Brawo. Po 35 minutach.gumbyy pisze: ↑pn gru 26, 2022 10:40 pmŻe też takie oczywistości trzeba tłumaczyć...Pierre Dolinski pisze: ↑pn gru 26, 2022 10:05 pm są płyty Maiden dla których mam uwielbienie i podziw, ale też są płyty które mam w głębokiej pogardzie. Jedno drugiego nie wyklucza.
Senjutsu - opinie na temat albumu
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 626
Re: Senjutsu - opinie na temat albumu
A po 5-ciu byłoby lepiej? Czy po 25h bardziej?Clanowy pisze: ↑wt gru 27, 2022 11:39 pmBrawo. Po 35 minutach.gumbyy pisze: ↑pn gru 26, 2022 10:40 pmŻe też takie oczywistości trzeba tłumaczyć...Pierre Dolinski pisze: ↑pn gru 26, 2022 10:05 pm są płyty Maiden dla których mam uwielbienie i podziw, ale też są płyty które mam w głębokiej pogardzie. Jedno drugiego nie wyklucza.
www.MetalSide.pl
-
Deleted User 626
- dostoevsky
- -#Assassin

Z przyjemnością wracam do tej płyty i nie przeskakuję kawałka. Po Internecie widzę, że równie ciepło o albumie - zwłaszcza o jego drugiej płycie - wypowiadają się wyjadacze pamiętający premiery albumów z lat osiemdziesiątych (i niekoniecznie zachwycający się wydawnictwami po reunion). Moim zdaniem "Senjutsu" starzeje się lepiej od "The Book of Souls", mimo że to raczej ten drugi album początkowo jawił mi się jako bardziej "ponadczasowy".
-
Deleted User 626
Zgoda. Zachwycałem się "Bukiem" ale Senjutsu to wyższa liga. Dobrze się "starzeje".dostoevsky pisze: ↑wt lut 21, 2023 10:54 pm ... Moim zdaniem "Senjutsu" starzeje się lepiej od "The Book of Souls", mimo że to raczej ten drugi album początkowo jawił mi się jako bardziej "ponadczasowy".
U mnie TBoS od 2 lat traci i traci. W 2015 na premierę oceniałem go na 8, po trasie może 8+. Jednak od 2017 roku rzadko go puszczam (poza Empire) i dałbym ostatecznie 7. Senjutsu zaś jest mega równy. Od premiery jest u mnie domu wręcz zasłuchiwany i nie mogę wyjsć z podziwu, że tak fajnie utwory wypuścili. Nie mogę się doczekać majaClanowy pisze: ↑wt lut 21, 2023 11:47 pmZgoda. Zachwycałem się "Bukiem" ale Senjutsu to wyższa liga. Dobrze się "starzeje".dostoevsky pisze: ↑wt lut 21, 2023 10:54 pm ... Moim zdaniem "Senjutsu" starzeje się lepiej od "The Book of Souls", mimo że to raczej ten drugi album początkowo jawił mi się jako bardziej "ponadczasowy".
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Potwierdzam, gdyby niektóre fragmenty okroić i lepiej zmiksować całość - dostalibyśmy DIAMENT!remi pisze: ↑śr lut 22, 2023 8:39 pmU mnie TBoS od 2 lat traci i traci. W 2015 na premierę oceniałem go na 8, po trasie może 8+. Jednak od 2017 roku rzadko go puszczam (poza Empire) i dałbym ostatecznie 7. Senjutsu zaś jest mega równy. Od premiery jest u mnie domu wręcz zasłuchiwany i nie mogę wyjsć z podziwu, że tak fajnie utwory wypuścili. Nie mogę się doczekać majaClanowy pisze: ↑wt lut 21, 2023 11:47 pmZgoda. Zachwycałem się "Bukiem" ale Senjutsu to wyższa liga. Dobrze się "starzeje".dostoevsky pisze: ↑wt lut 21, 2023 10:54 pm ... Moim zdaniem "Senjutsu" starzeje się lepiej od "The Book of Souls", mimo że to raczej ten drugi album początkowo jawił mi się jako bardziej "ponadczasowy".![]()
-
Deleted User 5490
Przy takich przaśnych riffach diament nie jest możliwy. Raczej jakiś tandetne dewocjonalia z połyskiem.
