Iron Maiden Survivor 2017 - Komentarze
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Iron Maiden Survivor 2017 - Komentarze
Z tego co pamiętam to afera byla z Nomadem a nawet na tym forum pisaliscie ze plagiata w HBTN to przesada
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
-
Deleted User 6661
Też tak pamiętam. Zresztą niesławny Nomad odpadł słusznie jako pierwszy z BNW. HBTN powalczyło jednak parę miesięcy dłużej.
Dokładnie chodzi o plagiat. Utwór w warstwie muzycznej jest doskonały, jednak skopiowane słowa odebrały mu dużo blasku.

tego się nie spodziewałemPo trzydziestej drugiej rundzie odpada utwór Alexander The Great
Będzie tak:
1. Phantom
2. Caught
3. Rime
1. Phantom
2. Caught
3. Rime
Ja obstawiam
1.Caught
2.Phantom
3.Rime
1.Caught
2.Phantom
3.Rime
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Ja stawiam
1. Rime
2. Caught
3. Phantom
1. Rime
2. Caught
3. Phantom
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
No i najlepszy utwór Maiden odpadł. No cóż, takie prawa demokracji...
Po rozkładzie głosów chyba wygra Rime, mimo że dla mnie to na styk top 10 się łapie. Teraz najbardziej chciałbym, żeby Infinite wygrało... ale widać, że teraz jego kolej nadejdzie
Po rozkładzie głosów chyba wygra Rime, mimo że dla mnie to na styk top 10 się łapie. Teraz najbardziej chciałbym, żeby Infinite wygrało... ale widać, że teraz jego kolej nadejdzie
- Saimon1995
- -#Moderator

U mnie żaden z powyższych nie jest w wielkiej trójce, chociaż nie potrafię wytypować swojego TOP 3. Na pewno jednak nie byłoby tam tych trzech nagrań.
Cóż, taki urok tej zabawy. Wiele typów jak dla mnie po prostu dziwnych. Tyle znakomitych kawałków odpadło już wcześniej, nawet nie załapało się do rozgrywki finałowej, a tymczasem został taki Phantom... Phantom to utwór dobry, dla mnie najlepszy na albumie - debiucie, ale to nie jest utwór z tych z najwyższej półki IM w moim rankingu. Caught somewhere in time to też dobry utwór, ale żeby być w pierwszej trójce wśród wszystkich utworów zespołu? Aż tyle się w nim nie dzieje.
Cóż, taki urok tej zabawy. Wiele typów jak dla mnie po prostu dziwnych. Tyle znakomitych kawałków odpadło już wcześniej, nawet nie załapało się do rozgrywki finałowej, a tymczasem został taki Phantom... Phantom to utwór dobry, dla mnie najlepszy na albumie - debiucie, ale to nie jest utwór z tych z najwyższej półki IM w moim rankingu. Caught somewhere in time to też dobry utwór, ale żeby być w pierwszej trójce wśród wszystkich utworów zespołu? Aż tyle się w nim nie dzieje.
"Still my heart calculate and pray"
-
Deleted User 2259
Moj drugi faworyt wlasnie zaczal gryźć piach :>
"If don't like this song, You don't like IRON MAIDEN. So, fu** off and die" Tak zapowiadał Phantom Dickinson w 2005 roku w Niemczech. Szkoda, że sami są takimi hipokrytami, że tego nie grają co trasę...
1. Caught
2. Rime
3. Phantom
2. Rime
3. Phantom
1. Phantom
2. Rime
3. Caught
2. Rime
3. Caught
-
Deleted User 6661
Hm, finałowa trójka rzeczywiście dziwna, chociaż jeden z tych utworów w mojej osobistej trójce i tak jest - zatem liczę, że wygra. Wyniki mamy jakie mamy - widzę, że mało kto jest z tego zadowolony. Wyszła jakaś średnia gustów - a jak to ze średnią jest mówi znane porzekadełko o średniej liczbie nóg pani spacerującej z pieskiem. Zatem średnia szykuje się następująco:
1. Rime
2. Caught
3. Phantom.
Zdziwiłbym się, gdyby wyszło inaczej - spoglądajac na aktualny rozkład głosów.
1. Rime
2. Caught
3. Phantom.
Zdziwiłbym się, gdyby wyszło inaczej - spoglądajac na aktualny rozkład głosów.
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Co tam robi CSIT? Sto razy wolę od niego choćby Fear of the Dark! I to serio!
- Ziomaletto
- -#Invader

'Caught Somewhere In Time' to - przynajmniej moim zdaniem - jak dotąd najlepszy otwieracz albumu Maiden, tyle w temacie.
-
Deleted User 2259
+1
Dla mnie się może równać tylko z Moonchildem. Sekcja powala i te wymiany solówek, imo najlepszy wałek na SiT, a co ciekawe tutaj był 3.
Dla mnie się może równać tylko z Moonchildem. Sekcja powala i te wymiany solówek, imo najlepszy wałek na SiT, a co ciekawe tutaj był 3.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Żeby infinite najlepszy?