Setlista - spekulacje
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Powerslave_Dś
- -#Ancient mariner

Re: Setlista - spekulacje
Mimo wszystko jak się patrzy na ten set to źle to wygląda na papierze. Tylko 15 utworów, tak mało bardzo rzadko grali w swojej karierze. Uważam, że 16 utworów to jest takie minimum i poniżej muzycy nie powinni schodzić. Tylko, że w przypadku Ironów ten 16 utwór to pewnie byłby Two Minutes to Midnight, Wicker Man lub Run to the Hills tak więc niewiele by to ten set ulepszyło.
Zwroc jednak uwagę ze maja sporo dłuższych utworów 
While you sleep in earthly delight,
Someone's flesh is rotting tonight
Set jest chyba z 10-15 min dłuższy niż ostatnio, więc nie wiem o co to zrzędzenie.
-
Powerslave_Dś
- -#Ancient mariner

Dla mnie wyznacznikiem jest liczba utworów, a nie czas koncertu. Czyli gdyby set Ironów wyglądał np. tak to podobałby Wam się? Pod względem czasu dużo dłuższy niż ten na tej trasie.
If Eternity Should Fail
Speed of Light
Children of the Damned
Tears of the Clown
The Red and Black
When the Wild Wind Blows
The Number of the Beast
Book of Souls
Fear of the Dark
Iron Maiden
Death or Glory
Empire of Clouds
Hallowed Be thy Name
If Eternity Should Fail
Speed of Light
Children of the Damned
Tears of the Clown
The Red and Black
When the Wild Wind Blows
The Number of the Beast
Book of Souls
Fear of the Dark
Iron Maiden
Death or Glory
Empire of Clouds
Hallowed Be thy Name
Dś znów wycíąga kolejne wnioski...
Ile można w kółko i w kółko <roll>
Teraz za malo utworow
Ile można w kółko i w kółko <roll>
Teraz za malo utworow
To poczekaj do koncertu, jakie będą narzekania, a propos - dołożyli kilkaset biletów z boków estrady.
Powerslave_Dś pisze:Dla mnie wyznacznikiem jest liczba utworów, a nie czas koncertu. Czyli gdyby set Ironów wyglądał np. tak to podobałby Wam się? Pod względem czasu dużo dłuższy niż ten na tej trasie.
If Eternity Should Fail
Speed of Light
Children of the Damned
Tears of the Clown
The Red and Black
When the Wild Wind Blows
The Number of the Beast
Book of Souls
Fear of the Dark
Iron Maiden
Death or Glory
Empire of Clouds
Hallowed Be thy Name
Tak, podobałby mi się, nawet bardzo
While you sleep in earthly delight,
Someone's flesh is rotting tonight
Narzekanie na set jest tak samo istotne jak narzekanie na pogodęBudziol pisze:Ile można w kółko i w kółko <roll>
Nie podoba się to co za oknem? Set jest słaby? To zostajesz w domu. Proste. Też wolałbym inne numery w secie, no ale co z tego?
www.MetalSide.pl
Ale ten set nie az tak tragiczny to znow za krotki
Czasem w niepogode niestety musisz zapier... do roboty
Czasem w niepogode niestety musisz zapier... do roboty
Oni mogą zagrać trzy równorzędne pod względem jakości sety a i tak ktoś znów będzie narzekał , że zagrali taki Wrathchild lub też że go nie było
. Nie dogodzisz panie , nie dogodzisz 
Who motivates the motivator
-
Powerslave_Dś
- -#Ancient mariner

Właśnie dlatego coraz gorzej mi się rozmawia z innymi fanami Iron Maiden. Kiedyś fani Iron Maiden się spierali czy lepsze jest Number of the Beast czy Powerslave, czy lepszy jest Trooper czy Aces High, wreszcie na jakim albumie Bruce śpiewał najlepiej czy może lepiej jednak podoba im się Di Anno czy Blaze. Dzisiaj rozmowy o Iron Maiden toczą się wokół jeszcze bardziej gigantycznej niż wszystkie wcześniejsze trasy koncertowej. Co za tym idzie kolejnej, wypasionej wersji samolotu Ed Force One i jeszcze większej ilości efektów specjalnych na koncertach. Względnie piwa Trooper i innych gadżetów. Jeśli o muzyce to tylko o aktualnie najnowszym albumie zespołu, w 2011 r. najlepszy był Final Frontier i utwór When the Wild Wind Blows, teraz już poszły w zapomnienie bo najlepszy jest Book of Souls i oczywiście utwór Empire of Clouds. Tak samo najlepsze jest aktualnie najnowsze DVD.
