Od jakich albumów Maiden lepszy jest AMOLAD...?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Od jakich albumów Maiden lepszy jest AMOLAD...?
Chyba chodzi o albumy Maiden, a poza tym to niewiele trzeba jakiemuś albumowi żeby być lepszym od albumu Dody 
Najlepsza plyta od 7th Son...pewni to juz pisalem 
myslalem ze Maiden i Virgin maja dosc podobne znaczenie..Dziku pisze:Najlepsza plyta od 7th Son...pewni to juz pisalem
Właśnie chyba nie. Na polski inaczej jest ciężko przetłuaczyć słowo "maiden". Poza tym nazwa zespołu jest od średniowiecznego narzędzia tortur, które poprostu zostało nazwane Żelazną Dziewicą
Maiden to jest dziewica.Abstract pisze:Na polski inaczej jest ciężko przetłuaczyć słowo "maiden".
Virgin to jest dziewica/prawiczek (osoba, która nigdy nie uprawiała seksu).
Iron Maiden to Żelazna Dziewica i taka nazwa w Polsce też funkcjonuje odnośnie narzędzia tortur (jest to dosyć logiczne, jak zobaczysz jak to narzędie wygląda). Pozatym SimZero se jaja robi.
Wygląda miło, lekko i perwersyjnie 

- Elevatorman
- -#Clansman

uwielbiam to słowoSzczur22 pisze:perwersyjnie Razz
napewno lepsza od Killers Virtual XI The X Factor i Fear OF The dark .... i mniej wiecej na równi z No Prayer ...
jesli chodzi o XF i Feara to bym sie zastanawiał...Elevatorman pisze:napewno lepsza od Killers Virtual XI The X Factor i Fear OF The dark .... i mniej wiecej na równi z No Prayer ...
po prostu wogóle nie słucham tej płyty...czekałem tyle czasu, poleciałem do sklepu kiedy tylko się pojawiła, słuchalem przez tydzień pare razy dziennie i koniec...nawet nie chce mi się do niej wracac
- Elevatorman
- -#Clansman

a ja nie .... nad xf sie nie zastanawiałem ale apropos FOTD chyba masz racje jest chyba równa z AMOLADWrath pisze:jesli chodzi o XF i Feara to bym sie zastanawiał...
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Ja mam odwrotnie...Wrath pisze:kiedy tylko się pojawiła, słuchalem przez tydzień pare razy dziennie i koniec...nawet nie chce mi się do niej wracac
Dzięki że mówisz też za mnieWrath pisze:po prostu wogóle nie słucham tej płyty...czekałem tyle czasu, poleciałem do sklepu kiedy tylko się pojawiła, słuchalem przez tydzień pare razy dziennie i koniec...nawet nie chce mi się do niej wracac Confused jedynie TCDR czasem posłucham bo świetne jest, na reszte nie mam siły, moze to minie, nie wiem...
AMOLAD stawiam na równi z DOD. To płyty mniej wartościowe od X Factor i Virtual XI bo na nich jest jednak kilka przebojów takich jak Clansman, Sign Of The Cross czy Man On The Edge.
- KaziorFukacz
- -#Trooper

Nie umiem stwierdzić od jakich lepszy. Teraz jedne lubie mniej, inne bardziej, a za miesiąc, albo w ogóle za rok to nie mam pojęcia. Kiedyś uważałem Killers, Virtual, X Factor za dziadostwo, a nawet ich nie przesłuchałem... (oczywiście już tak nie jest ^^)
Poza tym już ktoś pisał, że ciężko porównać, bo jest zupełnie inny.
Poza tym już ktoś pisał, że ciężko porównać, bo jest zupełnie inny.
No to tylko pogratulowaćKaziorFukacz pisze:Kiedyś uważałem Killers, Virtual, X Factor za dziadostwo, a nawet ich nie przesłuchałem...
Od żadnego!!!!
Był moment w którym zacząłem się przekonywać ale stanęło to w miejscu i zaczęło się cofać. Nie podoba mi się i koniec.
Był moment w którym zacząłem się przekonywać ale stanęło to w miejscu i zaczęło się cofać. Nie podoba mi się i koniec.
-
Filik10
- -#Clairvoyant

Szanuje twoje zdanie, ale dziwnie to wygąda to dziwnie w kontekście twojego avatara.Borys1978 pisze:Od żadnego!!!!
A jeśli o mnie chodzi to może jestem strasznie kontrowejscyjny gust i AMOLAD jest dla mnie na 3 miejscu wśród płyt Maiden, za 666 i Powerslave, a minimalnie przed BNW.
Będę go zmieniał! :beer
-
Filik10
- -#Clairvoyant

Nie chcciałem tego wymusić, tylko to po prostu dziwnie wyglądało. A jeśli o nowy chodzi, to max. szerokść to 150 pikseli, a twój jest chyba nieco większy.Borys1978 pisze:Będę go zmieniał! :beer
- KaziorFukacz
- -#Trooper

Zauważ, że dodałem nawias po tymBartSmith pisze:No to tylko pogratulowaćKaziorFukacz pisze:Kiedyś uważałem Killers, Virtual, X Factor za dziadostwo, a nawet ich nie przesłuchałem...Niestety, takich jak ty jest więcej...
- Elevatorman
- -#Clansman

ja nie uwazam tego za dziadostwo dla mnie to są poprostu 3 najsłabsze płyty maidenów mimo że są dobreBartSmith pisze:KaziorFukacz napisał:
Kiedyś uważałem Killers, Virtual, X Factor za dziadostwo, a nawet ich nie przesłuchałem...
No to tylko pogratulować Rolling Eyes Niestety, takich jak ty jest więcej...