Blaze Bayley

Solowe dokonania byłych i obecnych członków Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Re: Blaze Bayley

Post autor: sajki »

Setlista Blaze'a wspaniała.
Co do Grapowa- co się z nim dzieje? Co z Masterplan? Ciągle śpiewa z nimi Altzi, czy zespół się rozpadł?
Deleted User 4783

Post autor: Deleted User 4783 »

A we wrześniu Blaze znów u nas. Tym razem 1 gig w Krakowie, dzień później Brno. Znów 2 dni w trasie
Awatar użytkownika
Saul
-#Invader
-#Invader

Post autor: Saul »

The_Alchemist pisze: śr lut 19, 2020 1:38 pm A we wrześniu Blaze znów u nas. Tym razem 1 gig w Krakowie, dzień później Brno. Znów 2 dni w trasie
Brno jest dzień przed Krakowem :wink:

Setlista faktycznie wyborna ale na stronie Blaze wrześniowe koncerty oznaczone są jako full metal, a nie full maiden tak jak wcześniejsze tego roku
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Kevin18 »

W sumie mi pasowała każda setlista Blaze'a do 2016. Materiał który nagrywał do tego czasu to był kawał świetnego Heavy Metalu z dobrą produkcją i świetnymi kompozycjami z klimatem ( mały wyjątek King Of Metal ) . Wszystko spieprzyła ta cała trylogia. Nudna, rozwlekła, słabo wyprodukowana, okraszona koncertówkami brzmiącymi jak bootlegi z Virtual XI Tour. Setlisty oparte na tych nudnych albumach.. A dajcie spokój. Dużo bym dał by posłuchać Blaze'a który leci z ciosami z ' Man Who Would.. ' czy ' Blood & Belief ' .
www.last.fm/user/darkfuneral18
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

No, ale trylogię to chyba już skończył promować. 3 trasy albumowe, podsumowanie. Teraz chyba set powinien być bardziej urozmaicony. Chociaż numery z trylogii na pewno też będą.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Kevin18 pisze: pn lut 24, 2020 10:36 am W sumie mi pasowała każda setlista Blaze'a do 2016. Materiał który nagrywał do tego czasu to był kawał świetnego Heavy Metalu z dobrą produkcją i świetnymi kompozycjami z klimatem ( mały wyjątek King Of Metal ) . Wszystko spieprzyła ta cała trylogia. Nudna, rozwlekła, słabo wyprodukowana, okraszona koncertówkami brzmiącymi jak bootlegi z Virtual XI Tour. Setlisty oparte na tych nudnych albumach.. A dajcie spokój. Dużo bym dał by posłuchać Blaze'a który leci z ciosami z ' Man Who Would.. ' czy ' Blood & Belief ' .
Mam tak samo. Wcześniej byłem na każdym jego koncercie (w sensie, że na trasie). Jak zaczął ładować te kloce to dałem sobie spokój. Wpadłem raz jak grał we Wrocławiu.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Assassin
-#Assassin

gumbyy pisze: pn lut 24, 2020 10:43 am
Kevin18 pisze: pn lut 24, 2020 10:36 am W sumie mi pasowała każda setlista Blaze'a do 2016. Materiał który nagrywał do tego czasu to był kawał świetnego Heavy Metalu z dobrą produkcją i świetnymi kompozycjami z klimatem ( mały wyjątek King Of Metal ) . Wszystko spieprzyła ta cała trylogia. Nudna, rozwlekła, słabo wyprodukowana, okraszona koncertówkami brzmiącymi jak bootlegi z Virtual XI Tour. Setlisty oparte na tych nudnych albumach.. A dajcie spokój. Dużo bym dał by posłuchać Blaze'a który leci z ciosami z ' Man Who Would.. ' czy ' Blood & Belief ' .
Mam tak samo. Wcześniej byłem na każdym jego koncercie (w sensie, że na trasie). Jak zaczął ładować te kloce to dałem sobie spokój. Wpadłem raz jak grał we Wrocławiu.
To tak samo jak ja. Kiedyś koncerty Blaze'a to było jakieś szaleństwo, jak leciały takie strzały jak ' Kill And Destroy ' , ' Watching The Nightsky ', ' Robot ' czy ' Samurai ' to prawie barierka padała :) Dla mnie ta cała trylogia to jest jeden z najbardziej nieudanych i dennych projektów jakie słyszałem w życiu. Pocieszeniem jest to że tak jak napisał kolega PZ, może teraz będzie grał tylko 3-4 utwory z tych albumów a reszta seta to będą mocarne ciosy z przeszłości.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Trylogia jest po prostu totalnie wymuszona, nagranie 3 albumów w 3 lata to bardzo trudny temat jak się nie jest młodym zespołem pełnym pomysłów
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Pamiętam jakiego czadu dał w Malborku w 2010r.
A trylogia jest fatalna.
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Widzę, że czas powoli weryfikuje ten Blejzowy twór. Sporo było przekonywania, że wcale nie taka zła, ale teraz widzę, że raczej coraz więcej osób wypowiada się o trylogii negatywnie. Uważam, że słusznie, mój negatywny stosunek do nowych wymysłów Błażeja jest raczej na forum znany. Kicz, tandeta i niezrozumiałe decyzje. Ogromna szkoda
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Od początku mówiłem, że te płyty są tragiczne, momentami brzmi to jak jakaś parodia metalu. A nagrywał gość takie znakomitości jak choćby Blood and Belief....
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Dobre granie się skończyło jak wziął tych grajków z Absolvy. Miłe i sympatyczne chłopaki, ale jak widać nic ciekawego nie mają do zaproponowania jeśli chodzi o muzykę.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Assassin
-#Assassin

