Nowa studyjna płyta Iron Maiden. Premiera 03/09/2021

Wszystko na temat nowej płyty.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Re: Nowa studyjna płyta Iron Maiden. Premiera 03/09/2021

Post autor: blackcocker »

MaidenFan pisze: czw sie 12, 2021 4:51 pm
blackmailer pisze: czw sie 12, 2021 4:32 pm
sajki pisze: czw sie 12, 2021 4:31 pm Mnie bardziej ciekawi, czy dostanie pięć, czy tylko cztery i pół gwiazdki.
Jeśli nie dostanie 5 w TR to się poważnie ździwię :D
Ostatnia płyta Maiden, która w TR dostała 5 gwiazdek to Brave New World.
DoD 3.5, AMOLAD 4.5, TBOS i TFF 4.
Zaskoczenie! Good to know :D
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

sajki pisze: czw sie 12, 2021 4:31 pm Mnie bardziej ciekawi, czy dostanie pięć, czy tylko cztery i pół gwiazdki.
Jesteś pewien? Mówię o pierwszej recenzji na premierę, bo przy tych wspominkowych numerach dają już inne oceny.
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

sajki pisze: czw sie 12, 2021 6:25 pm

Jesteś pewien? Mówię o pierwszej recenzji na premierę, bo przy tych wspominkowych numerach dają już inne oceny.
Tez mnie sie wydaje, ze jest tak jak mówi Sajki. AMOLAD na poczatku mial 5 chyba.
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

sajki pisze: czw sie 12, 2021 6:25 pm

A Matter Of Life And Death jest najlepszym osiągnięciem obecnego,sześćioosobowego składu grupy.O tym,ze zachowuję przy tej ocenie obiektywizm,niech świadczy fakt,ze 5 gwiazdek zostawiam jednak dla skończenie doskonałych płyt:POM,LAD,SSOASS.A kto wie-może i dla ich następnego albumu?

AMOLAD miał 4.5 :P Tak jest na wiki i na Sanktuarium też właśnie znalazłem potwierdzenie :D
Btw sam Invader ją przepisałeś:
http://www.sanktuariumfc.org/forum/view ... 2&start=80
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

No to w takim razie, widocznie tak było. Pamięć już nie ta :oops: :)
Awatar użytkownika
Scoobany
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Scoobany »

Pewien polski polityk powiedział kiedyś, że prawdziwego mężczyznę poznaje się po tym jak kończy, zaś dewiza Harrisa to "Prawdziwy mężczyzna powinien skończyć tak, jak zaczął", bo czytając recenzje wygląda na to, że z 3 z 4 harrisowych epików kończą się tak samo jak i zaczęły. XD

Kolejna recenzja w poście 3148 -> https://forum.maidenfans.com/threads/se ... ost-923148
Recenzja nie jest jakaś "och, ach". Według autora album na poziomie AMOLAD, choć stylistycznie niby mu bliżej BNW.
Ostatnio zmieniony czw sie 12, 2021 7:27 pm przez Scoobany, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Scoobany pisze: czw sie 12, 2021 7:23 pm Pewien polski polityk powiedział kiedyś, że prawdziwego mężczyznę poznaje się po tym jak kończy, zaś dewiza Harrisa to "Prawdziwy mężczyzna powinien skończyć tak, jak zaczął", bo czytając recenzje wygląda na to, że z 3 z 4 harrisowych epików kończą się tak samo jak i zaczęły. XD

Kolejna recenzja w poście 3148 -> https://forum.maidenfans.com/threads/se ... ost-923148
Czyli jak wszystkie utwory, które napisał samodzielnie przynajmniej od Brave New World. Blood Brothers, No More Lies, For the Greater Good of God, When the Wild Wind Blows, The Red and the Black.
Kolejna recka i kolejne nawiązania do Brave New World i The X Factor.
Z dotychczasowych recek wynika, że najsłabszym klocem będzie Lost in a Lost World.

btw o gościu, który pisał recenzję:
That review came from Deaf Forever's Götz who, if I recall, found the last round of Maiden albums kind of like -

BNW- Classic
DOD - massively flawed
AMOLAD - singular in tone, but high quality
TFF - mixed bag
BOS - mixed bag

Także porównanie do AMOLAD napawa optymizmem.
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Jakby FAKTYCZNIE był to mix XF i BNW to byłbym wniebowzięty. Ale zapewne nie będzie, bo pamiętam jak BOS porównywano do Powerslave, czy TFF do 7 Syna i były to, delikatnie mówiąc, porównania wzięte z dupy.
Nówka zapewne będzie taka, jak trzy ostatnie. Obym się mylił.
Awatar użytkownika
Scoobany
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Scoobany »

