Legacy of the Beast World Tour 2022 - trasa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 1499
Re: Legacy of the Beast World Tour 2021 - trasa
Tylko pamiętaj że bronek wokalnie już też będzie coraz gorszy. Szczerze powiedziawszy to nie wyobrażam go siebie za 5-6 lat, to będzie skowyt żywych kur 
-
Deleted User 5490
Od kiedy to kury skowyczą? Mógłbyś zademonstrować? 
Poczekaj 5-6 na BronkaPierre Dolinski pisze: ↑ndz mar 21, 2021 12:37 pm Od kiedy to kury skowyczą? Mógłbyś zademonstrować?![]()
www.MetalSide.pl
-
Deleted User 5490
Wolę, żeby sekcjazwłok dał jakiś przedsmak. 
To niestety prawda, bruce to nie halford żeby na starość fajnie brzmiećsekcjazwlok pisze: ↑ndz mar 21, 2021 11:09 am Tylko pamiętaj że bronek wokalnie już też będzie coraz gorszy. Szczerze powiedziawszy to nie wyobrażam go siebie za 5-6 lat, to będzie skowyt żywych kur![]()
While you sleep in earthly delight,
Someone's flesh is rotting tonight
Mikojaski pisze: ↑ndz mar 21, 2021 4:34 pmTo niestety prawda, bruce to nie halford żeby na starość fajnie brzmiećsekcjazwlok pisze: ↑ndz mar 21, 2021 11:09 am Tylko pamiętaj że bronek wokalnie już też będzie coraz gorszy. Szczerze powiedziawszy to nie wyobrażam go siebie za 5-6 lat, to będzie skowyt żywych kur![]()
Ja to sie zawsze boje żeby Bronek nie miał nawrotu choroby bo wtedy to kaplica
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Kolego Ty slyszales Halforda z 2019 ? od Dianno rozni tylko go to ze nie jezdzi na wozku , tu nie ma zadnego porownania z Brucem , juz w Spodku wiecej mowil niz spiewal . Nie wyobrazam sobie Maiden grajacymi koncerty z przypadkowymi muzykami jak koles z Sabbat pomimo ze produkuje im plyty . Kasa misiu kasa
Też sobie tego nie wyobrażam, i uważam że nawet jak Nicko ma odejść, to lepiej zespół rozwiązać. Ale co do halforda obstaję przy swoim, już nawet nie patrząc na koncerty, bo mógł mieć raz lepszą dyspozycję raz gorszą (kurna, ma prawie 70 lat), tylko na płyty - na jakim poziomie wokalnym stoi Firepower, a na jakim taki The Final Frontier nagrany prawie 10 lat wcześniejFrost No pisze: ↑ndz mar 21, 2021 9:39 pm Kolego Ty slyszales Halforda z 2019 ? od Dianno rozni tylko go to ze nie jezdzi na wozku , tu nie ma zadnego porownania z Brucem , juz w Spodku wiecej mowil niz spiewal . Nie wyobrazam sobie Maiden grajacymi koncerty z przypadkowymi muzykami jak koles z Sabbat pomimo ze produkuje im plyty . Kasa misiu kasa
While you sleep in earthly delight,
Someone's flesh is rotting tonight
Ja słyszałem i Halford nie ma aktualnie praktycznie żadnych problemów z cięższymi kawałkami typu Sentinel, czy Freewheel Burning, które jeszcze parę lat temu kaleczył. Czasami jodłuje, ale to charakterystyka wieku. Bruce też nie odstawia popeliny, ale akurat ostatnie wspomnienie jakie mam z jego wokalem to Nights of the Dead, które...no sami wiecieFrost No pisze: ↑ndz mar 21, 2021 9:39 pm Kolego Ty slyszales Halforda z 2019 ? od Dianno rozni tylko go to ze nie jezdzi na wozku , tu nie ma zadnego porownania z Brucem , juz w Spodku wiecej mowil niz spiewal . Nie wyobrazam sobie Maiden grajacymi koncerty z przypadkowymi muzykami jak koles z Sabbat pomimo ze produkuje im plyty . Kasa misiu kasa
A żeby porównywać formę Roba do Paula w taki sposób to trzeba wypić tak z czteropak harnasia. Dwukrotnie.
