30-31/05/2023 - hala O2, Praga
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 8263
Re: 30-31/05/2023 - hala O2, Praga
Ale dzisiaj było zajebiscie, nigdy nie byłem na takim gigu Maiden. Nie najlepszy, ale unikalny. Z lotniska napisze więcej
A zafundujesz?
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Coś pięknego to było dzisiaj. Wczoraj barierki, dzisiaj trochę dalej ale było pięknie... Tyle lat jeżdżę na Maiden ale tak jak dziś dawno się nie bawiłem
teraz już wiem że zrobię jeszcze Bergen albo Kraków dwa razy. Chłopaki na scenie się świetnie bawią i to najważniejsze. Stive trochę wkurwiony jak mu Bruce chciał ten hełm na głowę założyć podczas Alexandra. Bruce potem podszedł do publiczności i pokazał że Harris gbur. Przynajmniej ja tak to zrozumiałem
To był mój 3 koncert na tej trasie i ciągle mi mało i chce więcej
)
https://www.youtube.com/watch?v=UZwqA0Hy_co scenka opisana wyzej 
Stefan... co to za nerwy. WytłumaczGeri666 pisze: ↑czw cze 01, 2023 10:27 am https://www.youtube.com/watch?v=UZwqA0Hy_co scenka opisana wyzej![]()
www.MetalSide.pl
Może Steve jest fanem króla Dariusza
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków), Wishbone Ash (Warszawa), Monstrum (Rzeszów), Soen (Kopenhaga)
03: Lady Pank, Zalewski, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
Jakbyś przeszczepiał sobie włosy, żeby ukryć łysienie, to też byś się wqrw ciąganiem ich przez kogoś 
M.
M.
Bronek chciał ocieplić wizerunek. Nawet wyszło 
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Świetny koncert! Bardzo szczególny dla mnie koncert! Oczywiście największa zasługa w tym to "Caught Somewhere In Time", "Stranger In A Strange Land" i "Alexander The Great". No i jeszcze Intro "Bladerunner", za sprawą, którego przez chwile poczułem się jakbym był na mojej ulubionej trasie Somewhere On Tour 1986/87.
"The Prisoner" także na duży plus.
Na kawałkach z "Senjutsu" mogłem trochę odpocząć, wiec generalnie mi nie przeszkadzały
.
Bez "The Number Of The Beast" i "Run To The Hills" w secie było również na pewno inaczej. Trochę tych utworów brakowało, ale z drugiej strony dobrze, że odpuścili sobie granie znowu tych samych kawałków w drugiej części koncertu. Wiem, że wielu osobom ten pomysł do gustu nie przypadł, bo np. po koncercie idący koło mnie goście narzekali: "szkoda, że zagrali tak mało znanych utworów. Poza "Fear Of The Dark" i "The Trooper" nie zagrali nic z ich znanych utworów"....
Co ciekawe dwóch z tych czterech idących kolesi miało koszulki Iron Maiden "Somewhere In Time"
.
"The Prisoner" także na duży plus.
Na kawałkach z "Senjutsu" mogłem trochę odpocząć, wiec generalnie mi nie przeszkadzały
Bez "The Number Of The Beast" i "Run To The Hills" w secie było również na pewno inaczej. Trochę tych utworów brakowało, ale z drugiej strony dobrze, że odpuścili sobie granie znowu tych samych kawałków w drugiej części koncertu. Wiem, że wielu osobom ten pomysł do gustu nie przypadł, bo np. po koncercie idący koło mnie goście narzekali: "szkoda, że zagrali tak mało znanych utworów. Poza "Fear Of The Dark" i "The Trooper" nie zagrali nic z ich znanych utworów"....
Co ciekawe dwóch z tych czterech idących kolesi miało koszulki Iron Maiden "Somewhere In Time"
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
Wspaniały to był wyjazd nie zapomnę go nigdy
Drugi gig o wiele lepszy, wiecej energii, radości z grania i mniej pomyłek względem pierwszej nocy. Jako ślepo zapatrzony w zespół ultras musze przyznać, że kawałki z Senjutsu powodują delikatnie mówiąc spadek energetyczny. Death of The Celts to zdecydowanie najsłabszy punkt koncertu, owszem podczas drugiego wieczoru wszedł lepiej ale i tak to jakieś popłuczyny po The Clansman. Zdecydowanie wolałbym w to miejscu Stratego. W ogóle brakuje troche krótszych numerów, może też wynika to z tego, że bawią się raptem z 3 pierwsze rzędy. Czesi raczej statyczni i mało entuzjastycznie podchodzą do tematu, no ale to żadna nowość jeśli o nich chodzi
Generalnie świetne koncerty, pogoda rewelacja, autografy, zdjęcia, dużo spotkanych nowych i starych znajomych! Rewelacyjny wypad
Generalnie świetne koncerty, pogoda rewelacja, autografy, zdjęcia, dużo spotkanych nowych i starych znajomych! Rewelacyjny wypad
Widziałem ostatnio nagrywke z tylu hali, stabilna, w dobrej jakości. Kurwa, krew mnie zalała, kiedy na FEAR wylało się morze srakfonow
Mało kwestii mnie tak wkurwia.
Jak jesteś z przodu to tego nie widzisz 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków), Wishbone Ash (Warszawa), Monstrum (Rzeszów), Soen (Kopenhaga)
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
Nigdy nie skumam, PO CO oglądać koncert przez wyświetlacz, skoro można na własne oczy, będąc na miejscu
-
Deleted User 8107
Ja tak jak nugz, kiedyś nie bylo na koncertach fonów i było super (zapalniczka najwyżej) teraz wszyscy świeca tymi fonami, ale niech sobie krecą, byleby mi nie zasłaniali.
No, ale jak bez kręcenia pokażesz na fejsie czy insta, że byłeś 
Właśnie - nie masz sociali, nie istniejesz! 
Dobrze, że jest sanatorium. 
Ciekawy jestem czy Ci ludzie oglądają te filmiki potem (choć raz). Czy tylko wrzutka na sociale albo zapchanie pamięci telefonu. Szczerze powiedziawszy obejrzałem tylko jeden filmik po koncercie - ten wrzucony przez kogoś jak Bruce zakłada Stevowi hełm. W ogóle nie mam na to ciśnienia. Co innego zobaczyć znowu na żywo. To chętnie.
Ciekawy jestem czy Ci ludzie oglądają te filmiki potem (choć raz). Czy tylko wrzutka na sociale albo zapchanie pamięci telefonu. Szczerze powiedziawszy obejrzałem tylko jeden filmik po koncercie - ten wrzucony przez kogoś jak Bruce zakłada Stevowi hełm. W ogóle nie mam na to ciśnienia. Co innego zobaczyć znowu na żywo. To chętnie.
-
Deleted User 8107
Ja obejrzalem Alexandra (Michała) Caught i Stranger, i też już nie mam ciśnienia. 2 razy na trybunce na żywo styknie, nie dla mnie już stanie przy spoconych kolesiach, którzy się o mnie ocierają (mimo, ze lubię takie klimaty)