-
Deleted User 626
No biorąc pod uwagę, że już rok i ponad pięć miesięcy od premiery a u mnie leci przynajmniej raz dziennie to chyba "grołer".
Zmieniają się również wg mnie najlepsze kawałki. Po premierze myślałem, że nic lepszego od "Hell on Earth" nie ma a jednak teraz "The Parchment" mnie uwodzi. Zwłaszcza solo Dave'a.
"Senjutsu" też urosło. "The Writing on the Wall" również.
Jakby wywalić "Lost..." i "Death..." to album byłby dla mnie perfekcyjny.
Zmieniają się również wg mnie najlepsze kawałki. Po premierze myślałem, że nic lepszego od "Hell on Earth" nie ma a jednak teraz "The Parchment" mnie uwodzi. Zwłaszcza solo Dave'a.
"Senjutsu" też urosło. "The Writing on the Wall" również.
Jakby wywalić "Lost..." i "Death..." to album byłby dla mnie perfekcyjny.
Gdybym codziennie przez półtora roku słuchał w kółko tego samego albumu, choćby najlepszego, to chyba bym nim rzygał : P
Ale ogólnie to mocne 8/10 cały czas. Hell On Earth klasyk, nie pamiętam kawałka Maiden którym jarałbym się tak bardzo w ostatnich 20 latach.
Ale ogólnie to mocne 8/10 cały czas. Hell On Earth klasyk, nie pamiętam kawałka Maiden którym jarałbym się tak bardzo w ostatnich 20 latach.
www.last.fm/user/darkfuneral18
-
Deleted User 626
Nie słucham "Senjutsu" w kółko. Od tego bym zwariował. Nie zmienia to faktu, że wracam do tego albumu codziennie.
Jakiś album IM wywołuje tutaj bardziej skrajne emocje?? 
-
Deleted User 626
U mnie nadal 6/10.
Top1 The Parchment, potem Hell on Earth i Stratego.
The Time Machine to chyba najgorszy utwór jaki powstał po reunion, albo może i w ogóle. Jeszcze te pierwsze zwrotki i refren nie są takie najgorsze, ale to intro mógłby Janick sobie już darować. Do tego motyw z The Book of Souls i przejście z The Talisman, masakra.
Top1 The Parchment, potem Hell on Earth i Stratego.
The Time Machine to chyba najgorszy utwór jaki powstał po reunion, albo może i w ogóle. Jeszcze te pierwsze zwrotki i refren nie są takie najgorsze, ale to intro mógłby Janick sobie już darować. Do tego motyw z The Book of Souls i przejście z The Talisman, masakra.
Kiedyś przesłucham, opiszę odczucia i będzie można zamknąć temat 
- dostoevsky
- -#Assassin

Można tak powiedzieć o prawie każdym nowym albumie Iron Maiden.
Zarejestrowałem się na forum przed premierą AMOLAD i od tamtej pory każdy nowy album budził skrajne emocje. Choć trzeba uczciwie powiedzieć, że AMOLAD i TFF bardziej podzielił forumowiczów niż TBOS i Senjutsu.
Różnica jest taka, że teraz masz garstkę użytkowników forum, którzy przodują w krytyce ostatnich albumów. Jednak hałas robiony przez tę mniejszość jest słabym odzwierciedleniem nastrojów w szerszym gronie fanów. Paradoksalnie rośnie mój podziw dla tych zapaleńców, którzy mają siłę przez kilkanaście miesięcy mieszać z błotem nielubianą muzykę - po sobie widzę, że o gorszych albumach zapominam i wolę do nich nie wracać.
U mnie dalej 6.
Hell i Days najlepsze. Najsłabsze chyba Lost.
Hell i Days najlepsze. Najsłabsze chyba Lost.
A
B
C
D
E
B
C
D
E
no i ja właśnie sobie zdałem sprawę, że do Senjutsu w ogóle nie wracamdostoevsky pisze: ↑czw lut 23, 2023 9:41 am po sobie widzę, że o gorszych albumach zapominam i wolę do nich nie wracać.![]()