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

To tak na poważnie? Wiadomo, że tak czystych górek w tym wieku nie wyciągnie, ale generalnie jest lepiej niż gorzej. Jego podstawawa barwa głosu prawie nie uległa zmianie.
Brus oczywiście ma trudniej, bo jednak Maiden wokalnie jest dużo bardziej wymagające, a do tego pewnie ten nowotwór jakieś obrażenia pozostawił. Natomiast Maiden stawiające głównie na numery wolniejsze i niższe + na bisy parę klasyków - jak najbardziej podszedłbym na taki koncert.
Pelna zgoda co do maiden , zeby zakonczyc niepotrzebna dyskusje posluchaj Leather Rebel z 1990 roku a wiec z przed trzydziestu lat LIVE .
Nie stawiałbym tezy, że Maiden jest bardziej wymagające wokalnie, bo nie jestem specjalistą od emisji głosuDzosef pisze: ↑pn mar 22, 2021 2:06 pmTo tak na poważnie? Wiadomo, że tak czystych górek w tym wieku nie wyciągnie, ale generalnie jest lepiej niż gorzej. Jego podstawawa barwa głosu prawie nie uległa zmianie.
Brus oczywiście ma trudniej, bo jednak Maiden wokalnie jest dużo bardziej wymagające, a do tego pewnie ten nowotwór jakieś obrażenia pozostawił. Natomiast Maiden stawiające głównie na numery wolniejsze i niższe + na bisy parę klasyków - jak najbardziej podszedłbym na taki koncert.
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
No takie średnie wykonanie, biorąc pod uwagę, że Halford wtedy nie do końca był w formie
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
-
Deleted User 2259
Jak ostatnio widziałem Halforda w katowicach (chyba był to 2012 rok, ale byłem tak pijany na tym koncercie, że pamiętam tylko motocykl na którym wjeżdzał Rob
) to porównując mój ostatni gig Maiden w Krk <pozdro dla tych co spotkałem wtedy> są obaj na wokalnie podobnym poziomie, ale piszę to z perspektywy fana, bo specem od głosu nie jestem. Bruce wyciągał na plus.
-
Deleted User 1499
Fakt że Bruce w 2018 brzmiał naprawdę dobrze ale już 2019 to był ewidentny spadek formy gdzie miewał nienajgorsze występy jak i te z Meksyku.
P.S A skowyt żywych kur prezentuje tylko po 8 paku
P.S A skowyt żywych kur prezentuje tylko po 8 paku
Morawiecki, szykuj mnie tam stadion na 11 czerwca, bo Irony przyjeżdżają!
A wy jedno i w kółko że Maiden kończy karierę że Nicko już ledwo dycha że powinni kończyć że Bruce za 6 lat będzie wył jak stara ku.... z pod latarni zacznijmy od tego z 4 lata temu dawaliście im góra 4 lat grania a tu proszę z 4 zrobiło się prawie 10 lat nieźle , boje się myśleć co będzie za 5 lat, ludzie opamiętajcie się

IRON MAIDEN
OddychajPuszek123 pisze: ↑wt mar 30, 2021 9:18 pm A wy jedno i w kółko że Maiden kończy karierę że Nicko już ledwo dycha że powinni kończyć że Bruce za 6 lat będzie wył jak stara ku.... z pod latarni zacznijmy od tego z 4 lata temu dawaliście im góra 4 lat grania a tu proszę z 4 zrobiło się prawie 10 lat nieźle , boje się myśleć co będzie za 5 lat, ludzie opamiętajcie się![]()
![]()
www.MetalSide.pl
+1Puszek123 pisze: ↑wt mar 30, 2021 9:18 pm A wy jedno i w kółko że Maiden kończy karierę że Nicko już ledwo dycha że powinni kończyć że Bruce za 6 lat będzie wył jak stara ku.... z pod latarni zacznijmy od tego z 4 lata temu dawaliście im góra 4 lat grania a tu proszę z 4 zrobiło się prawie 10 lat nieźle , boje się myśleć co będzie za 5 lat, ludzie opamiętajcie się![]()
![]()
prodiża kabel wskazał mi drogę