów, jest możliwe przeniesienie gigu do hali? Bo anulowanie koncertu raczej nie wchodzi w grę, skoro dostają stałą stawkę.
Przeniesienie koncertu do Areny nie wchodzi w grę - ile tam wchodzi osób? Z 5-6.000? Przy takiej pojemności bilety musiałyby kosztować ze 100 EUR, jak w Luksemburgu, a nie 100 zł.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Rafał, ale naprawdę tylko zagorzali fani zdecydują się na koncert po obejrzeniu tegorocznej setlisty... Większość osób odpali na YouTube koncert z Rock In Rio czy urywki z Donington i stwierdzi - jest czad, jedziemy na Ironów usłyszeć największe hity!RALF pisze:Cóż, raczej będzie wiecej niż 5k, więc Arena odpada. Nie... sądzę, że będzie około 20K przy tych cenach. Moim zdaniem decydująca będzie zmiana w set-liście, fajny set + atrakcyjne ceny biletów i nawet ci niezdecydowani - się zdecydują. A Niemcy z pobliskich miast - też pewnie przyjadą!
Alicia Keys - wypas sceną. Będą jakieś nowe płachty, może jakieś rewizyty. Sądzę że 20k siegnie - zobaczycie! Bardzo doceniają Polskę!
Jak zobaczę krzesła na płycie to chyba pęknę... ze śmiechu.
Ja nie mówię, że nie masz racji - najlepiej jakby wszystko zagrało jednoczesnie - Set, promocja, oferta cenowa, bomba produkcja i jest spoX!
bardzo ciekawe analizy WICKER MAN i dzięki za te fotki stadionu, bo właśnie sobie analizowałem te koncerty które się tam już odbyły, stronę internetową stadionu itd. Wychodzi na to, że rzeczywiście to jest spory obiekt, tym bardziej zaskakuje ten koncert, ale dla mnie to nie ważne, ja jadę na 100% !
i to pewnie nie sam
Ale faktycznie dość istotna jest frekwencja tego koncertu, bo jednak, tak jak WICKER pisał, od tego mogą zależeć kolejne występy Maiden u nas. Mam jednak też nadzieję że nawet gdyby nie było frekwencyjnej rewelacji to w 2016 i tak zagrają, po prostu 1 mniejszy koncert np. halowy i cześć.
Na Niemców to tak ostrożnie bym liczył bo po pierwsze maja u siebie festiwalowy występ, po drugie wszędzie wkoło (Luxemburg, Austria, Dania, Holandia, Szwajcaria, Francja) mają też występy i możliwe że będą woleli pojechać kawałek dalej np. do Holandii niż tłuc się po Polsce.
Jestem ciekaw jak będzie z promocją, ta sama firma organizuje Apocalypticę w Wa-wie i jakoś nie zauważyłem żadnych reklam ani nic, aczkolwiek tamten koncert i tak już jest praktycznie wyprzedany więc może nie czuli potrzeby promowania. W przypadku Ironów jednak, to liczę że porządnie do tego podejdą i z przytupem.
Mam prośbę (choć wiem że to wcześnie jeszcze) , czy w poniedziałek ktoś z Koleżanek i Kolegów mających dostęp do pre-sale z FC mógłby tutaj na forum wrzucić mapkę obiektu ? Chciałbym w miarę możliwości móc przemyśleć do środy gdzie kupić bilet
żeby już w środę konkretnie szybko brać to co chcę 
Na Niemców to tak ostrożnie bym liczył bo po pierwsze maja u siebie festiwalowy występ, po drugie wszędzie wkoło (Luxemburg, Austria, Dania, Holandia, Szwajcaria, Francja) mają też występy i możliwe że będą woleli pojechać kawałek dalej np. do Holandii niż tłuc się po Polsce.
Jestem ciekaw jak będzie z promocją, ta sama firma organizuje Apocalypticę w Wa-wie i jakoś nie zauważyłem żadnych reklam ani nic, aczkolwiek tamten koncert i tak już jest praktycznie wyprzedany więc może nie czuli potrzeby promowania. W przypadku Ironów jednak, to liczę że porządnie do tego podejdą i z przytupem.
Mam prośbę (choć wiem że to wcześnie jeszcze) , czy w poniedziałek ktoś z Koleżanek i Kolegów mających dostęp do pre-sale z FC mógłby tutaj na forum wrzucić mapkę obiektu ? Chciałbym w miarę możliwości móc przemyśleć do środy gdzie kupić bilet
Przyłączam sie do prośby!
- la_connection
- -#Prowler

