Znudzenie Maiden?

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
speedrw
-#Trooper
-#Trooper

Re: Znudzenie Maiden?

Post autor: speedrw »

To może ja się wypowiem. Iron Maiden słucham już ok. 4 lata. Gdybym przez te 4 lata słuchał tylko maiden zdechł bym z nudów (pomijając bootlegi). Na świecie jest wiele różnych zespołów, ograniczając się do jednego człowiek się cofa w rozwoju. Ostatnio Iron Maiden słuchałem ze 2 - 3 tygodnie temu i jakoś mnie narazie do nich nie ciągnie. Owszem są jednymi z moich ulubionych zespołów, ale jeszcze tyle jest do poznania, że nie warto skupiać się tylko na maiden. Zawsze można do nich wrócić.
Yaaqb
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Yaaqb »

the_trooper pisze:To może ja się wypowiem. Iron Maiden słucham już ok. 4 lata. Gdybym przez te 4 lata słuchał tylko maiden zdechł bym z nudów (pomijając bootlegi). Na świecie jest wiele różnych zespołów, ograniczając się do jednego człowiek się cofa w rozwoju. Ostatnio Iron Maiden słuchałem ze 2 - 3 tygodnie temu i jakoś mnie narazie do nich nie ciągnie. Owszem są jednymi z moich ulubionych zespołów, ale jeszcze tyle jest do poznania, że nie warto skupiać się tylko na maiden. Zawsze można do nich wrócić.
Podpisuje się pod tym całym sobą ;)
Awatar użytkownika
zygfryd
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: zygfryd »

Vlad Tepes pisze:Zygfryd? Ty się dzisiaj dobrze czujesz? Cio masz do Metallicy? :lol: :lol:
Może to było niezbyt dobrze widoczne - oczywiście ironia, do MEty nic nie mam. Pewnie mi nie wyszło, ale chciałem się 'stylizować' na Rycerzyku :lol: .
Awatar użytkownika
Misio
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Misio »

zygfryd pisze: do MEty nic nie mam.
Nie mów tak głośno bo ON Cię usłyszy.
KMFDM
Awatar użytkownika
zygfryd
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Myślałem, ze już do ciepłych krajów odleciał... :roll: Widzę, ze z jakichś gołębiowatych takich jest.
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

te teksty o Thunderze są tak samo już nudnejak czak i pała...
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: syzygy »

Matek pisze:te teksty o Thunderze są tak samo już nudnejak czak i [zaraz dostanę bana]...
Dokładnie.. raz kiedyś można coś zażartować, ale nie w co drugim temacie :roll:
Awatar użytkownika
Misio
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Nie "dokładnie" bo Chuck jest Bogu ducha winien,a PTOK zazwyczaj sam sobie zbierał na różne komentarze. Nie zmienia to faktu, że takie dyskusje (ten offtop w tym temacie to już naprawdę przegięcie) powinne jak już odbywać się w offtopowni. Na szczęście sesje się już powoli kończą i władza będzie wolna.
KMFDM
Awatar użytkownika
zygfryd
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Greddo pisze:(ten offtop w tym temacie to już naprawdę przegięcie)
Mówisz o tym dużym z poprzednije storny, czy tym malutkim "...ON cię usłyszy...", który sam zapoczątkowałeś, a ja TYLKO odpowiedziałem? :twisted:

Dobra dobra, już nic nie mówię.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

Ojeju, widzę, że zbiera się liga ochrony Thundera.... SDobra, niech będzie - EOT. Aczkolwiek, tak jak mówił Greddo - nie bierze się to znikąd...
Znowu nie słuchałem Maiden 8)
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

jak liga? daj spokój... to jest nudne i tyle. wybacz jak ktoś pisze posta o treści mniej więcej takiej "cicho bo ON cię usłyszy" to a little bit żałosne. tak jak chłopcy w 6 klasie podstawówki. coś jest teraz trendy to o tym mówimy (jak np jeżdżenie po TB). a jak wszyscy o tym mówią to można się poczuć że jest się w jakiejś grupie. bo jak wszyscy jadą po kimś to ja też pojade i będę z nimi i będę cool. wiesz nei chce bronić Nomada bo takie dyrdymały jakie zdaża mu się pisać to naprawdę nieżadko można ręce załamać. chodzi mi o to że to dziecinne takie gadki... podniecanie się tym że można teraz (bo taka jest sytuacja) wtrącić jakiś głupi tekst o thunderze przy okazji każdego "nie-tr00" posta... k'wa znowu zamieszałem i pewnie nikt nie będzie wiedział o co mi chodzi :roll:
Awatar użytkownika
Misio
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Matek pisze: ktoś pisze posta o treści mniej więcej takiej "cicho bo ON cię usłyszy" to a little bit żałosne.
Żałosne jest to, że istnieje odpowiednie miejsce w którym mógłbyć to wyjaśnić, a robisz to tam gdzie nie trzeba. Ten temat już dosyć chyba ucierpiał, jeśli chcecie rozmawiać o męczeństwie Ptaka to zalecałbym offtopownię.
KMFDM
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

