07/08/2008 - Warszawa, POL @ Stadion Gwardii
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 07/08/2008 - Warszawa, POL @ Stadion Gwardii
a ja mam ...047 bo kupowalem godzine po rozpoczeciu sprzedazy - byloby wczesniej ale o 10.01 EMPIK w Manufakturze nie dawal sobie jeszcze rady z ich sprzedażą 
mam bilety!!!!!!
nie wiem o który numer chodzi, ale końcówka to 145 i 146 drugi 403 i 404
dużo zeszło hehe
Chodzi o ten numer znajdujący się pod kodem kreskowym po lewej stronie, na którego początku są litery IRO... Jeśli możesz podaj wszystkie cyfry jakie masz po zerach, bo to będzie właśnie dokładna liczba sprzedanych biletów.Sortis pisze:mam bilety!!!!!!
Niewiele ponad sześć tysięcy
,Sortis pisze:Niewiele ponad sześć tysięcy
Ostatnio mieliśmy 4000coś tam, to i tak nie jest żle, za miesiąc będzi 9000, te 15-20000,w sierpniu powinno być! :rocx
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Polska jest chyba jedynym krajem, w którym bilety na Maiden rozchodzą się w takim tempie. 
I dobrze, bo byłoby mi smutno gdyby ich zabrakło, kiedy w końcu wybiorę się zakupić jeden dla mnie
... a szybko to pewnie nie będzie
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

15-20.000 to byłby tragiczny wynik i oznaczałoby to na pewno, że Maideni już raczej do nas nie wrócą, bo i po co kiedy na Zachodzie na ich koncerty przychodzi o wiele więcej osób? Cóż, liczę, że Live Nation jednak weźmie się do roboty i będzie ostro promowało ten koncert - także w mediach.faust pisze:,Sortis pisze:Niewiele ponad sześć tysięcy
Ostatnio mieliśmy 4000coś tam, to i tak nie jest żle, za miesiąc będzi 9000, te 15-20000,w sierpniu powinno być! :rocx
Z iron maiden i metalem w Polsce jest jak z Star trekiem, nie każdy traktuje to poważnie, większość młodzieży woli słuchać "Joł joł ziomal ..." albo upcyk upcyk...
i moim zdaniem dlatego takie wyniki, no trzeba zaznaczyć też ze 130 PLN to troszkę jest.
ja bym wolał żeby było mniej ludzi, wtedy byłbym z dziewczyna bliżej sceny
i moim zdaniem dlatego takie wyniki, no trzeba zaznaczyć też ze 130 PLN to troszkę jest.
ja bym wolał żeby było mniej ludzi, wtedy byłbym z dziewczyna bliżej sceny
130zł na Iron Maiden to dużo? Za taką Tarję sobie liczą 120zł... Poza tym ceny w większości krajów Europy są dużo wyższe, tylko w kilku są niższe, ale to też z czasem zacznie ulegać zmianie...
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Musicie zrozumiec, że wynik ok. 15.000 sprzedanych biletów (czyli połowa całej puli) byłby dramatyczny - we wszystkich innych europejskich krajach (poza małą Szwajcarią) Maiden wystąpią dla o wiele większej publicznoścni i żadne tłumaczenia o drogich (wcale nie aż tak!) biletach ich nie przekonają. W biednej Bułgarii czy Rumunii, albo Ostrawie, na ich koncert jakoś może przyjśc 30.000 fanów... Rod będzie wściekły na polskie Live Nation, że zawalili sprawę, a przy okazji pomyśli, że jednak mieli rację omijając Polskę na dwóch wcześniejszych trasach, skoro nawet po 3 latach nieobecności nie mogą powtórzyc sprzedaży z Chorzowa (28.000 biletów). Tak naprawdę jeśli koncert nie będzie bliski wyprzedania (min. 25.000 biletów) to Rod i zespół to sobie zapamiętają i nie liczyłbym na rychłą, jeśli w ogóle kolejną, ich wizytę w Polsce. Skoro polscy fani są tacy kapryśni to po co mają dla nich grac skoro wszędzie na świecie są traktowani jak mega-gwiazdy? Poza tym kwestia słabej popularności tu do mnie nie przemawia... W 2000 roku Maideni sprzedali u nas 15.000 biletów (a wtedy byli mniej popularni na świecie niż obecnie) i aż 30.000 płyt... 3 lata później znowu tyle samo biletów i już tylko 18.000 płyt, a obecnie mieliby sprzedac niecałe 10.000 płyt i może z 15.000 biletów grając gigantyczny, stadionowy koncert? To się nie opłaca! Metallica jakoś może wyprzedac bez problemu 60.000 biletów, a na zachodzie Europy sprzedaje się w tej chwili tak samo, a może nawet słabiej, od Maiden. Należy dodac, że obecna trasa jest naprawdę wyjątkowa i na całym świecie wzbudza niesłychane emocje i zainteresowanie. Cóż, nie ma co kreślic czarnych scenariuszy, ale naprawdę przydałoby się, żeby Stadion Gwardii był pełny...
Wicker; każdy robi co może... kupuje oryginalne płyty (mam wszystkie) i dla mnie 130 zł na bilet to jest nic, ale dla wielu osób to jest dużo(poprzednie strony) 130 zł to kawałek mojej pensji. To Bóg wie jak długi zysk z obrotu moimi skromnymi akcjami
(przy obecnej bessie)
dlaczego nigdzie nie widzę koncert Maiden w Polsce tylko wszędzie metallica i metallica, gdzie promocja?
