okładka do DEATH ON THE ROAD

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Amy

Re: okładka do DEATH ON THE ROAD

Post autor: Amy »

Okładka mi się podoba.A po DOD jestem bardzo zadowolona, że wreszcie ktoś się przyłożył do jej zrobienia.I do tego te czarne konie.
Awatar użytkownika
speedrw
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: speedrw »

Fajna ciekawa, dobrze przemyślana i Ed jest elegencki dla mnie 6/6
Deleted User 804

Post autor: Deleted User 804 »

WICKER MAN pisze:Z Maidenfans.com: The Death On The Road Artwork Story, The Artist Behind It
The artist behind it is Melvyn Grant. I got in contact with him recently for another matter through Maverick (the Iron Maiden Commentary webmaster) and Mel finished off his email to him with the enigmatic phrase "I have now done 3 covers for Maiden".

I grabbed the opportunity and mailed him back and I asked about the "umbilical chord" sticking out of Eddies body. Here is the part of his answering email that refers to that subject:

"At this time I can't say more on the third cover as it is still early days.
But one thing, I had not seen it as an umbilical cord, more as 'intestine'.
When you see the rest of the painting, it will become clearer.
"

...so we know all that stuff about it having to do with the SSOASS cover was bogus. We also know that we haven't seen the whole artwork yet...
EvE co z tlumaczeniem? :D
iEvE
Administratorka
Administratorka

Post autor: iEvE »

Deleted User 804 pisze:EvE co z tlumaczeniem? :D
Wystawić paluszek to całą rękę zeżrą :P.
Może za moment się zajme...
iEvE
Administratorka
Administratorka

Machnęłam to tłumaczenie w dosyć zabawnych warunkach :twisted: ale nie pytać jakich ;]
Artysta, który kryje się za tym to Melvyn Grant. Skontaktowałem się z nim niedawno w innej sprawie poprzez Mevricka (webmaster) i Mel właśnie skończył swojego maila do niego [Mevrica] z zagadkową frazą „zrobiłem 3 okładki dla Maiden”.

Gdy miałem możliwość napisałem do niego, zapytałem o „pępowinę” wystającą z ciała Eddiego. Tutaj jest fragment jego odpowiedzi, nawiązującej do tego tematu:

„Na dzień dzisiejszy nie mogę powiedzieć więcej na temat trzeciej okładki, tylko tyle, że to dopiero początek*.
Ale jedna sprawa, nie chodziło mi o pępowinę, tylko już prędzej o ‘jelita’.
Kiedy zobaczysz resztę obrazków, stanie się to jaśniejsze.

...więc wiemy, że to, że miałoby to dotyczyć okładki SSOASS było nieprawdziwe. Wiemy także, że nie widzieliśmy jeszcze wszystkich prac…

*chodzi mu to, że jest zbyt wcześnie, aby rozważać na ten temat
Z tym Seventh Sonem mogłam coś zwalić, ale jak ktoś tak enigmatycznie pisze to ja się nie dziwie ;]. Chociaż wydaje mi się teraz całkiem prawdopodobne - takie nawiązanie. W tym momencie skłonna bym była uwierzyć, że mogłoby być, ale napsiali ze go nie ma, to nie ma.
Deleted User 804

EvE pisze:
Deleted User 804 pisze:EvE co z tlumaczeniem? :D
Wystawić paluszek to całą rękę zeżrą :P.
Może za moment się zajme...
To po co się zgłaszałaś że chcesz tłumaczyć. Chciałaś to teraz masz :D Thx za przetłumaczenie
iEvE
Administratorka
Administratorka

Is it clear now? ;P
Deleted User 804

EvE pisze:Is it clear now? ;P
Może być :D
iron84
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: iron84 »

Greddo pisze:Najpierw gnoiliście całkiem dobry obraz (a jak na okładke Maiden świetny), a teraz bo doszedł napis Iron Maiden i tytuł płyty, okładka okazuje się być super. Nie wiem czy się śmiać czy płakać. :roll:
Bo na tym forum , jak i tez na wiekszosci innych, jeden czlowiek wyraza swoja opinie na dany temat , a reszta bucow sie z nim slepo zgadza , przytakuje i malpuje. Jak dojdzie kilka postow negatywnych to cala ta banda bucow zaczyna gnoic mniejszosc, jak z mniejszosci nagle zrobi sie przez przypadek wiekszosc, to buce znowu zmieniaja zdanie....musisz sie po prostu do tego przyzwyczaic
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Ludzie z IMBB myśleli, że okładka nawiązuje do SSOASS - chodziło o flaki Eddie'go i "Son" na powozie. :) Dotyczyło to informacji, że następny album Maiden będzie concept albumem, a ponieważ ma to być 14 album dużo osób sądzi, że okaze się kontynuacją SSOASS. Okładka DOTD miała nam to niby sugerować. ;)
Deleted User 804

