Zaskoczenie! Good to knowMaidenFan pisze: ↑czw sie 12, 2021 4:51 pmOstatnia płyta Maiden, która w TR dostała 5 gwiazdek to Brave New World.
DoD 3.5, AMOLAD 4.5, TBOS i TFF 4.
Nowa studyjna płyta Iron Maiden. Premiera 03/09/2021
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- blackcocker
- -#Moderator

Re: Nowa studyjna płyta Iron Maiden. Premiera 03/09/2021
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Jesteś pewien? Mówię o pierwszej recenzji na premierę, bo przy tych wspominkowych numerach dają już inne oceny.MaidenFan pisze: ↑czw sie 12, 2021 4:51 pmOstatnia płyta Maiden, która w TR dostała 5 gwiazdek to Brave New World.
DoD 3.5, AMOLAD 4.5, TBOS i TFF 4.
-
Deleted User 2259
Tez mnie sie wydaje, ze jest tak jak mówi Sajki. AMOLAD na poczatku mial 5 chyba.sajki pisze: ↑czw sie 12, 2021 6:25 pmJesteś pewien? Mówię o pierwszej recenzji na premierę, bo przy tych wspominkowych numerach dają już inne oceny.
A Matter Of Life And Death jest najlepszym osiągnięciem obecnego,sześćioosobowego składu grupy.O tym,ze zachowuję przy tej ocenie obiektywizm,niech świadczy fakt,ze 5 gwiazdek zostawiam jednak dla skończenie doskonałych płyt:POM,LAD,SSOASS.A kto wie-może i dla ich następnego albumu?sajki pisze: ↑czw sie 12, 2021 6:25 pmJesteś pewien? Mówię o pierwszej recenzji na premierę, bo przy tych wspominkowych numerach dają już inne oceny.
AMOLAD miał 4.5
Btw sam Invader ją przepisałeś:
http://www.sanktuariumfc.org/forum/view ... 2&start=80
-
Deleted User 2259
No to w takim razie, widocznie tak było. Pamięć już nie ta

Pewien polski polityk powiedział kiedyś, że prawdziwego mężczyznę poznaje się po tym jak kończy, zaś dewiza Harrisa to "Prawdziwy mężczyzna powinien skończyć tak, jak zaczął", bo czytając recenzje wygląda na to, że z 3 z 4 harrisowych epików kończą się tak samo jak i zaczęły. XD
Kolejna recenzja w poście 3148 -> https://forum.maidenfans.com/threads/se ... ost-923148
Recenzja nie jest jakaś "och, ach". Według autora album na poziomie AMOLAD, choć stylistycznie niby mu bliżej BNW.
Kolejna recenzja w poście 3148 -> https://forum.maidenfans.com/threads/se ... ost-923148
Recenzja nie jest jakaś "och, ach". Według autora album na poziomie AMOLAD, choć stylistycznie niby mu bliżej BNW.
Ostatnio zmieniony czw sie 12, 2021 7:27 pm przez Scoobany, łącznie zmieniany 2 razy.
Czyli jak wszystkie utwory, które napisał samodzielnie przynajmniej od Brave New World. Blood Brothers, No More Lies, For the Greater Good of God, When the Wild Wind Blows, The Red and the Black.Scoobany pisze: ↑czw sie 12, 2021 7:23 pm Pewien polski polityk powiedział kiedyś, że prawdziwego mężczyznę poznaje się po tym jak kończy, zaś dewiza Harrisa to "Prawdziwy mężczyzna powinien skończyć tak, jak zaczął", bo czytając recenzje wygląda na to, że z 3 z 4 harrisowych epików kończą się tak samo jak i zaczęły. XD
Kolejna recka i kolejne nawiązania do Brave New World i The X Factor.
Z dotychczasowych recek wynika, że najsłabszym klocem będzie Lost in a Lost World.
btw o gościu, który pisał recenzję:
That review came from Deaf Forever's Götz who, if I recall, found the last round of Maiden albums kind of like -
BNW- Classic
DOD - massively flawed
AMOLAD - singular in tone, but high quality
TFF - mixed bag
BOS - mixed bag
Także porównanie do AMOLAD napawa optymizmem.
Jakby FAKTYCZNIE był to mix XF i BNW to byłbym wniebowzięty. Ale zapewne nie będzie, bo pamiętam jak BOS porównywano do Powerslave, czy TFF do 7 Syna i były to, delikatnie mówiąc, porównania wzięte z dupy.
Nówka zapewne będzie taka, jak trzy ostatnie. Obym się mylił.