Już chciałam zamawiać bilet do Brna, a tu taka niespodzianka 
life down here is just a strange illusion
Czy z poznaniem setu, trzeba czekać na 1 koncert trasy?
Mi oprócz ID marzy się The prophecy
.
Mi oprócz ID marzy się The prophecy
Tak.Michał pisze:zy z poznaniem setu, trzeba czekać na 1 koncert trasy?
a ja właśnie już zamówiłem, trudno pojadę na 10-ty i 11-ty koncert Irons !la_connection pisze:Już chciałam zamawiać bilet do Brna, a tu taka niespodzianka
pozdrawiam Wrocław!
Swoją drogą ciekaw jestem cen biletów. Jak się spodziewacie? http://www.ineastadion.pl/news/bilety,n ... ld,on,fire - takie ceny miała Alicia Keys. A na Maiden? Liczę że chociaż trochę tańsze.RALF pisze:
Alicia Keys - wypas sceną. Będą jakieś nowe płachty, może jakieś rewizyty. Sądzę że 20k siegnie - zobaczycie! Bardzo doceniają Polskę!
Obstawiam 180/280 płyta/ GC, wariant realistyczny, wszystko niżej bardzo dobrze, wszystko wyżej lekko już rozczaruje, na pewno nie będzie kurestwa w stylu 4 stówy za GC jak na Soni w 2011 r., na szczęście to pojedynczy koncert.Dejavu pisze:Swoją drogą ciekaw jestem cen biletów. Jak się spodziewacie? http://www.ineastadion.pl/news/bilety,n ... ld,on,fire - takie ceny miała Alicia Keys. A na Maiden? Liczę że chociaż trochę tańsze.RALF pisze:
Z tego co widzę na forum to do entuzjazmu z 2005 czy 2008 r. bardzo daleko, zresztą z roku na rok jest on mniejszy. Młodzi ludzie mniej przeżywają takie wydarzenia, podchodzą do tego bardziej pragmatycznie.
Szkoda, pamiętam przed Chorzowem te akcje z plakatowaniem czy akcję promocyjną przed wydaniem A Matter... teraz jest facebook i coś takiego nie ma sensu, a ile ludzi się poznawało na takich akcjach, ech...
Ja się bardziej zastanawiam jak wycenią te trybuny które mają bezpośredni widok na scenę. Cały czas kusi żeby wpaść pod scenę, ale osoba towarzysząca takiej chęci zupełnie mieć nie będzie 

O entuzjazmie wcześniejszym się nie wypowiadam, bo nie byłem na forum więc nie wiem jak było, zresztą mój pierwszy koncert Maiden był w 2008 roku, ale mogę Ci powiedzieć na swoim przykładzie że łączenie uczestnictwa w tych akcjach promocyjnych i w ogóle wszystkich okołokoncertowych rzeczach z entuzjazmem koncertowym jest błędne. Ja się tymi akcjami okołokoncertowymi mało interesuje, a koncert jest dla mnie dużym wydarzeniem i zawsze się na to cieszę. Więc nie ma co łączyć tych dwóch sprawZ tego co widzę na forum to do entuzjazmu z 2005 czy 2008 r. bardzo daleko, zresztą z roku na rok jest on mniejszy. Młodzi ludzie mniej przeżywają takie wydarzenia, podchodzą do tego bardziej pragmatycznie.
Szkoda, pamiętam przed Chorzowem te akcje z plakatowaniem czy akcję promocyjną przed wydaniem A Matter... teraz jest facebook i coś takiego nie ma sensu, a ile ludzi się poznawało na takich akcjach, ech...
dokładnie te same przemyślenia mambarsiarz pisze:Ja jestem ogólnie w szoku, że przez tyle czasu udało się to utrzymać w tajemnicy, że nikt nawet słówkiem nie pisnął do wczoraj i nawet najlepiej poinformowani na tym forum nic nie wiedzieli
Ciekawe czemu scena akurat w tym kierunku a nie za bramkami? Akustyka?RALF pisze:Obrazek
Jak zobaczę krzesła na płycie to chyba pęknę... ze śmiechu.
Nawiazujac jeszcze do poruszonego tematu ilosci sprzedanych biletow, to srodkiem do sukcesu moze byc sprowadzenie dobrego supportu, ktory przyciagnie na koncert dodatkowych ludzi
-
Deleted User 1499
A właśnie , kto ich będzie supportował ? Wiadomo coś ?
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

To raczej nie będzie zespół który przyciągnie dodatkowy tłum, ale w tym mieście najbardziej odpowiednie wydawałoby się Turbo. Ale pewnie znów kogoś wezmą na wszystkie niefestiwalowe gigi.