The Rolling Stones - Europa 2017-2018

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 4876

Re: The Rolling Stones - Europa 2017

Post autor: Deleted User 4876 »

zgo pisze: pn wrz 11, 2017 9:52 am Najlepszy koncert na jakim byłem, set idealny (UNDER MY THUMB!!!! :)))), nofilterpit zaliczony.
Ha, a jak wszystkim powtarzam, że koncert The Rolling Stones zjada na śniadanie wszystkie koncerty świata to patrzą na mnie jak na dziwaka ;-) :D Pita kupiłes w tej horej cenie czy podobnie jak niektórzy Polacy wylosowałeś w Lucky Dip?? ;)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Byłeś w no filter? Zazdroszczę. Ja byłem w silver pit i było trochę daleko. To w zasadzie jedyny minus. Koło mnie ludzie się raczej bawili niż nagrywali.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

thorgal_30 pisze: pn wrz 11, 2017 11:02 am
zgo pisze: pn wrz 11, 2017 9:52 am Najlepszy koncert na jakim byłem, set idealny (UNDER MY THUMB!!!! :)))), nofilterpit zaliczony.
Ha, a jak wszystkim powtarzam, że koncert The Rolling Stones zjada na śniadanie wszystkie koncerty świata to patrzą na mnie jak na dziwaka ;-) :D Pita kupiłes w tej horej cenie czy podobnie jak niektórzy Polacy wylosowałeś w Lucky Dip?? ;)
Wszyscy, których znam z Lucky Dip wylosowali No Filter Pit (z mojej strony ja + jeszcze 3 pary ). 8) Nienajgorszy deal za niespełna €70... :dance:

Koncert REWELACYJNY. The Rolling Stones są, bez dwóch zdań, absolutnie największym zespołem na świecie. Po 55 latach nie ma mocniejszej kapeli, także na scenie...
Deleted User 4876

Oby tylko seta nie przycinali do Amsterdamu... bo ten co był w Hamburgu to KILLER. A jeszcze jak zobaczyłem czym otworzyli gig to kopara do dzis jeszcze nie pozbierana ;-)
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: zgo »

thorgal_30 pisze: pn wrz 11, 2017 11:02 am
Miałem bilet na silver i trochę szczęścia :)
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

thorgal_30 pisze: pn wrz 11, 2017 1:08 pm Oby tylko seta nie przycinali do Amsterdamu... bo ten co był w Hamburgu to KILLER. A jeszcze jak zobaczyłem czym otworzyli gig to kopara do dzis jeszcze nie pozbierana ;-)
O stary... Tego chyba nikt się tego nie spodziewał. Nagle o 20.30 zgasły światła, z wież, z których zbudowana jest scena poleciały diabelskie płomienie, którym towarzyszyło intro Sympathy. Charlie spokojnie usiadł za perkusją, założył słuchawki (przyznawał w wywiadach, że ma problem z tym beatem - zespół musiał nad nim długo pracować, żeby zgodził się to grać), a po chwili na scenie pojawił się Król Jagger... Absolutna potęga! :shock: Żadnego "Ladies & Gentlemen, would you please welcome The Rolling Stones" tylko od razu wejście z wolniejszym, ale jakże miażdżącym numerem... Nie muszę dodawać, że obecny zestaw bisów (Gimme Shetler i JJF) również sprawdza się doskonale... Mój najlepszy gig Stonesów ever! :dance:

A na koniec ciekawostka - koncert oglądaliśmy obok najnowszej kobiety Sir Micka, matki jego ósmego dziecka. 8)
Deleted User 4876

