Setlista Maiden England World Tour 2014

Wszystko na temat trasy Maiden England 2012 -2014

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Re: Setlista Maiden England World Tour 2014

Post autor: Dejavu »

The_Alchemist pisze: CIESZMY SIĘ Z KOLEJNEGO KONCERTU IRON MAIDEN W POLSCE, BO 3 GIGI W CIĄGU ROKU TO NIETYPOWE WYDARZENIE DLA NAS JAKO FANÓW.
+1.

Chyba jestem skrajnie mało wymagający, ale ja będę z każdego setu zadowolony. Bardzo bym nie chciał, żeby z setu wypadł Phantom, ale to wydaje się mało prawdopodobne. Gdyby weszło Infinite Dreams - super. Nie wejdzie - trudno, będzie fajnie i tak :)
Z takich bardziej prawdopodobnych zmian to Revelations byłoby dobre. Pamiętam go z 2008 roku i sprawdził się genialnie na żywo.
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

Wicker pisze o trudnościach Bruce'a z wyciąganiem HBTN to tym bardziej dziwił i będzie dziwić (jeśli go nie wywalą) obecność Aces High na bisach - Bruce ewidentnie miał problem i po prostu nie radzi już sobie z tym wymagającym kawałkiem. I tak już od kilku lat więc powinni dać sobie z nim spokój i grać coś lżejszego.

Where Eagles Dare - o taaaaaak:) To jeden z moich najulubieńszych kawałków.
Ale nie ma szans :mryellow:
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

To też nie jest lekkie do zaśpiewania :) Swoją drogą wykonanie tego kawałka w 2005 roku było kapitalne.
Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: beaviso »

lysyjack pisze:Też bym miał parę propozycji ale i tak cokolwiek zagrają to i tak będę zadowolony ,jedynie martwi mnie czy znów nie będzie cudów z nagłośnieniem. :)
A co do tematu metalu w polsce i stanów "upojenia" i modą dorastaniem ,to pitolenie.
Ja będę miał 44 lata w sierpniu a dalej chodze w glanach i na czarno bo????? bo kur......a lubie i słucham IM, AC/DC, METALLICA......... itd.Mam trójkę dzieci dójka z nich chodziła do szkoły Selezjanskiej to takie szkoły ala kościelne,na wywiadówki tam jeszcze chodze do jednej córki ,zna mnie cała dzielnica i szkoła wchodze do szkoły gdzie wieje" ciężkim" kościołem z bezrękawnikiem z "śmiercią" na plecach w glanach ,ha żeby było śmiesznie jestem w trójce klasowej i szkolnej rodziców i dzieci jakoś nie miały z tego tytułu problemów i nie wstydzą sie starego gdy wraca z pracy samochodem z muzyką włączoną na maxa.I nie wyrosłem z słuchania metalu i bycia fanem Ironów i bycia SOBĄ.Ludzie to tylko ludzie wstydzą się ,upraszczają ,szufladkują.i to tyle w temacie :)
----------------------Miłość, wolność i rock and roll--------------------------
---------------------IDZCIE I ROZMNAŻAJCIE SIE :)-----------------------
:) :) :)
Pięknie mówisz, Kolego :) Ludzie będący sobą to sól ziemi, reszta to statyści.

M.
Awatar użytkownika
HAMMERS
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: HAMMERS »

Moge zdradzic pierwsze 5 numerow;
1.moonchild
2.can i play with madness
3.prisoner
4.2 minutes
5.revelations

Wiecej nie wypada ;-)
Awatar użytkownika
Slaug
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Slaug »

więcej nie tylko wypada, nawet trzeba. i doskonale wiem że czekasz na dziesiątki takich odpowiedzi :)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

HAMMERS pisze:Moge zdradzic pierwsze 5 numerow;
1.moonchild
2.can i play with madness
3.prisoner
4.2 minutes
5.revelations

Wiecej nie wypada ;-)
mogę dodać 5, które też będą ;)

- The Number...
- Fear...
- Iron Maiden
- The Trooper
- 7 syn
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
mikdyb
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: mikdyb »

BREAKING NEWS, SPOILER!

Wczoraj w Barcelonie zespół odbył próbę. I wiecie co?

