Nocny Kochanek - Randka w ciemność 2020

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

pz
-#Administrator
-#Administrator

Re: Nocny Kochanek - Zdrajcy Metalu 2017

Post autor: pz »

Widzę, że Krusejder szybszy od poczty :) To teraz czekamy na opinię :)
Awatar użytkownika
Mila
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Mila »

Poczta dzisiaj sprawnie działa. No to słuchamy! :jee: :dance:
Obrazek
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

coś się komuś podoba?
;)

Bo ja wolę "drugą stronę winyla" - tak zawistuję na początek :)
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
pz
-#Administrator
-#Administrator

A ja powiem, że cała. Z jednym czy dwoma wyjątkami, które mi mniej podchodzą.
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Przesłuchałem jeden raz w całości i kilka kawałków wyrywkowo i podpisuję się pod pz ,że cała płyta jest dobra...powiem więcej -kopie tyłek i jest przezemnie jeszcze nie odkryta a już wiem ,że na dłużej zagości w moim odtwarzaczu.Tak na początek wybija się u mnie - Poniedziałek ,Dżentelmeni Metalu ,Pigułka samogwałtu (tekst!) i znane wcześniej Zdrajcy Metalu.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Moje numery to póki co: Pajrat Bej, Smoki i Gołe baby (zwłaszcza: Gołe baby), Pierwszego nie przepijam oraz Gdzie jesteś?

A z tekstów: Poniedziałek i Zdrajca metalu.

Osłucham się z początkiem jeszcze ;)
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
pz
-#Administrator
-#Administrator

Myślałem, że jesteś dobrze odsłuchania :)

Ja stawiam na trzy pierwsze, trzy ostatnie i smoki.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Czy myślicie, że ma sens założenie forum dla fanów NK? Takiego jak sanktuarium
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Lepiej grupę na fb chyba ;) .
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Taka grupa jest, ale dyskusje na FB są bardzo ulotne. My z sanktuarium możemy wracać po tygodniu czy roku do tematów i wszystko jest czytelne.

No i tu można być anonimowym
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Lando »

To ja będę pierwszy... który skrytykuje :D Średnio mi podeszła ta płyta. Dwukrotnie przesłuchałem, raz z CD, drugi raz z mp3 na słuchawkach. Kilka utworów naprawdę niezłych, ale kilka to moim zdaniem wypełniacze. Największy mój zarzut co do całości to teksty. Niestety, ale nawet mając dystans i znając twórczość Nocnego Kochanka, momentami są one dla mnie zbyt żenujące. No i motyw przewodni tej płyty - alkohol. Fajnie jest nagrać piosenkę o chlaniu, jest śmiesznie itd, ale ten motyw pojawia się prawie w każdym utworze... Dla mnie za dużo. Co do samych utworów:
1. Poniedziałek - nie jest zły, ale brakuje mi w nim czegoś, nie ma takiej mocy na "otwieracz" jaki miał "Karate"
2. Dżentelmeni Metalu - jeden z najlepszych na płycie, super riff "skradziony" Helloween
3. Pigułka samogwałtu - dla mnie najgorszy utwór na płycie - ani muzycznie ani tym bardziej tekstowo nie sprawia, bym chciał do niego wracać
4. Dziabnięty - kolejny hit, chyba drugi mój ulubiony kawałek z płyty
5. Łatwa nie była - taki Wakacyjny 2, lekki, łatwy i przyjemny, będzie spoko a koncertach
6. Dziewczyna z kebabem - drugi najgorszy mim zdaniem utwór na płycie, o ile w warstwie muzycznej daje radę, to tekst... nie...
7. Smoki i gołe baby - świetny Dragonforce, galop aż miło :-)
8. De Pairat Bei - chyba na tą chwilę najchętniej będzie słuchany przeze mnie utwór - duch Running WIld wiecznie żywy
9. Piosenka o niczym - o niczym więc i nie zapadła mi w pamięć
10. Zdrajca Metalu - świetny muzycznie i z zabawnym tekstem :-)
11. Pierwszego nie przepijam - niby takie AC/DC ale, że to kolejny utwór o piciu, to już przy słuchaniu całości płyty to już miałem go dość
12. Gdzie jesteś? - fajne, lecitkie zakończenie płyty
Całość oceniając, to dla mnie bardzo nie równa płyta - świetne utwory przeplatają się z bardzo słabymi. Tyle w moim subiektywnym odczuciu.
I widzimy się na koncertach :-)
Night Mistress Fan Club Łódź
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: zgo »

krusejder pisze:Czy myślicie, że ma sens założenie forum dla fanów NK? Takiego jak sanktuarium
Dobry pomysł ;) Może by była współpraca z zespołem, zloty fanów, specjalne koncerty :D
Awatar użytkownika
Mila
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Mila »

Dzosef pisze:Lepiej grupę na fb chyba ;) .
Już coś takiego jest - Fanklub Hewi metal fany
https://www.facebook.com/groups/hewimetalfany/?fref=ts
pz
-#Administrator
-#Administrator

mila pisze:Już coś takiego jest - Fanklub Hewi metal fany
https://www.facebook.com/groups/hewimetalfany/?fref=ts
Chyba nawet kilka osób z forum się tam udziela.