Ciężko się rozmawia nawet o ulubionym zespole, jak nie można wypowiedzieć kilku słów krytyki. Setlista choćby najsłabsza jest świetna dlatego, że powinniśmy się cieszyć, że oni jeszcze grają. Nowa płyta nawet jak ma oczywiste braki, wady i dłużyzny jest znakomita bo to odważne, progresywne eksperymenty. Beznadziejnie muzyczne supporty złożone z dzieci muzyków to przecież standard, bo każdy pomaga rodzinie. Pojawiające się nowe informacje o delikatnie mówiąc zapożyczeniach od innych muzyków czy mówiąc wprost plagiatach to nic bo przecież wszyscy tak robią. Wreszcie głupia gadżetomiania, która sprawia, że Iron Maiden jest coraz bardziej dodatkiem do artykułów sygnowanym logo zespołu to dowód, że Rod to mistrz marketingu.
Budziol jakoś sobie nie przypominam byś tak zaciekle bronił zespołu gdy pojawiały się na tym forum naprawdę niesprawiedliwe, a czasami absurdalne słowa o muzyce Iron Maiden. Dlatego pewnie, że dotyczyły płyt lub utworów Iron Maiden z czasów zamierzchłej przeszłości. To nie jest wtedy ważne, ważne jest to co jest tu i teraz. Najnowsza płyta, najnowsze DVD, najnowsza trasa i wszystko co jej dotyczy. Tak jakby historia Iron Maiden była pisana każdego roku na nowo.
Ciężko się rozmawia nawet o ulubionym zespole, jak nie można wypowiedzieć kilku słów krytyki. Setlista choćby najsłabsza jest świetna dlatego, że powinniśmy się cieszyć, że oni jeszcze grają. Nowa płyta nawet jak ma oczywiste braki, wady i dłużyzny jest znakomita bo to odważne, progresywne eksperymenty. Beznadziejnie muzyczne supporty złożone z dzieci muzyków to przecież standard, bo każdy pomaga rodzinie. Pojawiające się nowe informacje o delikatnie mówiąc zapożyczeniach od innych muzyków czy mówiąc wprost plagiatach to nic bo przecież wszyscy tak robią. Wreszcie głupia gadżetomiania, która sprawia, że Iron Maiden jest coraz bardziej dodatkiem do artykułów sygnowanym logo zespołu to dowód, że Rod to mistrz marketingu.
Budziol jakoś sobie nie przypominam byś tak zaciekle bronił zespołu gdy pojawiały się na tym forum naprawdę niesprawiedliwe, a czasami absurdalne słowa o muzyce Iron Maiden. Dlatego pewnie, że dotyczyły płyt lub utworów Iron Maiden z czasów zamierzchłej przeszłości. To nie jest wtedy ważne, ważne jest to co jest tu i teraz. Najnowsza płyta, najnowsze DVD, najnowsza trasa i wszystko co jej dotyczy. Tak jakby historia Iron Maiden była pisana każdego roku na nowo.
Empire out, Paschendale in, i byłoby gites.Powerslave_Dś pisze:Dla mnie wyznacznikiem jest liczba utworów, a nie czas koncertu. Czyli gdyby set Ironów wyglądał np. tak to podobałby Wam się? Pod względem czasu dużo dłuższy niż ten na tej trasie.
If Eternity Should Fail
Speed of Light
Children of the Damned
Tears of the Clown
The Red and Black
When the Wild Wind Blows
The Number of the Beast
Book of Souls
Fear of the Dark
Iron Maiden
Death or Glory
Empire of Clouds
Hallowed Be thy Name
Nie, dś.
Po prostu nie lubie jak młody człowiek marudzi jak stara baba.
Nic więcej, nie.dorabiaj ideologii
Po prostu nie lubie jak młody człowiek marudzi jak stara baba.
Nic więcej, nie.dorabiaj ideologii
No Panowie, błagam, już nie przesadzajcie, że teraz będziecie narzekać, że set ma mniej utworów - ile ma mieć, skoro utwory są dłuższe
?
