The Final Frontier World Tour 2011
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: The Final Frontier World Tour 2011
To czy się okładka podoba czy nie od gustu zależy. Mi np okładka TFF się podoba z kolei okładka takiego SSOASS jakoś do mnie nie przemawia. To tak jak z obrazem jedni widza w nim dzieło i kupią go za ileś milionów a dla innych jest kupa gówna.
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Ale generalnie Derek Riggs jest mistrzem w tym co robi,czego o pozostałych ludziach robiących okładki dla IM powiedzieć nie można.
Zresztą jest on w sporze z zespołem,chodzi o pieniądze,bo o co może chodzić.
Zresztą jest on w sporze z zespołem,chodzi o pieniądze,bo o co może chodzić.
Derek Riggs... hmmm... kiedy on ostatnio coś robił dla Maiden? Było, minęło...
www.MetalSide.pl
Nie no tu się kłócić nie będę bo grafiki które tworzył naprawdę są powalające Powerslave i SIT są żywym przykładem tego. I tu się pojawia mądrość... Bo każdy nowy rysownik będzie ciągle do niego porównywany i jak komuś coś nie wyjdzie to pojawia się to gadanie "ale gówniane Derek na pewno zrobił by to o wiele lepiej" Dlatego ja tam tych nowych rysowników się nie czepiam bo na nich też niezła presja działa.
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

No Prayer for Dying, jego projektem jest okładka Brave New World i singiel Wicker Man,udzialał się też dla Gamma Ray i Stratovarius,choć akurat uważam,że tak naprawdę jest stworzony dla Eddiego,Eddie jest jego i tylko w Iron Maiden może wchodzić na swoje wyżynygumbyy pisze:Derek Riggs... hmmm... kiedy on ostatnio coś robił dla Maiden? Było, minęło...
Fakt, faktem, że to zespół decyduje jaki obrazek jest na okładce. Skoro wybrali takie, a nie inne to tak chcieli.
www.MetalSide.pl
Ostatnio Derek Riggs zmontowal ilustracje do Flight 666 
Poniżej zdjęcie koszulki:-)maltez pisze:Mi sie wydaje ze na koszulce jest ED Force One
W rzeczywistości oczywiście kolory są inne - mniej różu i fioletu a wiecej zieleni.[/quote]
dzięki, fajne połączenie
Z tego co wyczytałem to autorem Edka z Dance of Death jest David Patchett, ale poprosił o nie umieszczanie go w napisach w książeczce ani na okładce bo nie był zadowolony z efektów swojej pracy...ZłapanyWCzasie pisze:,DoD ma autora nieznanego
A co do okładek to ja np bardzo lubie tą z Virtual XI, choć wiekszość jej nie lubi.
Tim Bradstreet i jest to chyba najlepsza okładka płyty Iron Maiden.ZłapanyWCzasie pisze:A Matter...to sam nie wiem
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

dla mnie jedna z 3-4 najgorszych,tzn sama okładka fajna,ale do Ironów taka stylistyka w ogóle mi nie pasujęEmilio pisze:Z tego co wyczytałem to autorem Edka z Dance of Death jest David Patchett, ale poprosił o nie umieszczanie go w napisach w książeczce ani na okładce bo nie był zadowolony z efektów swojej pracy...ZłapanyWCzasie pisze:,DoD ma autora nieznanego
A co do okładek to ja np bardzo lubie tą z Virtual XI, choć wiekszość jej nie lubi.
Tim Bradstreet i jest to chyba najlepsza okładka płyty Iron Maiden.ZłapanyWCzasie pisze:A Matter...to sam nie wiem
Przesadzasz, do klimatu płyty pasuje świetnie
Jak dla mnie najlepsza. Riggsa lubię, ale szczególnie mnie nie powala, choć szacunek mam do niego największy.
Jak dla mnie najlepsza. Riggsa lubię, ale szczególnie mnie nie powala, choć szacunek mam do niego największy.
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Jaki klimat płyty,taka okładka 
Ja uznaję tylko Eddiego klasycznego,czyli do No Prayer for Dying włącznie,już okładka Fear of the Dark odziera Eddiego z tego komimsowego klimatu. Eddie teraz staję się taki "metalowy:", wyjątek okładka Brave New World,a tak poza tym to Eddie ma co raz mniej wspólnego z latami 80,gdy był miał taki fajny urok,horrorów przedwojennych.
Ja uznaję tylko Eddiego klasycznego,czyli do No Prayer for Dying włącznie,już okładka Fear of the Dark odziera Eddiego z tego komimsowego klimatu. Eddie teraz staję się taki "metalowy:", wyjątek okładka Brave New World,a tak poza tym to Eddie ma co raz mniej wspólnego z latami 80,gdy był miał taki fajny urok,horrorów przedwojennych.
Ale i klimat i styl zespołu się zmienia, więc czemu Eddie powinien się też zmieniać 
Ja lubię wszystkie od BNW z nowych, w 90siątych X Factor zbyt straszne, Virtual słabe, a Fear gdyby nie nogi Eddiego świetny!
Ale dobra, kończmy lepiej z offtopem.
Ja lubię wszystkie od BNW z nowych, w 90siątych X Factor zbyt straszne, Virtual słabe, a Fear gdyby nie nogi Eddiego świetny!
Ale dobra, kończmy lepiej z offtopem.
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

To nie jest wcale off-top ,bo jednym z elementów trasy jest jej grafika promująca ją.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
fajna akustyka w takim kanionie
Na zdjęciach wygląda to interesująco
tylko nie jestem pewien czy do tej scenerii tak bardzo Maiden pasuje.
Może nie do końca, ale ludziom na pewno się spodoba 
Recenzja show w Melbourne: Hisense Arena
http://www.triplem.com.au/melbourne/mus ... -bia4.html
http://www.triplem.com.au/melbourne/mus ... -bia4.html