Legacy of the Beast World Tour 2022 - trasa

Wszystko na temat Legacy Of The Beast World Tour 2018

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: Legacy of the Beast World Tour 2021 - trasa

Post autor: Metalophil »

kolczasty pisze: wt mar 09, 2021 1:13 pm Marcowy przekładaniec Trwa :? :(

Z dużych tras po Europie na razie tylko Aerosmith przełożyli oficjalnie trasę na 2022 rok.
W kolejce czekają obok Jedynego Słusznego Zespołu, Rammstein, KISS, Faith no More, Pearl Jam..... :shock: :( :(

Myślicie, że jest rozważany pomysł na przełożenie tej trasy na 2023, a od września 2021 (jeśli koncert w RIO to większa część trasy) do września 2022 zagrać trasę Albumową :?:

:wink:
Nie, bo w tym roku nic się nie odbędzie. Nie ma co się oszukiwać...
Koncerty najwcześniej rozpoczną się latem 2022...Ale jaka to może być wtedy ew. trasa? Może "Nicko's 70th birthday tour" :lol:
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Można zadać sobie pytanie, czy panowie po tak długim lenistwie będą chcieli ruszyć w trasę. Nie można wykluczyć, że któryś z muzyków pomyśli "nie chce mi się" i zespół zostanie w domu.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Chyba, że to będzie Janick
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

MaidenFan pisze: wt mar 09, 2021 11:01 pm Chyba, że to będzie Janick
A tam, właśnie niech Dave zostanie. W zestawieniu dwugitarowym Janick-Adrian jeszcze nigdy nie wystąpili, to by było ciekawe. A Dave i tak już od dawna manianę odstawia. I ciekawe kto na perce, bo w kwestii występów z Nicko po 70. jestem ateistą.
Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: beaviso »

^ To już od paru ostatnich lat jest niemal oczywiste: Joe Lazarus (siostrzeniec Stefana, ale i naprawdę przyzwoity perkusista, występujący z Voodoo Six i w projektach ad'hoc, mający bieżący repertuar - no, poza samym zgraniem z zespołem - wyćwiczony na blachę). I dobrze udaje styl Nicko. Czyli wymiana modułu wyjmij->włóż, zresetuj. Poza absolutnie nieprzeciętną osobowością Nicko (jego słowo na zakończenie koncertu cenię sobie bardziej od wszystkich słów wypowiedzianych w jego trakcie przez Bruce'a), której zabraknie, zmiana powinna być gładka. No i zestaw będzie miał mniejszy, bo tak przerośnietego jeszcze nie ogarnia :) W razie czego mógłby grać Joe, a Nicko powinien być wpuszczany na koniec jako bis bisów - celem porozdawania uśmiechów i dobrego słowa :P

M.
Deleted User 4783

Post autor: Deleted User 4783 »

jak Nicko miałby odejść, to lepiej niech się w ogóle rozpadną...
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Metalophil pisze: wt mar 09, 2021 11:06 pm
A tam, właśnie niech Dave zostanie. W zestawieniu dwugitarowym Janick-Adrian jeszcze nigdy nie wystąpili, to by było ciekawe. A Dave i tak już od dawna manianę odstawia. I ciekawe kto na perce, bo w kwestii występów z Nicko po 70. jestem ateistą.
Nie sądzę, żeby grali dalej bez np. Dave'a, czy Adriana. Wyobrażam sobie ew. koncerty z innym perkusistą. Ale bardziej obstawiam zwykłe zakończenie koncertowania całej kapeli.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

gumbyy pisze: czw mar 11, 2021 9:44 pm
Metalophil pisze: wt mar 09, 2021 11:06 pm
Nie sądzę, żeby grali dalej bez np. Dave'a, czy Adriana. Wyobrażam sobie ew. koncerty z innym perkusistą. Ale bardziej obstawiam zwykłe zakończenie koncertowania całej kapeli.
Wychodzi na to, że mieli nosa nazywając, tak a nie inaczej, tę trasę - bo faktycznie, z dużym prawdopodobieństwem, była to ich ostatnia...
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Trudno przewidzieć co im w głowach siedzi. Mam nadzieję, że będą chcieli oficjalnie się pożegnać z fanami i ruszą "ten ostatni raz" w trasę...

Z drugiej strony mogą koncertować jeszcze kilka lat, po podmianie perkusisty... jak to mówią "pożyjemy, zobaczymy".
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Widmoo
-#Invader
-#Invader

Post autor: Widmoo »

Trasasasa.. do 2022 nic nie będzie. Czekam tylko na oficjalne info o przełożeniu Wawy. Robienie legacy w 2022 uważam, za chybiony pomysł. Albo będzie nowy album + jakaś cześć legacy (czyli to co grają zawsze + 3 numery grane raz na 100 lat) albo farewell tour. O ile sytuacja na to pozwoli. Szczepienia szczepieniami, ale nie wiemy ile odmian tego durnego wirusa jeszcze się pojawi i jaka będzie skuteczność szczepionek i całego sprawdzania antycovidowego.