INFINITE DREAMS

Tak, tego kawałka nie zagrali. Zamiast tego było Revelations, Siódmy Syn i Sanctuary. Odegrali także Wrathchild, ale to chyba na każdej próbie robią (patrz Flight 666) :D
Awatar użytkownika
HAMMERS
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: HAMMERS »

Mialem okazje byc tam w trakcie proby :B Wieczorem w knajpie sam Janick sie smial ze malo zmienia.
Awatar użytkownika
Slaug
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Slaug »

czyli Revelations za ATSS. Coś jeszcze?
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

Prawdopodobnie Sanctuary za Running Free.
Zmiana mniej niż trzech numerów będzie mega żenadą...
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Zespół przybył do Barcelony wczoraj i wieczorem zagrał pełny koncert (tzw. production rehearsal) w hali Palau St. Jordi. Stąd też ta pewność odnośnie zmienionych numerów. Na pewno będą 2-3 zmiany - tzn. Revelations za ATSS, Sanctuary za RF i prawdopodobnie Wrathchild. Na moje pytanie czy możemy spodziewać się 5 zmian w secie jak w 2009, Janick zaśmiał się, że tym razem nie zmieniali tak dużo więc obawiam się, że mogą poprzestać na tych zmianach... Niewiadomą jest nadal Children Of The Damned, którego powrotu chciał Bruce, oraz comeback Hallowed Be Thy Name, ale wszystko wskazuje na to, że aż tak "drastycznych" zmian w setliście nie będzie. ;)
Frost No
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Frost No »

Rzadko odnosze sie do setlisty , wiem ze to nie jest koncert zyczen , jednak nie ogarniam tego parcia na Santuary .
Abhorrent
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Abhorrent »

Kasa się zgadza, to po co mają coś zmieniać ;-) Żałuję ATSS, ale co tam.
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: zgo »

WICKER MAN pisze:Zespół przybył do Barcelony wczoraj i wieczorem zagrał pełny koncert (tzw. production rehearsal) w hali Palau St. Jordi. Stąd też ta pewność odnośnie zmienionych numerów. Na pewno będą 2-3 zmiany - tzn. Revelations za ATSS, Sanctuary za RF i prawdopodobnie Wrathchild. Na moje pytanie czy możemy spodziewać się 5 zmian w secie jak w 2009, Janick zaśmiał się, że tym razem nie zmieniali tak dużo więc obawiam się, że mogą poprzestać na tych zmianach... Niewiadomą jest nadal Children Of The Damned, którego powrotu chciał Bruce, oraz comeback Hallowed Be Thy Name, ale wszystko wskazuje na to, że aż tak "drastycznych" zmian w setliście nie będzie. ;)
Tzn. gadałeś z nim? ; o
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

Ja się cieszę z Sanctuary i Revelations, bo tego pierwszego jeszcze na żywo nie słyszałem, a drugie sprawdzało się REWELACYJNIE w 2008 roku !!! (see what I did there?..... ;P )
Brooce
-#Invader
-#Invader

Post autor: Brooce »

Akurat Running Free mogliby zostawić... genialny utwór na koncerty. Sanctuary aż tak do mnie nie przemawia, pasuje do DiAnno i tak może zostać.

Na brak ID już ktoś narzekał? :D Trochę nie rozumiem czemu przy TAKIEJ trasie nie grają TAKIEGO utworu... Jak ktoś z Was będzie kiedyś z Bronkiem na piwie to spytajcie się go o to przy okazj ;)
Mialem okazje byc tam w trakcie proby
Jak to jest z wstępem na takie próby, może wejść każdy kto o tym wie, czy trzeba mieć jakąś dziennikarską przepustkę? Przez płot pewnie by się nie dało wkraść? :mryellow:
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Ale bylaby to zenada :facepalm: choc absolutnie do przewidzenia, revelations spoko, pozostale dwie zmiany to gorzej niz bylo w 2013:-/
Wrzuccie jak beda jakies nowe koszulki w sklepiku, choc pewnie tez sie nie chcialo;-)
Niestety po najmniejsze linii oporu
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Jeśli zmianami byłoby tylko Revelation, Sanctuary i Wrathchild to byłaby WIOCHA na maksa i lepiej byłoby jakby nic nie zmieniali, bo wolałbym zamiast tych kawałków to co było w 2013... Poczekam do pierwszego koncertu, ale jeśli to bedzie prawda to wybiorę się na ten koncert TYLKO dlatego, ze jestem z Poznania, gdybym musiał dojechać choćby 100 km to bym się nie pofatygował.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

Tak jak pisałem - 3 zmiany to jest maks. Niewykorzystana szansa i tyle. Nie ma wiele tych koncertów w tym roku i można się było postarać, żeby trasa była wyjątkowa ale wyszło jak zawsze. Smutne to ale już wszyscy chyba przywykliśmy.

@Budziol - tak dla ścisłości - "po linii najmniejszego oporu" - nie inaczej ;-)
ODPOWIEDZ