Masters Of Rock 2008

Archiwalny dział o koncertach, imprezach, zlotach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

iron84
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Re: Masters Of Rock 2008

Post autor: iron84 »

Kilka szybkich zdan na temat koncertow z tego roku. Poki co dzien pierwszy :

Rattle Bucket (CZ) - Ogladalem ich koncert z trybun i niestety nie postarali sie o to, zebym ruszyl dupsko blizej sceny. Wygrali konkursik w jednym radio i stad ich udzial w tegorocznym festynie. No coz...nie chcialbym sluchac kapel, ktore zajely dalsze miejsce skoro ci, ktorzy wygrali byli tak beznadziejni ... Rozpoczescie festynu dno...

Doga (CZ) - ...ale pozniej zagrala Doga...no i to bylo to :) Izzy (wokalista) i jego zespol jest dojebany po calosci, wiec spodziewalem sie super koncertu i owszem taki tez byl :) Na scenie znalazlo sie kilka elementow skladajacych sie na scenografie (odsylam do fotek...link ponizej), co oczywiscie zaliczam na plus :) Setlista z najwiekszymi hiciorami ;-)...polecam :)

Sirenia (Nor) - No tego eee koncert sie mi podobal, nowa wokalistka ujdzie w tloku, publicznosc mi sie nie podobala, nie podobalo mi sie naglosnienie. Jako, ze jestem uczulony na tym punkcie to od razu powiem, ze naglosnienie w tym roku bylo najgorsze z tych 3 festynow na ktorych bylem. Nie bylo tragedii, no ale...lekko przycieto w pigmeja.
No wiec koncert bylby nie tylko fajny i dobry, ale bylby super pod warunkiem, ze ktos pod scena by sie troche poruszal, albo chociaz kumal jakis kawalek ;-)
Setlista spoko, sporo z nowej plytki...

Korpiklaani (Fin) - Wycofalem sie z pierwszych rzedow troche do tylu, bo aktualnie nie mam jakis super jazd na punkcie takiej muzyki. Koncert jak dwa lata temu dobrze i energicznie zagrany. Czesi sie na chwile troche rozruszali (co bylo do przewidzenia znajac ich uwielbienie dla Korpikow). Spoko, oby tak dalej :)

Ministry (USA) - Powiem szczerze, koncert zobaczylem raczej tylko z ciekawosci, bo na codzien prozno szukac ich plytki w moim odtwarzaczu ;-). To co jednak uslyszalem i zobaczylem ... MASAKRA ... przegenialny koncert ... o ile wczesniej mi to wisialo, to teraz bardzo, ale to bardzo zaluje, ze byla to ich trasa pozegnalna

DEF LEPPARD (UK) - Def Leppard...i coz wiecej dodawac :) Super koncercik, przekrojowa setlista (bylo moje ulubione Mirror Mirror, wiec tym bardziej git). Jak zwykle stara gwardia na MORku pokazala klase.

AVANTASIA (Int.) - Na dobranoc byla Avantasia. Zagladnalem wczesniej do setlisty z traski, bo ciekawilo mnie ile jest nowych kawalkow. Uwazam, ze nowy krazek to jeden z najwiekszych syfow jakie zrodzila matka ziemia ostatnimi czasy i obawialem sie, ze zabije to ten koncert. Na szczescie nie bylo zle ;-), a wrecz przeciwnie - koncert jak najbardziej udany :). Jako, ze prawdopodobnie byla to pierwsza i ostatnia szansa uslyszenia tego na zywo...kto nie byl ten niech zaluje :)
Marzeniem moim jednak pozostaje zobaczenie na zywo Ayreon, ktory to zjada Avantasie na sniadanko bez popity...

Fotki z pierwszego dnia :

http://picasaweb.google.com/artur.kajze ... ckFestival
ODPOWIEDZ