Nówka zapewne będzie taka, jak trzy ostatnie. Obym się mylił.
No i wygląda na to, że jednak potrafią napisac krótkiego Rockera. Days of the Future Past - chwalony za chwytliwy riff, świeżą linię wokalną i wpadający w ucho refren. Dobry kandydat na drugiego singla, choć pewnie będzie to Stratego.
Po tych recenzjach obstawiam, że Stratego to będzie taki drugi Alchemist, co mnie nie napawa zbytnim optymizmem.
Tak też obstawiam, że Death of the Celts i Parchment będą rozwleczonymi poklejonymi klocami.
Wiem, głupie tak zgadywać.
Tak też obstawiam, że Death of the Celts i Parchment będą rozwleczonymi poklejonymi klocami.
Wiem, głupie tak zgadywać.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Jeśli mówić o muzyce to jak tańczyć o architekturze (copyright: Frank Zappa), to jak nazwać rozmawianie o numerach, których się jeszcze nie słyszało? 
Ja się pokuszę tylko o przewidywankę, że następną pieśń z tego albumu usłyszymy (i być może obejrzymy nowy klip) oficjalnie jutro lub pojutrze.
Ja się pokuszę tylko o przewidywankę, że następną pieśń z tego albumu usłyszymy (i być może obejrzymy nowy klip) oficjalnie jutro lub pojutrze.
Niestety, te recki mocno ostudziły mój zapał. Miałem nadzieję na jakąś świeżość, a najpewniej jest to mniej więcej to samo co na kilku ostatnich albumach. Posłucham z przyjemnością, ale nie czuję już ekscytacji.
-
Deleted User 5155
Zakkahletz pisze: ↑czw sie 12, 2021 10:13 pm Jeśli mówić o muzyce to jak tańczyć o architekturze (copyright: Frank Zappa), to jak nazwać rozmawianie o numerach, których się jeszcze nie słyszało?![]()
A jak nazwać emocjonalne autoprogramowanie na coś, czego się nie słyszało? - dla mnie to trochę robienie sobie kuku. Dozwolone, ale chyba niezdrowe.
Nie miałem i nie mam nadzieji "na świeżość". Nie ten zespół tłustych kotów.
www.MetalSide.pl
Od początku nastawiam się na Maiden w wydaniu z ostatnich kilkunastu lat. Byle tylko była to niezła płyta, taka 6/10 mi wystarczy, na więcej nie liczę. Maiden po reunion wydało lepsze i gorsze płyty, niech ta zalicza się do tej pierwszej kategorii.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Tak, wiem, nie raz o tym rozmawialiśmy. Niemniej jednak, jakąś nadzieję miałem
Podobno Faulkner skomponował 70% materiału na Firepower. Właśnie dlatego JP brzmi jak brzmi. Świeża krew.IgorW pisze: ↑pt sie 13, 2021 2:15 pmTak, wiem, nie raz o tym rozmawialiśmy. Niemniej jednak, jakąś nadzieję miałem. Skoro JP potrafili zaprezentować się tak ładnie na Firepower, to pomyślałem, że czemu nie IM? Ale nadal są szanse na fajną płytę, nawet jeśli w znanym stylu. Trzy tygodnie i będziemy wiedzieć.
Ej ej, nie bierz sobie za bardzo do serca tego, co mówiłem po paru piwach xD Faktem jest, że uważam, iż większość Firepower to robota Faulknera, ale nie mam na to absolutnie żadnych dowodów i nie chciałbym, żeby ktokolwiek brał mnie w tej kwestii za wyrocznię.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Dziady z Accept potrafili też przywalić "Blood of the Nations" więc to nie jest reguła, że tłuści muszą być leniwiIgorW pisze: ↑pt sie 13, 2021 2:15 pmTak, wiem, nie raz o tym rozmawialiśmy. Niemniej jednak, jakąś nadzieję miałem. Skoro JP potrafili zaprezentować się tak ładnie na Firepower, to pomyślałem, że czemu nie IM? Ale nadal są szanse na fajną płytę, nawet jeśli w znanym stylu. Trzy tygodnie i będziemy wiedzieć.
Accept to nie tłuste koty. Przecież Wolf między ostatnią trasą z Udo, a BOTN normalnie chodził do pracy. Ten album to wtedy było ich być albo nie być. Gdyby był mizerny, to nie wróciliby do wysokiej ligi. Ale okazał się strzałem w dziesiątkę, tak jak i nowy wokalista. A Maiden obecnie nie musi udowadniać czegokolwiek.