The_Alchemist pisze: CIESZMY SIĘ Z KOLEJNEGO KONCERTU IRON MAIDEN W POLSCE, BO 3 GIGI W CIĄGU ROKU TO NIETYPOWE WYDARZENIE DLA NAS JAKO FANÓW.
+1.
Chyba jestem skrajnie mało wymagający, ale ja będę z każdego setu zadowolony. Bardzo bym nie chciał, żeby z setu wypadł Phantom, ale to wydaje się mało prawdopodobne. Gdyby weszło Infinite Dreams - super. Nie wejdzie - trudno, będzie fajnie i tak
Z takich bardziej prawdopodobnych zmian to Revelations byłoby dobre. Pamiętam go z 2008 roku i sprawdził się genialnie na żywo.
Wicker pisze o trudnościach Bruce'a z wyciąganiem HBTN to tym bardziej dziwił i będzie dziwić (jeśli go nie wywalą) obecność Aces High na bisach - Bruce ewidentnie miał problem i po prostu nie radzi już sobie z tym wymagającym kawałkiem. I tak już od kilku lat więc powinni dać sobie z nim spokój i grać coś lżejszego.
Where Eagles Dare - o taaaaaak:) To jeden z moich najulubieńszych kawałków.
Ale nie ma szans
lysyjack pisze:Też bym miał parę propozycji ale i tak cokolwiek zagrają to i tak będę zadowolony ,jedynie martwi mnie czy znów nie będzie cudów z nagłośnieniem.
A co do tematu metalu w polsce i stanów "upojenia" i modą dorastaniem ,to pitolenie.
Ja będę miał 44 lata w sierpniu a dalej chodze w glanach i na czarno bo????? bo kur......a lubie i słucham IM, AC/DC, METALLICA......... itd.Mam trójkę dzieci dójka z nich chodziła do szkoły Selezjanskiej to takie szkoły ala kościelne,na wywiadówki tam jeszcze chodze do jednej córki ,zna mnie cała dzielnica i szkoła wchodze do szkoły gdzie wieje" ciężkim" kościołem z bezrękawnikiem z "śmiercią" na plecach w glanach ,ha żeby było śmiesznie jestem w trójce klasowej i szkolnej rodziców i dzieci jakoś nie miały z tego tytułu problemów i nie wstydzą sie starego gdy wraca z pracy samochodem z muzyką włączoną na maxa.I nie wyrosłem z słuchania metalu i bycia fanem Ironów i bycia SOBĄ.Ludzie to tylko ludzie wstydzą się ,upraszczają ,szufladkują.i to tyle w temacie
----------------------Miłość, wolność i rock and roll--------------------------
---------------------IDZCIE I ROZMNAŻAJCIE SIE -----------------------
Pięknie mówisz, Kolego Ludzie będący sobą to sól ziemi, reszta to statyści.
Wczoraj w Barcelonie zespół odbył próbę. I wiecie co?
INFINITE DREAMS
Tak, tego kawałka nie zagrali. Zamiast tego było Revelations, Siódmy Syn i Sanctuary. Odegrali także Wrathchild, ale to chyba na każdej próbie robią (patrz Flight 666)
Zespół przybył do Barcelony wczoraj i wieczorem zagrał pełny koncert (tzw. production rehearsal) w hali Palau St. Jordi. Stąd też ta pewność odnośnie zmienionych numerów. Na pewno będą 2-3 zmiany - tzn. Revelations za ATSS, Sanctuary za RF i prawdopodobnie Wrathchild. Na moje pytanie czy możemy spodziewać się 5 zmian w secie jak w 2009, Janick zaśmiał się, że tym razem nie zmieniali tak dużo więc obawiam się, że mogą poprzestać na tych zmianach... Niewiadomą jest nadal Children Of The Damned, którego powrotu chciał Bruce, oraz comeback Hallowed Be Thy Name, ale wszystko wskazuje na to, że aż tak "drastycznych" zmian w setliście nie będzie.
WICKER MAN pisze:Zespół przybył do Barcelony wczoraj i wieczorem zagrał pełny koncert (tzw. production rehearsal) w hali Palau St. Jordi. Stąd też ta pewność odnośnie zmienionych numerów. Na pewno będą 2-3 zmiany - tzn. Revelations za ATSS, Sanctuary za RF i prawdopodobnie Wrathchild. Na moje pytanie czy możemy spodziewać się 5 zmian w secie jak w 2009, Janick zaśmiał się, że tym razem nie zmieniali tak dużo więc obawiam się, że mogą poprzestać na tych zmianach... Niewiadomą jest nadal Children Of The Damned, którego powrotu chciał Bruce, oraz comeback Hallowed Be Thy Name, ale wszystko wskazuje na to, że aż tak "drastycznych" zmian w setliście nie będzie.
Ja się cieszę z Sanctuary i Revelations, bo tego pierwszego jeszcze na żywo nie słyszałem, a drugie sprawdzało się REWELACYJNIE w 2008 roku !!! (see what I did there?..... ;P )
Akurat Running Free mogliby zostawić... genialny utwór na koncerty. Sanctuary aż tak do mnie nie przemawia, pasuje do DiAnno i tak może zostać.
Na brak ID już ktoś narzekał? Trochę nie rozumiem czemu przy TAKIEJ trasie nie grają TAKIEGO utworu... Jak ktoś z Was będzie kiedyś z Bronkiem na piwie to spytajcie się go o to przy okazj
Mialem okazje byc tam w trakcie proby
Jak to jest z wstępem na takie próby, może wejść każdy kto o tym wie, czy trzeba mieć jakąś dziennikarską przepustkę? Przez płot pewnie by się nie dało wkraść?
Ale bylaby to zenada choc absolutnie do przewidzenia, revelations spoko, pozostale dwie zmiany to gorzej niz bylo w 2013:-/
Wrzuccie jak beda jakies nowe koszulki w sklepiku, choc pewnie tez sie nie chcialo;-)
Niestety po najmniejsze linii oporu
Jeśli zmianami byłoby tylko Revelation, Sanctuary i Wrathchild to byłaby WIOCHA na maksa i lepiej byłoby jakby nic nie zmieniali, bo wolałbym zamiast tych kawałków to co było w 2013... Poczekam do pierwszego koncertu, ale jeśli to bedzie prawda to wybiorę się na ten koncert TYLKO dlatego, ze jestem z Poznania, gdybym musiał dojechać choćby 100 km to bym się nie pofatygował.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Tak jak pisałem - 3 zmiany to jest maks. Niewykorzystana szansa i tyle. Nie ma wiele tych koncertów w tym roku i można się było postarać, żeby trasa była wyjątkowa ale wyszło jak zawsze. Smutne to ale już wszyscy chyba przywykliśmy.
@Budziol - tak dla ścisłości - "po linii najmniejszego oporu" - nie inaczej