gumbyy pisze: wt lut 25, 2020 12:07 pm Dobre granie się skończyło jak wziął tych grajków z Absolvy. Miłe i sympatyczne chłopaki, ale jak widać nic ciekawego nie mają do zaproponowania jeśli chodzi o muzykę.
Oni nie produkują mu czasem też tych płyt i koncertówek ostatnich, które brzmią jakby ktoś je w pralce nagrywał ? Tak jak piszesz, mniej więcej od ich przyjścia zaczęło się dziadowanie. Wszystko to jest budżetowe aż do bólu. Pamiętam czasy ' Alive In Poland ' gdzie Blaze potrafił tak dowalić w Spodku że wióry leciały. Co by nie było okres od Silicon Messiah do Promise And Terror ( 2000-2010 ) to był czas gdy facet tworzył kapitalne materiały i grał świetne koncerty. I takiego chce go zapamiętać, nie jako faceta który gra dziś swój wymęczony materiał z trylogii w podrzędnych klubach.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Kevin18 pisze: wt lut 25, 2020 12:28 pm
gumbyy pisze: wt lut 25, 2020 12:07 pm Dobre granie się skończyło jak wziął tych grajków z Absolvy. Miłe i sympatyczne chłopaki, ale jak widać nic ciekawego nie mają do zaproponowania jeśli chodzi o muzykę.
Oni nie produkują mu czasem też tych płyt i koncertówek ostatnich, które brzmią jakby ktoś je w pralce nagrywał ? Tak jak piszesz, mniej więcej od ich przyjścia zaczęło się dziadowanie. Wszystko to jest budżetowe aż do bólu. Pamiętam czasy ' Alive In Poland ' gdzie Blaze potrafił tak dowalić w Spodku że wióry leciały. Co by nie było okres od Silicon Messiah do Promise And Terror ( 2000-2010 ) to był czas gdy facet tworzył kapitalne materiały i grał świetne koncerty. I takiego chce go zapamiętać, nie jako faceta który gra dziś swój wymęczony materiał z trylogii w podrzędnych klubach.
Otóż to... pamiętam jak kiedyś we Wrocławiu przyjechali prosto ze Słowacji busem... za kółkiem siedział Blaze... było nas kilka osób, bo 2 zespoły supportujące, więc pomogliśmy im graty nosić, bo nie mieli nikogo do pomocy...
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Assassin
-#Assassin

No bo zamiast sobie ogarnąć jakieś średniej klasy management, który by mu to trochę poogarniał, to facet robi z siebie wieczną ofiarę na własne życzenie. Ciągle te same teksty że sam to bookuje, ogarnia, sprzedaje koszulki , nosi sprzęt a po koncertach zaprasza do zdjęć. Wszystko fajnie ale na dłuższą metę tak się nie da. Współpracując z porządną agencją koncertową samym nazwiskiem typ mógłby raz do roku wkręcać się na jakąś średniej wielkości trasę zespołów typu Rage, Primal Fear czy Hammerfall jako ' Special Guest ' i pewnie coś by z tego wyżył. Zamiast tego woli grać po jakiś Francuskich Wioskach dla 50 osób czy Pubach w Brazylii. Jego wybór. Ale szkoda bo te 10 lat od 2000-2010 udowodniły że jak chce, to potrafi dawać kapitalne koncerty i nagrywać mocarne albumy.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Kevin18 pisze: wt lut 25, 2020 1:54 pm No bo zamiast sobie ogarnąć jakieś średniej klasy management, który by mu to trochę poogarniał, to facet robi z siebie wieczną ofiarę na własne życzenie. Ciągle te same teksty że sam to bookuje, ogarnia, sprzedaje koszulki , nosi sprzęt a po koncertach zaprasza do zdjęć. Wszystko fajnie ale na dłuższą metę tak się nie da. Współpracując z porządną agencją koncertową samym nazwiskiem typ mógłby raz do roku wkręcać się na jakąś średniej wielkości trasę zespołów typu Rage, Primal Fear czy Hammerfall jako ' Special Guest ' i pewnie coś by z tego wyżył. Zamiast tego woli grać po jakiś Francuskich Wioskach dla 50 osób czy Pubach w Brazylii. Jego wybór. Ale szkoda bo te 10 lat od 2000-2010 udowodniły że jak chce, to potrafi dawać kapitalne koncerty i nagrywać mocarne albumy.
Dokładnie... pamiętam jak marudził, że czasami gra w miejscach, które zupełnie nie są przystosowane do koncertów Zresztą ciągle wrzuca foty i widać jakieś bary, czy inne pizzerie...
www.MetalSide.pl
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Ale jak my kolega ogarnął koncert w Stalowej, w porządnym klubie i było dużo ludzi, to też narzekał. :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Może i mają, trójka Absolvy to fajna płyta. Raczej problem w szalonym tempie wydawniczym.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

pz pisze: wt lut 25, 2020 2:50 pm Ale jak my kolega ogarnął koncert w Stalowej, w porządnym klubie i było dużo ludzi, to też narzekał. :)
Hehe... może ma jednak jakieś polskie korzenie ;)
www.MetalSide.pl
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Blaze jako człek w pytkę pozytywny nie zawiódł z przesłaniem do ludzkości, wklejam fragment poniżej. :pijak:

"On a serious note, when you're stressed, that suppresses your immune system, so humans have evolved naturally to be happy creatures most of the time; perhaps some of us don't feel that way. And when you're happy, your immunity works great. So, listening to your favorite songs, watching comedy, films and things that you like to do, what makes you feel good, what distracts you from the stress that we're all under, that's a really healthy thing."
ODPOWIEDZ