Bon Dzosef pisze: ↑sob sie 21, 2021 5:43 pm
Albo coś poprawili wczoraj w wersji na spotify, albo się osłuchałem i już nie czuję że ten wokal jest aż tak schowany
Też tak mam, pewnie się osłuchalismy.
W ogóle utrzymuję swoje zdanie, że produkcja nie jest wcale gorsza niż na TBOS.
MaidenFan pisze: ↑czw sie 19, 2021 12:35 pm
Refren w stylu BNW może też oznaczać niekończące się powtórzenia
Jak w Blood Brothers czy BNW. Koszmar.
O tak, ależ mnie te refreny wkurzały. W ogóle nie lubię takich refrenów składających się z trzech słów powtarzanych w nieskończoność. Nie widzę w tym nic fajnego, nie można sobie normalnie pośpiewać (bo co to są przyjemność powtarzać w kółko to samo?), odbieram to jako pójście na łatwiznę, bo takie coś może napisać każdy. Refreny to był zdecydowanie najgorszy element całej płyty BNW i paru innych dobrych kawałków z innych plyt. Mam nadzieję, że na Senjutsu nie będzie powtórki. Bałam się tego przy TBoS, na szczęście tam się bez tego obyło (za to było ooooooo w prawie każdej piosence, ale ja akurat to bardzo lubię xD).
Sara pisze: ↑sob sie 21, 2021 7:06 pm
Bałam się tego przy TBoS, na szczęście tam się bez tego obyło (za to było ooooooo w prawie każdej piosence, ale ja akurat to bardzo lubię xD).
Tak, w całych dwóch na jedenaście, faktycznie prawie każdej.
Bałam się tego przy TBoS, na szczęście tam się bez tego obyło (za to było ooooooo w prawie każdej piosence, ale ja akurat to bardzo lubię xD).
I po co takie złośliwości? Na pewno więcej, a poza tym sami pisaliście na tym forum kiedyś, że w TBoS w prawie każdej piosence było ooooo. The Red and The Black, Shadows of The Valley, When The River Runs Deep, to 3 a nie 2 i zajmujące dość dużo czasu na płycie, i jeszcze w chyba 2, ale może to w wersji live, bo Empire nie liczę, bo tam było wydłużone "dreams live on", ale pamiętam jak kiedyś ktoś nawet na tym forum zaliczył to do śpiewania oooooo. Każdy chce pokazać jaki to mądry jest, samemu nie mając racji. Jak ja czegoś takiego nie lubię.
I po co takie złośliwości? Na pewno więcej, a poza tym sami pisaliście na tym forum kiedyś, że w TBoS w prawie każdej piosence było ooooo. The Red and The Black, Shadows of The Valley, When The River Runs Deep, to 3 a nie 2 i zajmujące dość dużo czasu na płycie, i jeszcze w chyba 2, ale może to w wersji live, bo Empire nie liczę, bo tam było wydłużone "dreams live on", ale pamiętam jak kiedyś ktoś nawet na tym forum zaliczył to do śpiewania oooooo. Każdy chce pokazać jaki to mądry jest, samemu nie mając racji. Jak ja czegoś takiego nie lubię.
Ale o co ci chodzi? To ty nie masz racji, a się zapierasz teraz. W WTRRD nie ma oooo, jak już ci kolega napisał.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Ja pierwszy odsłuch planuję po oficjalnej premierze. Pewnie ze spotify. No chyba, że się złamię i pójdę kupić w dniu premiery. W przypadku Maiden to całkiem możliwe.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Invader pisze: ↑pn sie 23, 2021 9:47 am
Widzę głosy 10/10 i opinie na najlepszy album w karierze.
Inavder, serio? Spodziewam się raczej opinii w stylu, że "do dupy całość". Liczę bardziej na umiarkowane oceny - 6-7/10. Ja nie mogę się doczekać premiery "Senjutsu", ale nie liczę na nic wielkiego. Jak będzie poziom "TBOS" - to poczuję się usatysfakcjonowany.