Nie jestem optymistą, i uważam że muszą nam pozostać w pamięci te koncerty które widzieliśmy.
To ride the storm to an empire of the clouds...
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Widmoo pisze: sob mar 13, 2021 1:19 am Trasasasa.. do 2022 nic nie będzie. Czekam tylko na oficjalne info o przełożeniu Wawy. Robienie legacy w 2022 uważam, za chybiony pomysł. Albo będzie nowy album + jakaś cześć legacy (czyli to co grają zawsze + 3 numery grane raz na 100 lat) albo farewell tour. O ile sytuacja na to pozwoli. Szczepienia szczepieniami, ale nie wiemy ile odmian tego durnego wirusa jeszcze się pojawi i jaka będzie skuteczność szczepionek i całego sprawdzania antycovidowego.

Nie jestem optymistą, i uważam że muszą nam pozostać w pamięci te koncerty które widzieliśmy.
+1

Trzeba tu jeszcze mieć na uwadze, że muzycy Iron Maiden należą do grupy ryzyka, choćby ze względu na wiek. Jest więc bardzo prawdopodobne, że z koncertami na zawsze finito :(
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

gumbyy pisze: Z drugiej strony mogą koncertować jeszcze kilka lat, po podmianie perkusisty... jak to mówią "pożyjemy, zobaczymy".
Można jedynie spekulować. We mnie wraz z tymi przekładanymi trasami jakoś rośnie przekonanie, że do takiej zmiany dojdzie.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Metalophil pisze: wt mar 09, 2021 11:06 pmA tam, właśnie niech Dave zostanie. W zestawieniu dwugitarowym Janick-Adrian jeszcze nigdy nie wystąpili, to by było ciekawe. A Dave i tak już od dawna manianę odstawia. I ciekawe kto na perce, bo w kwestii występów z Nicko po 70. jestem ateistą.
Ja spokojnie widzę w przeciągu 2 lat zamianę Nicko na syna, Justina McBraina tudzież Joe Lazarusa , a Dave'a na Richiego Faulknera - zwłaszcza, że raczej w ciągu kilku lat Judas Priest będą się zwijać (bez Tiptona i Downinga w składzie to nie to samo...), a nawet jeśli nie to dla Richiego Maiden byłoby wymarzonym skokiem w karierze. 8) Jedno jest pewne - wszystko zostanie w rodzinie... Maiden Family... :mryellow:
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Aż dotrzemy do czasów, kiedy wszyscy będą wyglądali jak babcia na wózku na koncertach Kinga Diamonda.
W sumie Janick już tak wygląda. ;)
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

WICKER MAN pisze: wt mar 16, 2021 5:42 pm
Metalophil pisze: wt mar 09, 2021 11:06 pmA tam, właśnie niech Dave zostanie. W zestawieniu dwugitarowym Janick-Adrian jeszcze nigdy nie wystąpili, to by było ciekawe. A Dave i tak już od dawna manianę odstawia. I ciekawe kto na perce, bo w kwestii występów z Nicko po 70. jestem ateistą.
Ja spokojnie widzę w przeciągu 2 lat zamianę Nicko na syna, Justina McBraina tudzież Joe Lazarusa , a Dave'a na Richiego Faulknera - zwłaszcza, że raczej w ciągu kilku lat Judas Priest będą się zwijać (bez Tiptona i Downinga w składzie to nie to samo...), a nawet jeśli nie to dla Richiego Maiden byłoby wymarzonym skokiem w karierze. 8) Jedno jest pewne - wszystko zostanie w rodzinie... Maiden Family... :mryellow:
To kto za Bruce'a? Austin? Ja tam bym wolał Mendesa :D
Czyli będzie skład: Harris, Faulkner, Smith, Gers, Mendes, Lazarus :D
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Nie. Na dzisiaj Bruce wydaje mi się już nie do wymiany. Nie po powrocie po czasach Blaze'a. No i oczywiście Harris. Cała reszta jak najbardziej. Czyli coś jak w Judas Priest. Został Halford i Hill. No i Travis. W końcu gra w JP już ponad 30 lat.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Frost No
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Frost No »

Za Bruce tylko Lewandowski , Robert Lewandowski .
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Nie sądze żeby doszło do gruntownych zniam w składzie. Ewentualna podmiana perkusisty i tyle. Reszta zostaje, albo zespół się zawinie.
www.MetalSide.pl
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Już kiedyś pisałem i nadal podtrzymuje.
Jak koncerty odpalą , ruszać na pożegnalną z Nicko i wypad ze sceny. Nie wyobrażam sobie zmian personalnych u nich a zwłaszcza Nicka. Zwłaszcza że reszta specjalnie młodsza nie jest.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Nicko jest wspaniałym perkusista i świetną postacią, ale zespół może bez niego istnieć. Tak naprawdę to zależy od Stefana i Brusa, dopóki oni będą chcieli to ciągnąć, to będzie zespół i pełne hale. Natomiast nie wydaje się, żeby Stefan miał parcie na granie jako IM bez Brusa, skoro ma Liona i nie wydaje się być gościem którego na tym etapie interesuje kasa czy publika.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
ODPOWIEDZ