01-03/06/2012 - Metalfest - Jaworzno
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 01-03/06/2012 - Metalfest - Jaworzno
Która z tych kapel zapewny frekwecje >10tys ? Ani jedna ani druga nie zapełniła spodka, jak była gwiazdą Metalmanii.
Dodatkowo szczyt sławy i formy w przypadku Megadeth to mocne naduzycie
Dodatkowo szczyt sławy i formy w przypadku Megadeth to mocne naduzycie
- Nicko McBrain
- -#Long distance runner

Amon Amarth,
Dragonforce,
Europe,
Guns n Roses (w Jaworznie, a nie w Rybniku)
HammerFall
Helloween
Running Wild
to wszystko jest prawdopodobne
Dragonforce,
Europe,
HammerFall
Helloween
Running Wild
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Możliwe, ale nie jako headliner Metalfestu (wszystko oprócz Guns'n'Roses za małe na headlinera, a Gunsi za drodzy dla Rock The Nation, czyli organizatorów imprezy).Nicko McBrain pisze:Amon Amarth,
Dragonforce,
Europe,
HammerFall
Helloween
Running Wild
tylko, że ten koncert jest już klepniętyNicko McBrain pisze:Guns n Roses (w Jaworznie, a nie w Rybniku)
Running Wild za małe? polemizowałbymZakkahletz pisze:Możliwe, ale nie jako headliner Metalfestu
już nie mam tu najwięcej postów

-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

No, okej, powiedzmy, że Running Wild miałoby szansę. 
Może i tak, ale na Slayer, Megadeth czy Mastodon przyjdzie zdecydowanie więcej ludziZakkahletz pisze:No, okej, powiedzmy, że Running Wild miałoby szansę.
Sporo zależy od ceny, bo jeśli organizatorzy utrzymają kwotę 249 zł bez wprowadzenia biletów jednodniowych, to ostro się przejadą na imprezie.
Ja byłbym skłonny wydać tyle kasy tylko wtedy, jakby headlinerem było .... Bon Jovi

Ja byłbym skłonny wydać tyle kasy tylko wtedy, jakby headlinerem było .... Bon Jovi
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
-
Deleted User 2868
Akurat cena jest bardzo ok moim zdaniem
Zwłaszcza, że ma być ok. 40 zespołów, no i już jest niezły skład. 
Na razie jest podany jeden zespół (WASP) który chętnie zobaczyłbym. Czyli jak na razie moja chęć do wydania 100 zł jest konfrontowana z ceną 250 zł.
Prócz tego, Ty możesz sobie codziennie tam dojeżdzać z domu. Wprawdzie metali i ogólnie, ludzi muzykalnych, na Śląsku jest najwięcej, ale spędzenie 3 dni poza domem to spory koszt.
p.s. no chyba, że będzie można odstępować bilety na rynku wtórnym
Prócz tego, Ty możesz sobie codziennie tam dojeżdzać z domu. Wprawdzie metali i ogólnie, ludzi muzykalnych, na Śląsku jest najwięcej, ale spędzenie 3 dni poza domem to spory koszt.
p.s. no chyba, że będzie można odstępować bilety na rynku wtórnym
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
- Maidenholik
- -#Ancient mariner

Moze i prawdopodobne, ale do... warszawskiej "Stodoły" (oprocz Gunsow), no, moze z wyjatkiem Running Wild - pewnie sporo osob sie stesknilo, choc i to imo dosc kontrowersyjna kwestia.Nicko McBrain pisze:Amon Amarth,
Dragonforce,
Europe,
HammerFall
Helloween
Running Wild
Running Wild to też zespół stodołowy, nie ważne, czy chodzi o tę warszawską, czy o tę w Jedwabnem, wszak do obu ponoć wchodzi po 1600 osób
krusejder pisze:Running Wild to też zespół stodołowy, nie ważne, czy chodzi o tę warszawską, czy o tę w Jedwabnem, wszak do obu ponoć wchodzi po 1600 osób
Ja bym chętnie zobaczył Running Wild
Night Mistress Fan Club Łódź
Bon Jovi to zespół stadionowy. Zresztą poza Bruce Springsteenem najwięcej zarabiający zespół na koncertach. Więc chyba odpada.
Gra na stadionach a cena biletów dochodzi do 400 zł. Wiem, bo rozważałem w zeszłym roku wyjazd do Wiednia lub Drezna. Dlatego 250 zl byłoby bardzo OK
-
Deleted User 4876
zarówno w wiedniu jak i w dreznie dali taki show ze ho ho ho i jeszcze raz ho. mozna ich nie lubić ale Always na żywo wgniata w podłoże :-)
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Zespół, o którym pisałem (a który jutro powinien się potwierdzić), idealnie pasuje do nazwy i specyfiki imprezy, poza tym Metalfest z nimi jako headlinerem oceniam na 10-20 tys. ludzi - zatem to ani Bon Jovi, ani Bruce Springsteen. 
-
El Dorado
ja juz wiem i oj oj oj będzie się działo! R E W E L A C J A
- Elevatorman
- -#Clansman

Nicko McBrain pisze:Amon Amarth,
Dragonforce,
Europe,
HammerFall
Helloween
Running Wild
wszystko byłoby dla mnie tragedią
mogli by już podać
-
El Dorado
nie moge powiedzieć niestety bo to zdradzi