Ja też pokuszę się o ocenę poszczególnych utworów:

1.Poniedziałek
Może nie jest to tak dobry otwieracz jak Karate i za pierwszym razem nie całkiem mi podszedł, ale dla mnie zyskuje z każdym kolejnym przesłuchaniem. Dla mnie mocny punkt na płycie i lepszy niż jego braciszek Piątunio.

2.Dżentelmeni
Jeden z moich ulubionych. Podpasował mi od pierwszego przesłuchania (z płyty), fajny muzycznie i tekstowo. Mam tylko nadzieję, że chłopaki przyłożą się na koncertach, bo wykonanie w Proximie było słabe w porównaniu z płytą, a kawałek ma potencjał koncertowy.

3.Pigułka
Ciężki utwór do oceny :) Prosty, tekst masakryczny, ale wpadł mi do głowy, więc na plus. Dla mnie zamyka pierwszą, mocną część płyty.

4.Dziabnięty
Nie lubię tego utworu. Nie pasował mi od pierwszego przesłuchania na koncercie i tak pozostało również po przesłuchaniu wersji studyjnej (najpierw z yt). Oczywiście nie przeszkadza mi to w podarciu ryja na koncertach :)

5.Łatwa nie była
W zasadzie Lando napisał wszystko o tym utworze. Chociaż (trzymając się porównania) wolę go od Wakacyjnego.

6.Kebab
Tekst rozwalił mnie przy pierwszym przesłuchaniu. Przy kolejnych robi się nudno.

7.Smoki i gołe baby
Ulubiony utwór... mojej córki :D Fajny, szybki kawałek. Ożywia po poprzednich dwóch utworach.

8.Piraci
Utwór wyróżnia się muzycznie na płycie. W zasadzie przeszkadza mi w nim tylko tekst w refrenie. Jakoś mi nie pasuje. Cała reszta bardzo dobrze.

9.Piosenka o niczym
Krótki wypełniacz. Nic specjalnego, ale jest krótkie i stanowi niezłe przejście między zatoką piratów a zdrajcą.

10.Zdrajca
Ten numer wszyscy znają już dobrze. Dla mnie numer 1 pod względem tekstu na tej płycie. Jeden z ulubionych.

11.Pierwszego nie przepijam
Mi kojarzy się z Axl/DC. Dobry numer, chociaż też musiałem się z nim najpierw osłuchać.

12.Gdzie jesteś
Bardzo fajne, spokojne zakończenie płyty. Chyba najczęściej słuchany (powód podobny jak przy Smokach).

Tak jak pisałem wcześniej, dla mnie to dobra płyta. Najsłabszy moment to dziabnięty - kebab. Jeżeli chodzi o teksty, to powinno być laski, chlanie i diabeł. Tymczasem zostało prawie samo chlanie, a na diabeła w ogóle zabrakło miejsca. W efekcie pod koniec może nastąpić zmęczenie tematyką (a może to concept album :))

A koncertowanie zaczynamy już w najbliższy weekend. :)
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Lando »

Jeśli chodzi o forum to jestem jak najbardziej za :-)
Night Mistress Fan Club Łódź
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Ja też jestem za :-) sama idea bardzo zacna,kwestia tylko żeby ściągnąć ludzi na to forum ,bo niestety fora teraz są w odwrocie ,FB rządzi ,jestem na takim forum innym gdzie od nowego roku spłodzono ledwo 5 postów ,Krusejder wie o czym mówię..
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

Niezbyt dokładnie wiedziałem co to za zespół i sprawdziłem sobie odsłuch ich poprzedniej płyty na YT - muzycznie całkiem to nienajgorsze, jakby trochę przearanżować to byłoby naprawdę nieźle. I gdyby zmienić te teksty, mnie to poczucie humoru za bardzo nie bawi. Tak czy inaczej interesujący zespół ;)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Poszukaj Night Mistress. To wersja na poważnie.
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

Właśnie natrafiłem na to szukając info o tym zespole. No cóż, nie jest może to muzyka która by mnie jakoś zmiotła (chociaż kilka numerów z Into the Madness którego słuchałem jest bardzo dobrych) ale na pewno będę czekał na nowy album.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Wracając do tematu forum. Moim zdaniem taki pomysł nie ma szans wypalić. Młodzi są bardziej nastawieni na fb, a baza potencjalnych forumowiczów nie jest duża. Nie będzie wystarczającej aktywności, żeby forum mogło się utrzymać.

Nawet tutaj dyskusje dotyczące Iron Maiden nie toczą się bez przerwy, a raczej w okresach ogłaszania trasy, koncertów, wydania płyty. Jednocześnie dyskusje toczą się w wielu innych tematach dotyczących innych zespołów czy bieżących koncertów, każdy z użytkowników znajdzie coś dla siebie w ramach interesujących go kapel, dzięki czemu forum żyje cały czas.
ODPOWIEDZ