Iron Maiden w TV
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Iron Maiden w TV
Cholera... tego talerza nie da sie przesunąć. Czy aby na pewno chodzi o cyfre+? Nie da się tego w menu ustawić?
Trzeba delikatnie poluzować śruby przymocowujące talerz i wtedy go przesunąć w lewo, az do uzyskania obrazu. Możesz poczytać na stronie cyfry : http://www.cyfraplus.pl/cyfraplus.php?m ... a=astra-tv wykaz programów odbieranych przez tuner. Jeżeli masz na stałe ustawioną antene tylko na odbiór Canal + to trzeba ruszyć antene w lewo coby przestawić ją na odbiór z innego satelity czyli z Astry gdzie nadawany jest WDR.
a czy po przesunięciu anteny nie będą odbierana pozostałe kanały?
No później trzeba talerz z powrotem cofnąć na poprzednią pozycje co by odbierać programy z Hot Bird'a czyli Canal +. Nie można na jednym konwerterze odbierać programów z kilku satelitów. Rozwiązaniem jest dokupienie dsrugiego konwertera albo zamontowanie obrotnicy, czyli takiego mechanizmu, który rusza talerzem.
Kurcze, przekreciłem a teraz nie moge wrócić do poprzedniej pozycji... A tych kanałów od 600 też nie odbiera 
Żeby przejśc z Hot Birda na Astre talerz trzeba przesunąć gdzies około 4 cm. Narysować kreske na obejmie i na rurze do której przymocowana jest micha i w lewo ze 3 cm. Te satelity są dosyć blisko. Po koncercie z powrotem przesunąć tak, żeby kreska na rurze i obejmie sie zeszły i po kłopocie.
Wycieli "Murders In The Rue Morgue" i "Prowler" 
-
El Dorado
ale.. chamstwo!!!!!!!! nagrał to ktoś?Mandrake pisze:Wycieli "Murders In The Rue Morgue" i "Prowler"
Ale przesuwam antene a "siła sygnału precyzyjnie" nie przekracza wartości 31 i nie moge teraz odzyskać pozostałych kanałów. Znajduje tylko 11.
Rodzice mnie zatłuką 
Witajcie... hmm.. dawno nic nie pisalem na forum sanktuarium. Wicker ostatnio do mnei pisal czy bede mogl znowu zripoiwac koncert z rock am ring ale niesttey bylem na dluzszym wyjezdzie i nic z tego nie wyszlo. Niemniej jednak mam w divx koncert z wdr.. calkiem znosna jakosc, ale faktycznie wycieli prowler i murders.. Jesli bede mial chwile to wrzuce na ftp'a swojego, ale nie dzis bo dzis mialem obrone i zamierzam balowac:) Trzymajcie sie. Up The Irons.
A orientuje się ktoś może na jakim satelicie można odnaleźć program -SVT Europa- gdzie 9 lipca o 21:15 będzie można obejrzeć koncert Maiden z Göteborga?
satelita zwie sie sirius 2 i jesli da sie odkodowac sygnal to 9 lipca bede to nagrywal.. jutro sprobuje pokrecic antena i to zlapac.
A będziesz to udostępniać?Camel pisze:satelita zwie sie sirius 2 i jesli da sie odkodowac sygnal to 9 lipca bede to nagrywal.. jutro sprobuje pokrecic antena i to zlapac.
Tak przy okazji Goteborga. Pamiętam, że gdy ogłoszono koncert to WICKER MAN mówił, że będzie przeprowadzana transmisja radiowa i będzie można ja wysłuchać na żywo w internecie. Czy to w ogóle prawda czy tylko kolejny mój sen?
A czemu nie..EvE pisze:A będziesz to udostępniać?
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Chodziła taka plotka, ale wygląda na to, że zamiast tego koncert będzie na żywo w TV.Piwowarus pisze:Tak przy okazji Goteborga. Pamiętam, że gdy ogłoszono koncert to WICKER MAN mówił, że będzie przeprowadzana transmisja radiowa i będzie można ja wysłuchać na żywo w internecie. Czy to w ogóle prawda czy tylko kolejny mój sen?
Camel - 3mamy kciuki!
Sprawa wiec wyglada tak.. Odbieram i daje sie odkodowac SVT Europe.. w piatek wieczorem 21.30 bedzie relacja backstage (http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=8 ... e&x=20&y=6) wiec wtedy zrobie probe generalna nagrywania przed sobotnim koncertem (http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=8 ... e&x=16&y=7). Trzymajcie wiec kciuki zeby szwedzi nie pokombinowali za bardzo i lepiej nie zakodowali tego kanalu. Pozostale (SVT1 czy SVT2) sa lepiej zabezpieczone i z nimi jest slabo. Pozdrawiam i jak tylko bede to mial zarejestrowane dam znac.. Pozdrowienia.. Aha.. relacje da sie nagrac chyba tylko z dzwiekiem stereo, ale jesli bedzie taka mozliwosc zapisze z 5.1. Up the Irons.. Czesc.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Super! Postaraj się dobrze zarejestrować także ten materiał z backstage'a.
W sumie możesz nawet nagrać to w stereo - ważne, żeby było!
Trzymamy kciuki!! :beer
Camel pisze:Sprawa wiec wyglada tak.. Odbieram i daje sie odkodowac SVT Europe.. w piatek wieczorem 21.30 bedzie relacja backstage (http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=8 ... e&x=20&y=6) wiec wtedy zrobie probe generalna nagrywania przed sobotnim koncertem (http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=8 ... e&x=16&y=7). Trzymajcie wiec kciuki zeby szwedzi nie pokombinowali za bardzo i lepiej nie zakodowali tego kanalu. Pozostale (SVT1 czy SVT2) sa lepiej zabezpieczone i z nimi jest slabo. Pozdrawiam i jak tylko bede to mial zarejestrowane dam znac.. Pozdrowienia.. Aha.. relacje da sie nagrac chyba tylko z dzwiekiem stereo, ale jesli bedzie taka mozliwosc zapisze z 5.1. Up the Irons.. Czesc.
Ok na razie program chodzi no to mam pytanie na SVT Europe kiedy bedzie ten koncert bo pisze piatek czy sobota i o której bo chce to nagrać na vhs chyba że koles swoja antenke przekręci i nagra na hdd a następnie na dvd .
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

W piątek o 21.30 reportaż z backstage'a (też warto nagrać!) - wywiady itp.Premus pisze:Ok na razie program chodzi no to mam pytanie na SVT Europe kiedy bedzie ten koncert bo pisze piatek czy sobota i o której bo chce to nagrać na vhs chyba że koles swoja antenke przekręci i nagra na hdd a następnie na dvd .
W sobotę od 21.15 koncert live ze stadionu Ullevi!
Więcej info na http://svt.se/
Im więcej osób spróbuje to nagrać, tym lepiej!