Legacy Of The Beast World Tour 2018 - Setlista spekulacje
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 4783
Re: Legacy Of The Beast World Tour 2018 - Setlista spekulacje
No jakby walnęli na otwieraczu Where Eagles Dare to bym odleciał dosłownie
kolejne marzenie by się spełniło!!! Ciekawe tylko czy w kolejnych numerach Bruce by wyciągnął, czy reszta setu byłaby instrumentalna xD
-
Deleted User 1499
No to następnym by była Transylvania żeby Bruce mógł odpocząc 
I te krople krwi nad Eddie'm na witrażu.... Blood Brothers znów się szykuje?

W grze pojawiła sie dzis nowa postac ALEXANDER THE GREAT. Przypadek? Nie sadze 
Moze stad pompowanie balona przez Brucea w wywiadach i mowa o burzy po uslyszeniu setlisty
Moze stad pompowanie balona przez Brucea w wywiadach i mowa o burzy po uslyszeniu setlisty
Doctor Doctor
Intro
"My son, ask for thyself another kingdom,
For that which I leave is to small for thee."
Wolne intro ATG z taśmy..
W sumie Alexander mógłby się bardzo dobrze sprawdzić jako opener.
Intro
"My son, ask for thyself another kingdom,
For that which I leave is to small for thee."
Wolne intro ATG z taśmy..
W sumie Alexander mógłby się bardzo dobrze sprawdzić jako opener.
Jeżeli będą to grali - kupuję drugi bilet na Kraków - to trzeba usłyszeć kilka razy, jednak dopiero czas zweryfikuje nasze przypuszczenia.
Myślę, że Alexander na 99% pojawi się w setliście. Panowie nie są głupi i wiedzą, który wałek narobi największego zamieszania wśród fanów. To idealny numer do grania na żywo, nie jest zbyt długi, idealnie pasuje pod dzisiejsze możliwości wokalne Dickinsona, a Adrian bez problemów poradzi sobie z tą nieszczęsną solówką, która zastopowała jego granie w 86. Byłbym bardzo zaskoczony gdyby go nie zagrali.
To by była całkowita rewelacja i zamknięcie buzi potencjalnemu malkontentowi (choć w Polsce zawsze będzie "ale") 
-
Deleted User 4783
Alexander w secie?! Czyżby LOTB Tour miała być w 100% SOLD OUT?! Xd
Rzeczywiście zagranie tego kawałka to byłoby wydarzenie sporego kalibru. Bez dwóch zdań super numer.
Mam przeczucie, że bedzie Alexander. Ale jakoś mnie to nie jara
Co innego gdyby taki Nomad był

"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Adrian odda solo JanickowiPanPrezes pisze: ↑pt kwie 27, 2018 9:02 pm Myślę, że Alexander na 99% pojawi się w setliście. Panowie nie są głupi i wiedzą, który wałek narobi największego zamieszania wśród fanów. To idealny numer do grania na żywo, nie jest zbyt długi, idealnie pasuje pod dzisiejsze możliwości wokalne Dickinsona, a Adrian bez problemów poradzi sobie z tą nieszczęsną solówką, która zastopowała jego granie w 86. Byłbym bardzo zaskoczony gdyby go nie zagrali.
-
Deleted User 1499
- Saimon1995
- -#Moderator

Alexander to byłoby spełnienie moich marzeń. Jeśli rzeczywiście go zagrają, to Bruce miał rację mówiąc w jednym z wywiadów, że "po pierwszym koncercie w mediach społecznościowych nastąpi istne szaleństwo".
To oczywiste, IMO ich najlepszy utwór. Jeśli raz się przełamią, to może będzie też gościł na kolejnych trasach. To idealne otwarcie bisów 
Ale lepiej się nie podniecać na ten moment, bo potem może być srogi zawód.
Ale lepiej się nie podniecać na ten moment, bo potem może być srogi zawód.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Juz jest, "wolałbym Nomada"
Zawsze bedzie jakies "ale" mimo, ze zagraliby najbardziej wyczekiwany kawalek przez fanow.
Screen z gry:
Mam na myśli fragment od czwartej minuty. Podobno na próbach Adrian strasznie gubił się w rytmie i z tego powodu Alexander wyleciał z setlisty zanim do niej wleciał. Ale to było dawno i od tego czasu radykalnie zmienił podejście do ćwiczenia gry na gitarze, na które, jak sam przyznał nie miał wtedy czasu, ze względu na napięty grafik.Co masz na myśli ?
Dla mnie (i tysięcy fanów) to jeden z najlepszych utworów Maiden w ich karierze, świetnie zagrany, bardzo 'filmowy'. Gdyby faktycznie go zaprezentowali na tej trasie, byłaby to spora atrakcja. Rzeczywiście, dzień po pierwszym koncercie media społecznościowe by oszalały.