To jeszcze bardzo "prymitywne" pytanie bo podczas takiego SACRUM Muzycznego myśleć o takich banałach to wręcz grzech, no ale... poleciały jakieś kosteczki w publikę po gigu? ;-) A może Keith lub Ronnie mieli gest już w trakcie show?? Chociaż jestem przekonany, że nie będę o tym myślał w NL, z drugiej strony..Mam Sabbathów, mam Ac/Dc... i tylko kamieni brak w kolekcji.... heh
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

thorgal_30 pisze: pn wrz 11, 2017 10:12 pm To jeszcze bardzo "prymitywne" pytanie bo podczas takiego SACRUM Muzycznego myśleć o takich banałach to wręcz grzech, no ale... poleciały jakieś kosteczki w publikę po gigu? ;-) A może Keith lub Ronnie mieli gest już w trakcie show?? Chociaż jestem przekonany, że nie będę o tym myślał w NL, z drugiej strony..Mam Sabbathów, mam Ac/Dc... i tylko kamieni brak w kolekcji.... heh
Ronnie rzucił kilka kostek w czasie koncertu, za każdym razem dosyć niespodziewanie. Spadały w różnych miejscach w "lewym" picie. Nie kojarzę, żeby rzucał coś na koniec koncertu, raczej po jednej sztuce po poszczególnych utworach. Na Keith'a tak się nie napalałem, bo złapałem jego kostkę w Waldbühne w 2014 - spadła mi prosto pod nogi. 8)
Deleted User 4876

Thx :) Wiadomo, taki bonus ma swoją wartość, aczkolwiek bez napalania :) Sama świadomość, że ich znowu zobaczę to już takie emocje. A te Lucky Dipy to hmm.. UK2018 tour chyba całą zrobię na tych ticketach. Aczkolwiek dla mnie byłoby lepiej jakby sprzedawali po 1 sztuce a nie w parach :/
Łunek
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Łunek »

Panowie czy ktoś z was wie jakie są ceny koszulek na obecnej trasie w merchu ? Koszulki z trasy/eventowe ?
pz
-#Administrator
-#Administrator

O ile pamiętam to 35euro.

EDIT: Przynajmniej te tańsze, było też coś drożej ale nie wiem czy to były t-shirty, długi rękaw czy coś innego, bo patrzyłem tylko chwilę i zza tłumu :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
pz
-#Administrator
-#Administrator

To teraz ja mam pytanka:

Jak w rzeczywistości wygląda ten Lucky Dip? Kupiliście bilety 2x 70 euro, a potem przed koncertem je odebraliście i od razu Was wpuścili (wmusili wejście) do sektora? Dobrze to rozumiem?

Czy ktoś wie czy są jakieś plany do wypuszczenia jakiegoś materiału z tej trasy?

Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

1) Tak, po odebraniu kopert (sprawdzali ID, kartre kredytowa i potwierdzenie zamowienia) kieruja do skanerow - nie wiem co by sie stalo, gdyby ktos probowal sie pod jakims pretekstem wycofac. My wchodzilismy dosyc pozno, moze ze 40 min przed Stonesami.

2) Ponoc maja nagrywac wszystkie 3 koncerty w paryskiej U Arenie. Mialoby to sens, bo bedzie wiecej materialu do docinek i dluzsza setlista na bonusowy material. :dance:
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

WICKER MAN pisze: czw wrz 14, 2017 1:50 am 2) Ponoc maja nagrywac wszystkie 3 koncerty w paryskiej U Arenie. Mialoby to sens, bo bedzie wiecej materialu do docinek i dluzsza setlista na bonusowy material. :dance:
...trzy razy miałem bilety w koszyku na to.
To teraz dałeś do myślenia. Jedyna okazja żeby się pojawić na DVD/BR Stonsów :)
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Jakiś dojazd do Spilberg z Wro?
Ktoś coś? :P
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

zgo pisze: czw wrz 14, 2017 9:27 pm Jakiś dojazd do Spilberg z Wro?
Z Kato jest przejazd zorganizowany, zdaje się. :)
Deleted User 4876

Ponoć jadą w dwa autokary... grubo. Ale to fajnie, że taka polska pielgrzymka jedzie na Kamyki. Gdyby nie Ayreon też bym był już w drodze do Austrii :) Na szczęście Amsterdam co raz bliżej :)
Kusy
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Kusy »

Ja busweekendem z Kato ;)
Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: kam »

zgo pisze: czw wrz 14, 2017 9:27 pm Jakiś dojazd do Spilberg z Wro?
Na blablacar byl dostepny przejazdl ;) Ja wlasnie jade w ten sposob.
https://www.last.fm/user/kamooo
Kusy
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Kusy »

Byli wczoraj w gazie :D jak Wasze wrażenia?
ODPOWIEDZ