WICKER MAN pisze:Ludzie z IMBB myśleli, że okładka nawiązuje do SSOASS - chodziło o flaki Eddie'go i "Son" na powozie. :) Dotyczyło to informacji, że następny album Maiden będzie concept albumem, a ponieważ ma to być 14 album dużo osób sądzi, że okaze się kontynuacją SSOASS. Okładka DOTD miała nam to niby sugerować. ;)
Może nowy album będzie tak dobry jak siódmy syn albo jeszcze lepszy :D Jestem ciekawy co chłopaki znów wymyślą. Wierze w nich i w to że mnie nie zawiodą :rocx
iEvE
Administratorka
Administratorka

WICKER MAN pisze:Ludzie z IMBB myśleli, że okładka nawiązuje do SSOASS - chodziło o flaki Eddie'go i "Son" na powozie. :) Dotyczyło to informacji, że następny album Maiden będzie concept albumem, a ponieważ ma to być 14 album dużo osób sądzi, że okaze się kontynuacją SSOASS. Okładka DOTD miała nam to niby sugerować. ;)
Czemu kontunyacja akurat Syna? Przez jelitta? :lol: .To twórcze :D A tak w ogóle to skąd pomysł, ze album ma być"concept"? Ktoś to powiedział wcześniej, czy tak im się wydaje?
14 czyli 7 razy 2? To pokrętne myślenie moim zdaniem ;]. Nic nie przewyższy '88 roku..... niestety....
To mi zaczyna przypominać Helloweena (Keeper Of The Sevent Kesy - The Legacy)
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

EvE pisze:Czemu kontunyacja akurat Syna? Przez jelitta? :lol: .To twórcze :D A tak w ogóle to skąd pomysł, ze album ma być"concept"? Ktoś to powiedział wcześniej, czy tak im się wydaje?
14 czyli 7 razy 2? To pokrętne myślenie moim zdaniem ;]. Nic nie przewyższy '88 roku..... niestety....
To mi zaczyna przypominać Helloweena (Keeper Of The Sevent Kesy - The Legacy)
Bruce i Nicko mówili, że następny album ma być "concept" albumem jak SSOASS, a ponieważ będzie to 14-ta studyjna płyta w dyskografii Dziewicy to część fanów uważa, że ponieważ 7+7=14 będzie to kontynuacja SSOASS. Masz rację, trochę to pogmatwane. ;)
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

że niby co 7 album to będzie koncept? ;]
śmiesznie
ja poza tym uwazam, przynajmniej częściowo The X Factor za koncept album
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

MiKi pisze:że niby co 7 album to będzie koncept? ;]
śmiesznie
W sumie... Ale widocznie Maideni mają już wymyślony jakiś "concept" na następny album. ;)
miki
-#Clansman
-#Clansman

a co powiedziałbyś na takie rozwiązanie, że oni podczas sesji do SSoaSS napisali materiału na dwie płyty i teraz go nagrają? ;]
to by dopiero było niesamowite i autentycznie byłaby to druga część tego albumu
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

MiKi pisze:a co powiedziałbyś na takie rozwiązanie, że oni podczas sesji do SSoaSS napisali materiału na dwie płyty i teraz go nagrają? ;]
<opad szczęki> :twisted: :wink:
To niech jeszcze wrócą do składu z 1988... :D :lol:
miki
-#Clansman
-#Clansman

WICKER MAN pisze:
MiKi pisze:a co powiedziałbyś na takie rozwiązanie, że oni podczas sesji do SSoaSS napisali materiału na dwie płyty i teraz go nagrają? ;]
<opad szczęki> :twisted: :wink:
z takiego rozwiązania sprawy wynikłyby same pozytywy:
- wtedy byli w takiej formie, że album nadchodzący byłby arcydziełem
- słuchacze mogliby niemal poczuć się jak archolodzy, którzy odkryli jakieś nieznane cuda ;]
WICKER MAN pisze: To niech jeszcze wrócą do składu z 1988... :D :lol:
niestety to chyba niemożliwe :cry: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
zygfryd
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: zygfryd »

MiKi pisze:że niby co 7 album to będzie koncept? ;]
>>>Ja jestem za. W ten sposób za 20 lat znowu będzie kolejna część 7th sona z Dickinsonem w długich włosach i bez Janicka w składzie. ;] Podoba mnie się taka idea ;].

Dla mnie to całościowy concept, dokładnie jak 7th son.
iEvE
Administratorka
Administratorka

Niepoprawny optymista :]]]]]]]]
To byłaby bajka :D
Ale jednego im się nie uda powtórzyć. Głosu takiego jak Bruce miał wtedy.
ODPOWIEDZ