09/12/2017 - DIO - returns Warszawa/Progresja

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Re: 09/12/2017 - DIO - returns Warszawa/Progresja

Post autor: gumbyy »

Forbidden evil pisze: pn gru 11, 2017 9:25 pmJednak to nie jest nic nowego.
Generalnie heavy metal to nie jest nic nowego od wielu lat ;)
www.MetalSide.pl
cezi
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: cezi »

GrzegorzCantara pisze: pn gru 11, 2017 9:13 pm
cezi pisze: pn gru 11, 2017 7:14 pm
pz pisze: pn gru 11, 2017 9:08 am Tutaj jest mowa nawet o 1/3 Progresji. Czyli można przyjąć, że było w okolicach połowy sali, ludzie stali dość luźno.
No nie, zdecydowanie było więcej osób niz 1/3 sali. Być może ktoś kto pisał recenzję patrzył na salę w chwili jak grały supporty. Nota bene, czy ktos wie, jaka jest max pojemność Progresji?
Oficjalnie 2000.
Jesli do Progresji wchodzi 2000 luda, to zwracam honor. Na moje oko było tam w sumie jakieś 700-800 ludzi, czyli faktycznie lekko ponad 1/3 maksymalnej pojemnosci.
Co do Scream Maker'a ad vocem, to oczywistym jest, że prochu nie wymyślili i sami się szufladkują jako "klasyczny heavy metal". Natomiast to do dla mnie jest wazne, to pasja z jaką to robią i jak wiele muszą poswięcić swojego czasu poza pracą zawodową, aby ta pasję pielęgnować. Znam ich i wiem, jak wiele wyrzeczeń ich to kosztuje. Co do bufonady Michała, jak Dzosef mu zarzuca.....sorry, ale stoje na odmiennie przeciwnym biegunie. Oni nie muszą nikomu nic udowadniać, mogą grać swoje,adresując swoja muzykę do tych ludzi, którzy to akceptują. Rownie dobrze mogliby zmienic nazwę na Wytwarzacz Krzyku i piać ze sciśniętymi jajami o dobroczynnym wpływie kaca na organizm. Ale widocznie wychodza z żałożenia, że albo ktos ich akceptuje, albo niech ktoś szuka innych wrażeń. A co do buców, to chyba Dzosef nie miał okazji rozmawiać z jednym z moich ulubionych polskich gitarzystów z niewatpliwie wielkim talentem kompozytorskim, gdzie po rozpadzie poważnie ucierpiał drugi filar polskiej legendy, bo z braku laku odcina kupony ze starej sławy. Kto inteligent, domysli sie o kim mówię. Bo z tym gitarzystą naprawdę trudno sie rozmawia, bez otwartego noża w kieszeni. A pisze o tym tylko dlatego, że potrafię odciąć charakter od muzyki którą tworzy(ł)
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Szczerze? Mnie mało co obchodzi charakter muzyka. Liczy się to, co nagra na płycie i zagra na koncercie. Wiadomo fajnie jak muzyk jest miły i sympatyczny, ale to nie definiuje mojego odbioru muzyki. Bo przecież ta jest najważniejsza.

A co do SM to robiłem z nimi wywiad jakieś dwa lata temu i było miło i sympatycznie :) http://www.metalside.pl/wywiady/wywiad.php?id=85
www.MetalSide.pl
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

GrzegorzCantara pisze: pn gru 11, 2017 9:13 pm
cezi pisze: pn gru 11, 2017 7:14 pm
pz pisze: pn gru 11, 2017 9:08 am Tutaj jest mowa nawet o 1/3 Progresji. Czyli można przyjąć, że było w okolicach połowy sali, ludzie stali dość luźno.
No nie, zdecydowanie było więcej osób niz 1/3 sali. Być może ktoś kto pisał recenzję patrzył na salę w chwili jak grały supporty. Nota bene, czy ktos wie, jaka jest max pojemność Progresji?
Oficjalnie 2000.
Nawet 2,5 tys. Prezes taką liczbę podał, więc chyba liczy się jako "oficjalnie"? ;)
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Myślę, że jest poniżej 500 osób. Bo gdyby wchodziło tam 500+ to musiałby zgłaszać koncerty do urzędu miasta jako imprezy masowe. A nie zgłasza.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
cezi
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: cezi »

Mnie tylko jeszcze strasznie wkurzyła w Progresji barierka tak daleko od sceny
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo
ODPOWIEDZ