Też tak uważam, ale żeby nie było, wykonanie materiału live to już zupełnie inna para kaloszy.
Iron Maiden Survivor 2017 - Komentarze
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 2259
Re: Iron Maiden Survivor 2017 - Komentarze
Tak jest, Hallowed to arcy poziom.
Na płycie to mi się tak własicwie na maxa podobaja
Children
Więzień
Akacja
Number - Najlepsza Wersja
Na płycie to mi się tak własicwie na maxa podobaja
Children
Więzień
Akacja
Number - Najlepsza Wersja
Głosując na Number czuję, że nie mam wpływu na wyniki
@Invader 15 głosów na Fear to nie rekord, NPFTD wyeliminowało 17 głosów 
-
Deleted User 2259
Wybacz nie podliczałem tej rundy, bo akurat byłem na koncercie, a nie chcę już edytować posta, żeby nie bylo
będę pamiętać o tym
dzięki.
The Book of Souls już można nazwać czarnym koniem zabawy, zaszedł zdecydowanie wyżej niż wg mnie powinien, a co najciekawsze prawie nikt jeszcze na niego nie głosuje. Dla mnie stawianie go wyżej niż pierwsze cztery albumy (jak w niektórych przypadkach widzę) zahacza o herezję i bluźnierstwo, ale no cóż, takie uroki takich zabaw
Nie rozumiem też argumentów o nierówności Numbera w kontekście głosów na niego już teraz. Owszem, Invaders, Gangland i Total Eclipse to nie są wybitne utwory, ale są lepsze niż 3 najgorsze utwory z każdego albumu po Siódmym Synie (no, może oprócz BNW, które jest równiejsze, ale z drugiej strony nie ma aż tak wybitnych kawałków jak Tytułowy czy Hallowed).
Nie rozumiem też argumentów o nierówności Numbera w kontekście głosów na niego już teraz. Owszem, Invaders, Gangland i Total Eclipse to nie są wybitne utwory, ale są lepsze niż 3 najgorsze utwory z każdego albumu po Siódmym Synie (no, może oprócz BNW, które jest równiejsze, ale z drugiej strony nie ma aż tak wybitnych kawałków jak Tytułowy czy Hallowed).
-
Deleted User 2259
(no, może oprócz BNW, które jest równiejsze, ale z drugiej strony nie ma aż tak wybitnych kawałków jak Tytułowy czy Hallowed).
I dlatego zostały już tylko BNW i TBoS który poleci u mnie zaraz przed Numberem
I dlatego zostały już tylko BNW i TBoS który poleci u mnie zaraz przed Numberem
Właśnie. Ja np. głosuję teraz na Numbera, ale w kolejce przed nim były AMOLAD, FF i DOD, a albumy z lat 90-tych uważam za lepsze od Numbera (może poza Virtual)
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Poza Alexandrem na takim Somewhere nie ma nic, co miałoby start do Run to the Hills. Heavy metal!sekcjazwlok pisze: ↑pt lut 10, 2017 5:22 pmTeż tak uważam, ale żeby nie było, wykonanie materiału live to już zupełnie inna para kaloszy.
Ostatnio zmieniony pt lut 10, 2017 9:23 pm przez Bon Dzosef, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Deleted User 2259
Poza Alexandrem na takim Somwhere nie ma nic, co miałoby start do Run to the Hills.
Coś mi tutaj pachnie prowakacją, imo Run to jeden z najsłabszych wałków z lat 80, choć solo Dave'a - miód.
Coś mi tutaj pachnie prowakacją, imo Run to jeden z najsłabszych wałków z lat 80, choć solo Dave'a - miód.
Run to fajny heavy metal, ale jest z nim jeden problem... nie da się go słuchać w nieskończoność. Ja go kiedyś lubiłem, ale teraz mam na niego alergię. Zdecydowanie bardziej lubię Wasted Years, skoro nawiązaliśmy z SiT.
-
Deleted User 2259
WY można słuchać za to w nieskończonosc, jakies 13 lat temu, na telegazecie, w jakims pubie w pabianicach wygrywal za każym razem w jakims podsumowniu tygodnia i tak chyba bylo przez rok albo i dluzej.Wielki album
Ostatnio zmieniony pt lut 10, 2017 7:44 pm przez Deleted User 2259, łącznie zmieniany 1 raz.
TOP3 (a kolejność na podium zależy od dyspozycji dnia).
-
Deleted User 2259
U mnie bardzo wysoko, ale nie będę się zdradzać, póki co 
Powerslave, Syn i Brave to ostatnie albumy, na które nie został oddany ani jeden głos od początku zabawy.
Powerslave, Syn i Brave to ostatnie albumy, na które nie został oddany ani jeden głos od początku zabawy.
-
Deleted User 2259
Jeszcze nie słuchałeś!!! No nie 
-
Deleted User 2259
Najlepsze utwory z poszczególnych albumów będziemy robić chronologicznie, to jest jakieś 160 utworów tak ? to do Września to potrwa chyba, za ten czas powinienem się już skusić i otworzyć
ten 18 minutowy kolos może daleko zajdzie w naszym survivorze.Jeśli odpadnie TBoS to zostaną już same albumy z lat 80 i BNW.Przynajmniej będę mieć czyste sumienie, że nie głosowałem na album którego nie przesluchałem, jak teraz odpadnie 
Uff, żaden z klasycznych albumów nie odpadł przed The Book of Souls, honor forum zachowany
Pewnie teraz trochę zajmie mi głosowanie na Brave New World, biorąc pod uwagę, że nikt wcześniej na niego chyba jeszcze nie głosował (tak?). Wspaniały album, ale... każdy z lat 1980-1988 stawiam wyżej
Pewnie teraz trochę zajmie mi głosowanie na Brave New World, biorąc pod uwagę, że nikt wcześniej na niego chyba jeszcze nie głosował (tak?). Wspaniały album, ale... każdy z lat 1980-1988 stawiam wyżej
-
Deleted User 2259
Tak, nikt nie głosował
, zostały już tylko Powerslave i Syn bez głosu, BNW też myślę długo nie porządzi na listach przebojów, co ciekawe na forum Dreamów kiedyś robilismy survivor i on wygrał, gdzie ci ludzie mają uszy...
Brave powinien się trzymać do końca. To świetny, równy album, lepszy od sporej części albumów z lat 80-tych.
Nie wierzę, że Killers nadal tam jest....