Hmmm.... wiesz Matek, spokojnie, każdy kto potrafi czytać ze zrozumieniem chyba z łatwością odczyta Twoje intencje....
Co do TB - ja na niego praktycznie nigdy nie najeżdżałem, bo kiedy on zaczynał swoje wyskoki ja jeszcze nie byłem zarejestrowany na Forum, dlatego teraz, znając kilka jego ciekawych wypowiedzi pozwoliłem sobie na małą aluzję, i nie było w tym nic z chęci przynależenia do jakiejś grupy..... Co do tej ligi - oczywista ironia.....
Poza tym - to czego najbardziej nienawidzę u ludzi to chyba głupota, więc wybacz, ale jeżeli ktoś traktuje muzykę w kategoriach sportu i rywalizacji to ja tego nie rozumiem, bo chyba prawdziwi fani muzyki nie rozpatrują jej w takich kategoriach, bo to ją obraża.....
Co do żałosnego zachowania - dla mnie o wiele bardziej żałosne jest, jak ktoś najpierw sam najeżdża na kogoś, wyśmiewa go, a potem nagle cudownie uświadamia sobie, że kroczył złą ścieżką i odżegnuje się od tego co kiedyś napisał....Nie mówię tu o Tobie, bo nie wiem czy coś na niego nadawałeś, ale ogólnie... Ja się mojej opinii będę trzymał, bo nie opieram jej o to, co inni napisali o TB, tylko o to, co napisał on sam...o nie znaczy, że mam go za jakiegoś debila....Po prostu nieco śmieszny koleś i dosyć dziwne(tylko chwilami...)ma podejście do muzyki....
Przypominam, że to nie ja przy każdym temacie założonym przez niego piszę jakie to kretyństwo itp. tylko staram się napisać coś zgodnego z tymże topiciem, bo widać że się stara....
Definitively EOT
ropuch

Post autor: ropuch »

Matek pisze:to a little bit żałosne
a little bit żałosne jest to, że po polsku nie potrafisz tego, co chciałeś przez 'a little bit' wyrazić.
SebastianArcheo
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: SebastianArcheo »

Ja slucham MAIDENów juz 18 lat...tak..dzieci mam juz swoje lata...i lubie sie odmlodzic odwiedzajac takie fora.IRON mi sie nigdy nie znudzi!Szybko wyroslem z blacku,deathu...ale z MAIDENów?nie ma takiej mozliwosci!
Inne kapele?np.:SAXON..siedze w nich 12lat,JUDAS-zaczolem go sluchac tak samo wczesnie jak MAIDEN...
Elendil
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: Elendil »

mi nie mogli się znudzić, skoro znam póki co tylko ułamek ich twórczości, przeciwnie - coraz bardziej mnie wciągają i namawiają do kupna nowych albumów :D ( chyba w tym, a jesli nie to w następnym, tygodniu idę po The Number of the Beast :) ) Jednak od każdego zespołu trzeba czasem odpocząć i popatrzeć (posłyszeć :wink: ) na inne zespoły z metalowej sceny... a potem powrót...
DeaDe
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: DeaDe »

Mnie znowu się zaczęło podobać (po półrocznej przerwie). Nie można słuchać jednego zespołu.
Awatar użytkownika
Dziku
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Dziku »

Kiedy po raz 50000 ogladalem DOTR postanowilem sobie zrobic przerwe z maidenami, bo zdominowali moja muzyczna strone bardzo bardzo. Przerwa miala trwac dlugo...trwala 3 dni...

Kiedys sluchalem duzo heavy metalu...teraz zostal tylko Iron Maiden. kiedy robie sobie przerwe to na lzejsze klimaty typu Pink Floyd, Led Zeppelin... no ale zawsze jest miejsce na Black Sabbath :D
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Siwy »

w domu Maidenow nie sluchalem juz dawno... jakos ostatnio tylko w drodze do szkoly czy gdzies tam na discmanie. a moje znudzenie wynika tym, ze nie wiem ktora plyte mam wrzucic do wierzy i zamiast sie bic z myslami wlaczam sobie antyradio

a tak w sumie to nawet na forum rzadko zagladam i nie wiem co tutaj sie dzieje
CubeX
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: CubeX »

Mam w domu setki płyt. Poupychane są praktycznie wszędzie. Ale koło mojej wieży, na honorowym miejscu jest miejsce tylko na kilkadziesiąt z nich. To dyskografia i booty Maiden, solówy Dickinsona, DiAnno, Blaze'a, tributy Maidenowe, itp. Jest tego tyle, że nawet słuchając po kilka krążków dziennie, do niektórych wracam siłą rzeczy np. raz w miesiącu tylko. Taka częstotliwość sprawia, że te płytki mi sie nie nudzą.
Oczywiście raz na jakiś czas trafi się coś nie związanego z Maiden, co też pochłonie mnie na wiele "przesłuchań", ale jednak żadnej innej muzycznej miłości nie jestem wierny tak długo, jak Dziewicy. W moim przypadku jest tak już od lat dwudziestu. I wiele wskazuje na to, iż zostanie jeszcze o wiele, wiele dłużej.
ODPOWIEDZ