The Future Past Tour 2023 - trasa

Wszystko na temat trasy The Future Past Tour 2023

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Madril
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: The Future Past Tour 2023 - trasa

Post autor: Madril »

Dzosef pisze: czw cze 22, 2023 2:48 pm Czarli w tym Hanowerze to się zachowywał, jakby w Zurychu był maraton, zamieszki i kilka ofiar smiertelnych :D.
Czyli powrót na białym koniu... :lol:
Deleted User 8263

Post autor: Deleted User 8263 »

8h opoznienia, spedzilem na lotnisku w Szczecinie prawie 12 godzin, ja pierdole
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Madril pisze: czw cze 22, 2023 2:27 pm i potem na barierice 'pokaż numerek'. :D
:facepalm: tego nie da się normalnie skomentować

Madril pisze: czw cze 22, 2023 2:27 pm I tylu osób z jakimiś transparentami, że chcą kostkę czy frotkę, to jeszcze nie widziałem. Albo zagadywanie do ochroniarzy, żeby akurat temu czy temu dali, jeszcze przed supportem. Kolo koło mnie miał nawet tekst na telefonie do pokazywania przygotowany... no nie dostał nic. :D
Kurde, ci wszyscy ludzie idą na koncert posłuchać muzyki, pobawić się czy jednak walczyć o artefakty? Dobra, wiem, że artefakty są najważniejsze :lol:

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: beaviso »

Dzosef pisze: czw cze 22, 2023 8:05 pm 8h opoznienia, spedzilem na lotnisku w Szczecinie prawie 12 godzin, ja pierdole
A na ten Goleniów cokolwiek w ogóle lata? Czy jak do Radomia?

Szczecin to znam tylko z transparentu:
Welcome Iron Maiden IN Poland
PeopleS of Szczecin
czyli „Szczecin wita Ajron”

M.
cloud
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: cloud »

Dzosef pisze: czw cze 22, 2023 8:05 pm 8h opoznienia, spedzilem na lotnisku w Szczecinie prawie 12 godzin, ja pierdole
Nie zazdroszcze, najgorsze lotnisko na jakim bylem, zeby kiblowac na nim 12h.
UP THE IRONS !!!
pz
-#Administrator
-#Administrator

No w Szczecinie na lotnisku to za wiele nie ma. Z tego co pamiętam, to nawet posiedzieć nie bardzo jest gdzie. Jak ja tam latałem to były tylko loty to Grecji i Warszawy :D

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

A z ciekawości - będzie w takiej sytuacji odszkodowanie?
cloud
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: cloud »

Jak sie komus chce powalczyc przez Urzad Lotnictwa Cywilnego lub jakas firme, ktora pobiera % od odszkodowania - no i poczekac, ja np. czekalem 18 miesiecy - to w wiekszosci przypadkow tak.

Na reklamacje, w roznych liniach, to mi najwyzej zaoferowali pokrycie rachunku za jedzenie na lotnisku 🤣
UP THE IRONS !!!
Deleted User 8263

barsiarz pisze: czw cze 22, 2023 10:01 pm A z ciekawości - będzie w takiej sytuacji odszkodowanie?
Bedzie, ale to się trzeba będzie konkretnie poprzepychać z ryanem
Awatar użytkownika
Beny82
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Beny82 »

A ja dziś dostałem info od PKP za moją reklamację za Pendolino z Warszawy do Krakowa na drugi koncert w Krakowie.

"Mając na uwadze, że ww. pociąg dojechał do stacji docelowej wskazanej w umowie przewozu z
opóźnieniem wynoszącym 70 min. oraz obowiązujące regulacje prawne została podjęta decyzja
o przyznaniu odszkodowania w wysokości 25% opłaty za przejazd zrealizowany na podstawie biletu"

42,25 pl wraca do mnie:)
Awatar użytkownika
Psotnick
-#Invader
-#Invader

Post autor: Psotnick »

Ja pamiętam z Tallina gdy miałem wracać do Polski to odwolali mi lot. A dowiedziałem się o tym po przybyciu na lotnisku. Musiałem szybko ogarnąć jakiś nocleg bo oferowali mi lot przez Frankfurt bodajże i odmówiłem. Dostałem chyba 250 euro rekompensaty. Wtedy nie wiedziałem że to oni są zobowiązani by znaleźć mi nocleg i do tego wypłacić odszkodowanie. Tak czy siak 250 wpadło :)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Z tymi lotami z Tallina to były niezłe cyrki wtedy.

Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: zgo »

Beny82 pisze: czw cze 22, 2023 10:58 pm A ja dziś dostałem info od PKP za moją reklamację za Pendolino z Warszawy do Krakowa na drugi koncert w Krakowie.

"Mając na uwadze, że ww. pociąg dojechał do stacji docelowej wskazanej w umowie przewozu z
opóźnieniem wynoszącym 70 min. oraz obowiązujące regulacje prawne została podjęta decyzja
o przyznaniu odszkodowania w wysokości 25% opłaty za przejazd zrealizowany na podstawie biletu"

42,25 pl wraca do mnie:)
Masz farta :D
Jak ja jeździłem jeszcze na studenta to bilet kosztował ok 30-40 zł.
Skubańcy mają jakiś zapis, że jak wartość biletu jest ponizej 10 euro to nie mam prawa do żadnych reklamacji x))
Deleted User 8263

Ja miałem raz opoznienie 117 minut i wartosc odszkodowania wyniosla chyba złotówkę poniżej kwoty, od której faktycznie to odszkodowanie wypłacaja xD
Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Żelazny »

cloud pisze: czw cze 22, 2023 10:18 pm Jak sie komus chce powalczyc przez Urzad Lotnictwa Cywilnego lub jakas firme, ktora pobiera % od odszkodowania - no i poczekac, ja np. czekalem 18 miesiecy - to w wiekszosci przypadkow tak.

Na reklamacje, w roznych liniach, to mi najwyzej zaoferowali pokrycie rachunku za jedzenie na lotnisku 🤣
Na moje dwa opóźnienia z winy Ryana, dwa razy wystarczył formularz Ryanowy, raz czekałem około 2 miesięcy, a raz lekko ponad dwa tygodnie, wypłacone po 400 euro bez szemrania
Forum internetowe to poważna sprawa.
Awatar użytkownika
Psotnick
-#Invader
-#Invader

Żelazny pisze: pt cze 23, 2023 12:47 pm
cloud pisze: czw cze 22, 2023 10:18 pm Jak sie komus chce powalczyc przez Urzad Lotnictwa Cywilnego lub jakas firme, ktora pobiera % od odszkodowania - no i poczekac, ja np. czekalem 18 miesiecy - to w wiekszosci przypadkow tak.

Na moje dwa opóźnienia z winy Ryana, dwa razy wystarczył formularz Ryanowy, raz czekałem około 2 miesięcy, a raz lekko ponad dwa tygodnie, wypłacone po 400 euro bez szemrania
Ponoć jest tak że oni dają to co muszą dać ale można się ubiegać o więcej
Deleted User 8263

Kwoty są sztywne, zależy od czasu opóźnienia i dystansu lotu. Ale jak opoznienie wymaga noclegów itd to tez musza zwrócic
Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Żelazny »

Psotnick pisze: pt cze 23, 2023 2:58 pm
Żelazny pisze: pt cze 23, 2023 12:47 pm

Ponoć jest tak że oni dają to co muszą dać ale można się ubiegać o więcej
Tak jak Dżozef napisał. Jeśli nie masz dodatkowych kosztów pokroju noclegu czy zmiany trasy, to wystarczy u nich aplikować.
Forum internetowe to poważna sprawa.
Awatar użytkownika
Psotnick
-#Invader
-#Invader

Dobra kto będzie w Barcelonie? Kraków miał być moim ostatnim koncertem w tym roku ale co tam... Dzosefa nie liczę
Awatar użytkownika
Roberrcik
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Roberrcik »

Będę
ODPOWIEDZ