No i wygląda na to, że jednak potrafią napisac krótkiego Rockera. Days of the Future Past - chwalony za chwytliwy riff, świeżą linię wokalną i wpadający w ucho refren. Dobry kandydat na drugiego singla, choć pewnie będzie to Stratego.
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Po tych recenzjach obstawiam, że Stratego to będzie taki drugi Alchemist, co mnie nie napawa zbytnim optymizmem.
Tak też obstawiam, że Death of the Celts i Parchment będą rozwleczonymi poklejonymi klocami.
Wiem, głupie tak zgadywać.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Jeśli mówić o muzyce to jak tańczyć o architekturze (copyright: Frank Zappa), to jak nazwać rozmawianie o numerach, których się jeszcze nie słyszało? ;)

Ja się pokuszę tylko o przewidywankę, że następną pieśń z tego albumu usłyszymy (i być może obejrzymy nowy klip) oficjalnie jutro lub pojutrze.
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

Niestety, te recki mocno ostudziły mój zapał. Miałem nadzieję na jakąś świeżość, a najpewniej jest to mniej więcej to samo co na kilku ostatnich albumach. Posłucham z przyjemnością, ale nie czuję już ekscytacji.
Deleted User 5155

Post autor: Deleted User 5155 »

Zakkahletz pisze: czw sie 12, 2021 10:13 pm Jeśli mówić o muzyce to jak tańczyć o architekturze (copyright: Frank Zappa), to jak nazwać rozmawianie o numerach, których się jeszcze nie słyszało? ;)
:mrgreen:
A jak nazwać emocjonalne autoprogramowanie na coś, czego się nie słyszało? - dla mnie to trochę robienie sobie kuku. Dozwolone, ale chyba niezdrowe.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

IgorW pisze: pt sie 13, 2021 8:58 am Niestety, te recki mocno ostudziły mój zapał. Miałem nadzieję na jakąś świeżość, a najpewniej jest to mniej więcej to samo co na kilku ostatnich albumach. Posłucham z przyjemnością, ale nie czuję już ekscytacji.
Nie miałem i nie mam nadzieji "na świeżość". Nie ten zespół tłustych kotów.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Od początku nastawiam się na Maiden w wydaniu z ostatnich kilkunastu lat. Byle tylko była to niezła płyta, taka 6/10 mi wystarczy, na więcej nie liczę. Maiden po reunion wydało lepsze i gorsze płyty, niech ta zalicza się do tej pierwszej kategorii.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

gumbyy pisze: pt sie 13, 2021 12:41 pm Nie miałem i nie mam nadzieji "na świeżość". Nie ten zespół tłustych kotów.
Tak, wiem, nie raz o tym rozmawialiśmy. Niemniej jednak, jakąś nadzieję miałem :). Skoro JP potrafili zaprezentować się tak ładnie na Firepower, to pomyślałem, że czemu nie IM? Ale nadal są szanse na fajną płytę, nawet jeśli w znanym stylu. Trzy tygodnie i będziemy wiedzieć.
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

IgorW pisze: pt sie 13, 2021 2:15 pm
gumbyy pisze: pt sie 13, 2021 12:41 pm Nie miałem i nie mam nadzieji "na świeżość". Nie ten zespół tłustych kotów.
Tak, wiem, nie raz o tym rozmawialiśmy. Niemniej jednak, jakąś nadzieję miałem :). Skoro JP potrafili zaprezentować się tak ładnie na Firepower, to pomyślałem, że czemu nie IM? Ale nadal są szanse na fajną płytę, nawet jeśli w znanym stylu. Trzy tygodnie i będziemy wiedzieć.
Podobno Faulkner skomponował 70% materiału na Firepower. Właśnie dlatego JP brzmi jak brzmi. Świeża krew. ;)
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ej ej, nie bierz sobie za bardzo do serca tego, co mówiłem po paru piwach xD Faktem jest, że uważam, iż większość Firepower to robota Faulknera, ale nie mam na to absolutnie żadnych dowodów i nie chciałbym, żeby ktokolwiek brał mnie w tej kwestii za wyrocznię.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

IgorW pisze: pt sie 13, 2021 2:15 pm
Dziady z Accept potrafili też przywalić "Blood of the Nations" więc to nie jest reguła, że tłuści muszą być leniwi ;)
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Accept to nie tłuste koty. Przecież Wolf między ostatnią trasą z Udo, a BOTN normalnie chodził do pracy. Ten album to wtedy było ich być albo nie być. Gdyby był mizerny, to nie wróciliby do wysokiej ligi. Ale okazał się strzałem w dziesiątkę, tak jak i nowy wokalista. A Maiden obecnie nie musi udowadniać czegokolwiek.

ODPOWIEDZ