Rozumiem, że komuś się te długie utwory podobają albo nie, ale ludzie, co to za argument, że grają mniej kawałków na tej trasie
Nawiasem mówiąc wcale się nie dziwię, że promują swoje dzieciaki, też bym to robił na ich miejscu i sądzę, że nie robią tego nachalnie.
Co do tych gadżetów, mocno spodziewanej setlisty i innych rzeczy które mogą irytować (ale znowu - przecież nie wszystkich): niektórzy mają takie podejście, że szklanka jest do połowy pełna. Dla innych jest do połowy pusta. I tyle
Rozumiem, że komuś się te długie utwory podobają albo nie, ale ludzie, co to za argument, że grają mniej kawałków na tej trasie
Nie przesadzałbym tak z tą "oczywistością". Dla Ciebie to oczywiste, a na przykład dla mnie w żadnym wypadku nie, ja uważam przeciwnie - płyta jest bardzo dobra.Powerslave_Dś pisze:Nowa płyta nawet jak ma oczywiste braki, wady i dłużyzny jest znakomita bo to odważne, progresywne eksperymenty.
Większość ludzi po prostu ma gdzieś supporty i nie dziwię się, bo sam (zazwyczaj) tak mam. A poza tym, znowu myślę że przesadzasz, bo np. w Polsce jest ten Anthrax który wiele osób uzna za dobry support. Dwa lata temu Slayer - to samo. Mnie oba te zespoły nie interesują, ale nie przesadzajmy, że jest tak zawsze źle.Powerslave_Dś pisze:Beznadziejnie muzyczne supporty złożone z dzieci muzyków to przecież standard, bo każdy pomaga rodzinie.
Nawiasem mówiąc wcale się nie dziwię, że promują swoje dzieciaki, też bym to robił na ich miejscu i sądzę, że nie robią tego nachalnie.
Jest masa takich tematów tutaj i ludzie się w nich udzielają.Powerslave_Dś pisze:Kiedyś fani Iron Maiden się spierali czy lepsze jest Number of the Beast czy Powerslave, czy lepszy jest Trooper czy Aces High, wreszcie na jakim albumie Bruce śpiewał najlepiej czy może lepiej jednak podoba im się Di Anno czy Blaze.
A to jest klasyczny przykład kreowania faktów pod swoją własną teorię. To, że ludzie nowościami od swojego ulubionego zespołu się fascynują, to też nic dziwnego, szczególnie jeśli te nowości są (a wg mnie i wielu innych osób tak jest) na wysokim poziomie. Natomiast wcale nie zauważyłem olewania tych starych, znakomitych płyt które nagrali.Powerslave_Dś pisze:Jeśli o muzyce to tylko o aktualnie najnowszym albumie zespołu, w 2011 r. najlepszy był Final Frontier i utwór When the Wild Wind Blows, teraz już poszły w zapomnienie bo najlepszy jest Book of Souls i oczywiście utwór Empire of Clouds.
Co do tych gadżetów, mocno spodziewanej setlisty i innych rzeczy które mogą irytować (ale znowu - przecież nie wszystkich): niektórzy mają takie podejście, że szklanka jest do połowy pełna. Dla innych jest do połowy pusta. I tyle
-
Nomad.1985
- -#Trooper

Zamienić Tears of a Clown/ Death or Glory na Flight of Icarus i Wasted Years lub Blood Brothers na np. Killers albo Stranger in the Strange Land i byłby to najlepszy set z tras albumowych od czasów Brave New World, a może i lepszy. Skoro teraz Bruce wykonał swój sztandarowy Powerslave, często lobbuje za Revelations w secie to może i Ikara, którego napisał z Adrianem kiedyś zagrają. O Killers mówił jako swoim ulubionym z czasów Di Anno, a coś mniej ogranego z Somewhere in Time aż się prosi.
Nawet jednak nic nie zmieniając, tragicznie nie jest; Powerslave, Children of the Damned, ciekawy tytułowy z nowej płyty więc będzie czego posłuchać.
Nawet jednak nic nie zmieniając, tragicznie nie jest; Powerslave, Children of the Damned, ciekawy tytułowy z nowej płyty więc będzie czego posłuchać.
-
Deleted User 1499
Book Of Souls i Blood Brothes od Donington Sky Arts
https://www.youtube.com/watch?v=gjTHhNAhUww
https://www.youtube.com/watch?v=gjTHhNAhUww
wygląda to świetnie
nie mogę się doczekać jakiegoś DVD
nie mogę się doczekać jakiegoś DVD
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM