Setlista: spekulacje, marzenia, urojenia
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Setlista: spekulacje, marzenia, urojenia
Ciekawe czy smierc Paula jakikolwiek zamiesza w setliscie?
Pewnie nie, bo i tak planowali grac cos z pierwszych dwóch płyt, a teraz po prostu pewnie Bruce przy ich okazji cos wspomni
Pewnie nie, bo i tak planowali grac cos z pierwszych dwóch płyt, a teraz po prostu pewnie Bruce przy ich okazji cos wspomni
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Powinni wyrzucić tych nieszczęsnych Celtów i grać Phantoma, byłoby z korzyścią dla wszystkich.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
Deleted User 8263
Podobno set na 2025 już jest ustalony
Bez złośliwości: jakie źródło? Bo mnie akurat serio interere proces powstawania seta w przypadku większych kapel.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
Deleted User 8263
Ktos kto zna kogos kto mega dobrze zna jednego z muzykow. Ofc to moze byc sciema, ale no cos takiego uslyszalem w rozmowie.
Z tego co kojarze i chyba Nicko potwierdzał to w Drum One rok temu, to set powstaje tak ze Steve i Bruce wypracowują szkielet seta i wysyłaja do reszty zeby sie wypowiedzieli i dali swoje propozycje. Nie wiem natomiast na ile mają siłę przebicia.
I nie nie Wicker
A, no to spoko. Samo modus operandi brzmi dość sensownie.
A jakies przecieki są?Dzosef pisze: ↑wt paź 22, 2024 1:47 pmKtos kto zna kogos kto mega dobrze zna jednego z muzykow. Ofc to moze byc sciema, ale no cos takiego uslyszalem w rozmowie.
Z tego co kojarze i chyba Nicko potwierdzał to w Drum One rok temu, to set powstaje tak ze Steve i Bruce wypracowują szkielet seta i wysyłaja do reszty zeby sie wypowiedzieli i dali swoje propozycje. Nie wiem natomiast na ile mają siłę przebicia.
I nie nie Wicker![]()
Domyślam się, że szczegóły dogadują porządnie na trasie “przed”. Np teraz w przerwie 2023/2024 Rod, Steve i Bruce to rozesłali i zebrali uwagi, a następnie w Australii przy kawce na tyle dopięli szczegóły setu, że zaplecze mogło dopasować szczegóły scenografii (pewnie zamysł owej to plany dużo wcześniejsze). Stad wypowiedź Steve’a z niedawna, że widział szkice koncepcyjne nowej scenografii.
Ciekawe, czy planują taki set z “zapasem” czyli 18-20 numerów w wersji full, który okrajają na ostatnich próbach?
Np czy Afraid planowali od razu jako zastępstwo Infinite Dreams czy też się uczyli go na szybkiego w Stanach w 2012(?).
Ciekawe, czy planują taki set z “zapasem” czyli 18-20 numerów w wersji full, który okrajają na ostatnich próbach?
Np czy Afraid planowali od razu jako zastępstwo Infinite Dreams czy też się uczyli go na szybkiego w Stanach w 2012(?).
Moje urojenie - po dwa numery z każdego albumu (wypisałem w kolejności powstania albumów):
01. Running Free
02. Phantom Of The Opera
03. Wrathchild
04. Purgatory
05. Children of the Damned
06. 22 Acacia Avenue
07. Revelations
08. The Trooper
09. 2 Minutes to Midnight
10. Rime of the Ancient Mariner
11. Wasted Years
12. Alexander the Great
13. The Evil That Men Do
14. Seventh Son of a Seventh Son
15. No Prayer for the Dying
16. Bring Your Daughter... to the Slaughter
17. Fear of the Dark
18. Afraid to Shoot Strangers
Studyjnie te utwory trwają ok. 1:50h, więc tyle ile aktualnie grają w trakcie gigu. Z pierwszego albumu na 99% będzie tytułowy. Z drugiego Purgatory pewnie będzie zastąpiony przez Killers. Z 666 chętnie wysłuchałbym te dwa wymienione, ale pewnie będzie tytułowy i HBTN. POM, Powerslave i SiT bym tak zostawił. Z Synka mógłby ewentualnie wpaść The Clairvoyant zamiast TETMD. No Prayer - nie ruszałbym. Z Feara na 100% będzie tytułowy i prawie na pewno Afraid.
01. Running Free
02. Phantom Of The Opera
03. Wrathchild
04. Purgatory
05. Children of the Damned
06. 22 Acacia Avenue
07. Revelations
08. The Trooper
09. 2 Minutes to Midnight
10. Rime of the Ancient Mariner
11. Wasted Years
12. Alexander the Great
13. The Evil That Men Do
14. Seventh Son of a Seventh Son
15. No Prayer for the Dying
16. Bring Your Daughter... to the Slaughter
17. Fear of the Dark
18. Afraid to Shoot Strangers
Studyjnie te utwory trwają ok. 1:50h, więc tyle ile aktualnie grają w trakcie gigu. Z pierwszego albumu na 99% będzie tytułowy. Z drugiego Purgatory pewnie będzie zastąpiony przez Killers. Z 666 chętnie wysłuchałbym te dwa wymienione, ale pewnie będzie tytułowy i HBTN. POM, Powerslave i SiT bym tak zostawił. Z Synka mógłby ewentualnie wpaść The Clairvoyant zamiast TETMD. No Prayer - nie ruszałbym. Z Feara na 100% będzie tytułowy i prawie na pewno Afraid.
Z 666 nie wyobrażam sobie braku RTTH przy takiej nazwie trasy.
Run to the hills, run for your lives!!! - musowo, pewnie na zakończenie seta.
Ja wiem jak - nie lubisz tego numeru 
Mam podobnie
Mam podobnie
- Janky Stanky
- -#Prodigal son

Těším se na to, zvlášť když jsem neměl možnost vidět Iron Maiden na Future Past Tour. Myslím, že soubor může být zajímavý a překvapivý.
Siema. Mamy z kumplami zakład. Przedstawiamy swoje setlisty. Wygrywa ten który trafi więcej kawalkow. Doradzcie coś odnośnie mojej. Dzięki
1. Murders in morgue
2. Wratchild
3.23.58
4.trooper
5. Revelations
6.afraid to shot strangers
7. Bring yaur doughter to Slaughter
8.wasted years
9.phantom opera
10. Evil that Man do
11.fear of dark
12. Rime od accient marriner
13. Iron maiden
14.666
15. Halloweed be thy name
16. Run to the hills
1. Murders in morgue
2. Wratchild
3.23.58
4.trooper
5. Revelations
8.wasted years
9.phantom opera
10. Evil that Man do
11.fear of dark
13. Iron maiden
14.666
16. Run to the hills
Kolejność się liczy? Ogólnie realistyczna i pewnie będzie coś w ten deseń - w Murders raczej nie wierzę z aktualną formą Nicko, reszta spokoetoo pisze: ↑pt lis 29, 2024 12:42 pm Siema. Mamy z kumplami zakład. Przedstawiamy swoje setlisty. Wygrywa ten który trafi więcej kawalkow. Doradzcie coś odnośnie mojej. Dzięki
1. Murders in morgue
2. Wratchild
3.23.58
4.trooper
5. Revelations
8.wasted years
9.phantom opera
10. Evil that Man do
11.fear of dark
13. Iron maiden
14.666
16. Run to the hills
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Sardi pisze: ↑pt lis 29, 2024 12:53 pmKolejność się liczy? Ogólnie realistyczna i pewnie będzie coś w ten deseń - w Murders raczej nie wierzę z aktualną formą Nicko, reszta spokoetoo pisze: ↑pt lis 29, 2024 12:42 pm Siema. Mamy z kumplami zakład. Przedstawiamy swoje setlisty. Wygrywa ten który trafi więcej kawalkow. Doradzcie coś odnośnie mojej. Dzięki
1. Murders in morgue
2. Wratchild
3.23.58
4.trooper
5. Revelations
8.wasted years
9.phantom opera
10. Evil that Man do
11.fear of dark
13. Iron maiden
14.666
16. Run to the hills
[/quot
Kolejność nie. To cco bardziej realne za murders? Aces high też szybkie i wymagające dla Nicki a moonchild myślę że do klimatu nie będzie nie będzie pasował
Na start? 666 lub Moonchild.