Na metallice orgnizuja przejazdy autokarowe itp a Maiden? nic. Jak ludzie mogą być tak ograniczeni... nie ma NIC lepszego od Iron Maiden
jednak wierze w fanów i wiem że dużo ludzi czeka na ostatnia chwile by kupić bilety.
mam też nadzieje że Iron Maiden nie odwiedza nas tylko ze względu na pieniądze...
dlaczego nigdzie nie widzę koncert Maiden w Polsce tylko wszędzie metallica i metallica, gdzie promocja?
Na metallice orgnizuja przejazdy autokarowe itp a Maiden? nic. Jak ludzie mogą być tak ograniczeni... nie ma NIC lepszego od Iron Maiden
jednak wierze w fanów i wiem że dużo ludzi czeka na ostatnia chwile by kupić bilety.
mam też nadzieje że Iron Maiden nie odwiedza nas tylko ze względu na pieniądze...
Mam nadzieję, że w końcu promocja wypali. U mnie na mieście nawet jednego plakatu IM nie widziałem za to już 3 BILLBOARDY(!!!) Mety !
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
I to pokazuje jakie jest u nas jest nastawienie do kupowania płyt. W 2000 roku przecież płyty były relatywnie sporo droższe, niż teraz. Coraz bardziej rozpowszechniony Internet tylko to pogarsza.WICKER MAN pisze:W 2000 roku Maideni sprzedali u nas 15.000 biletów (a wtedy byli mniej popularni na świecie niż obecnie) i aż 30.000 płyt... 3 lata później znowu tyle samo biletów i już tylko 18.000 płyt, a obecnie mieliby sprzedac niecałe 10.000 płyt i może z 15.000 biletów grając gigantyczny, stadionowy koncert? To się nie opłaca!
Nie mówię, że sam jestem święty, ściągam dużo muzyki, ale też całkiem sporo płyt kupuję, trzeba mieć swoje priorytety. Nowe albumy cenionych artystów kupuję oryginalne, a do tego uzupełniam kolekcję starszych wydawnictw (teraz szczególnie mogę się na innych koncentrować, bo Maiden mam już wszystko ogólnie dostępne).
Do tego jeszcze wielu ludzi po prostu woli przepić pieniądze, niż kupić coś, co będzie na lata, a potem mówią, że nie mają kasy - i nie, nie jestem abstynentem.
Metallica się już wyprzedała, więc może LN przestanie już promować koncert przez te 3 miesiące i skupi się na Maiden w większym stopniu, mogliby nawet pozostały budżet na promocję Mety przeznaczyć na Maiden - lepiej by na tym w ogólnym rozrachunku wyszli.
|Sortis pisze:nie ma NIC lepszego od Iron Maiden
|
V
Sortis pisze:Jak ludzie mogą być tak ograniczeni...
Wow. Nie myślałem, że jest aż tak źle. O_oSortis pisze:Niewiele ponad sześć tysięcy
A ze względu na co mieliby nas odwiedzać?Sortis pisze:mam też nadzieje że Iron Maiden nie odwiedza nas tylko ze względu na pieniądze...
No ale mają jeszcze inne koncerty do wypromowania - i to gwiazd formatu większego niż Iron Maiden.Madril pisze:Metallica się już wyprzedała, więc może LN przestanie już promować koncert przez te 3 miesiące i skupi się na Maiden w większym stopniu, mogliby nawet pozostały budżet na promocję Mety przeznaczyć na Maiden - lepiej by na tym w ogólnym rozrachunku wyszli.
Mówiąc szczerze - jestem nieco zaniepokojony, w 2005 roku, mimo dużo mniejszego "boomu" na koncerty Maideni sprzedali prawie 29 tysięcy biletów bez żadnej poważnej promocji. Zgadzam się z Robertem - jeżeli nie będzie sold-outu, albo jeżeli liczba sprzedanych biletów się do niego nie zbliży może to oznaczać, że tegoroczny gig w Polsce będzie ostatnim w naszym kraju... No ale dramatyzujmy i nie wyprzedzajmy faktów, do sierpnia jest jeszcze sporo czasu.
Może one sprzedają się lepiej...Pieczeń rzymska pisze:No ale mają jeszcze inne koncerty do wypromowania - i to gwiazd formatu większego niż Iron Maiden.
Tu w Polsce z pewnością, bo z rozpiski koncertow LN tylko Clapton i Meta są popularniejsi...Co do wkładu w rock Maiden a Metki bym dyskutowal.. Zasadniczo zależy jakie terytorium bierzemy pod uwagę... Trzeba kochani pamiętać o jednym , nie lubię takiego podejścia , niemniej Ironi a Metallica to zupelnie inna motywacja artystyczna i postawa... Do sierpnia jeszcze > 5 miesięcy, będzie dobrze :laugh
A gdzie tam każdy...jednostki kupują oryginalne płyty Maiden a jeszcze mniej stara się skompletować dyskografię. Wygodniej jest zassać album we flacku albo mp3 w bitracie 320, wydrukować okładkę i prawie jak oryginał. Jak to ktoś powiedział wyżej: brak szacunku dla artysty.Sortis pisze:Wicker; każdy robi co może... kupuje oryginalne płyty (mam wszystkie)(...)
Jak to nic. Jak byk jest ogłoszenie o przejazdach autokarowych w każdym dziale forum. Z każdego województwa, a nawet z możliwością przejazdu do Pragi "w te i na zad"Sortis pisze:na metallice orgnizuja przejazdy autokarowe itp a Maiden? nic.
Wydaje mi się że znaczna poprawa sprzedaży biletów na Maiden powinna ruszyć właśnie gdzieś teraz jak już wiadomo że Metallica sie wyprzedała, albo ewentualnie po koncercie metalliki, choć z drugiej strony pewnie grupa osób zrezygnuje z Maiden na rzecz np. wyjazdu na wakacje.
Why so serious?