Scorpions
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Hard Rock Fan
- -#Prisoner

Re: Scorpions
Na dzień dzisiejszy nr. 1 to chyba Taken By Force. Ten album jest dla mnie najbardziej kompletny. Jest tu precyzja i kunszt Uli Rotha i rodzący się heavy-metal jaki grali potem np. na Blackout. Sail of Charon to dla mnie chyba ich największy utwór. Szkoda, że potem zupełnie porzucili taki styl. Oczywiście nie mówię, że wczesne płyty z Jabsem są złe. W rankingu płyt dałem Blackout, ale już teraz bym zmienił ten wybór.
-
Deleted User 2259
Michael Schenker nie ukrywa, że ma żal do swoich kolegów z zespołu Scorpions za to, jak go potraktowali.
Michael Schenker był w składzie założonego przez jego brata, Rudolfa, zespołu Scorpions w pierwszej połowie lat 70., a potem pod koniec lat 70., kiedy to nagrał z nim album „Lovedrive”. Jednak dziś nie patrzy z sympatią na zespół brata. Twierdzi, że został przez niego wykorzystany.
W wywiadzie dla „Teraz Rocka” przeprowadzonym przez Jordana Babulę, Michael żali się:
Gdzie byliby dzisiaj, gdybym potem nie dołączył do UFO i nie zabierał ich wszędzie, gdzie graliśmy koncerty? A wyobraź sobie, że potem nie odszedłbym z UFO, żeby pomóc Scorpions przy „Lovedrive”. Gdzie dzisiaj byłby ten zespół? Nigdzie! A nie tylko nie podziękowali mi, nie tylko wymazali z historii, ale również chcieli mnie upokorzyć przed opinią publiczną, kiedy podczas koncertu, na którym miałem jamować z dwoma innymi znanymi gitarzystami, dostałem rozstrojony instrument. Wyobraź sobie jak potwornie zazdrośni muszą być, jak muszą mnie nienawidzić. Mają obsesję bogactwa i sławy, jak Cezar! Są zatruci! Nie doceniają tego, co dostają, tylko chcą przypisać sobie! Chciwi, podli ludzie, nie mają chęci nikomu dziękować, są zaślepieni żądzą, widzą tylko to, czego nie mogą dostać. To złe!
Całą rozmowę z Michaelem Schenkerem znajdziecie w listopadowym numerze „Teraz Rocka”, który jest aktualnie w sprzedaży.
Jak myslicie prawda co on gada?
Michael Schenker był w składzie założonego przez jego brata, Rudolfa, zespołu Scorpions w pierwszej połowie lat 70., a potem pod koniec lat 70., kiedy to nagrał z nim album „Lovedrive”. Jednak dziś nie patrzy z sympatią na zespół brata. Twierdzi, że został przez niego wykorzystany.
W wywiadzie dla „Teraz Rocka” przeprowadzonym przez Jordana Babulę, Michael żali się:
Gdzie byliby dzisiaj, gdybym potem nie dołączył do UFO i nie zabierał ich wszędzie, gdzie graliśmy koncerty? A wyobraź sobie, że potem nie odszedłbym z UFO, żeby pomóc Scorpions przy „Lovedrive”. Gdzie dzisiaj byłby ten zespół? Nigdzie! A nie tylko nie podziękowali mi, nie tylko wymazali z historii, ale również chcieli mnie upokorzyć przed opinią publiczną, kiedy podczas koncertu, na którym miałem jamować z dwoma innymi znanymi gitarzystami, dostałem rozstrojony instrument. Wyobraź sobie jak potwornie zazdrośni muszą być, jak muszą mnie nienawidzić. Mają obsesję bogactwa i sławy, jak Cezar! Są zatruci! Nie doceniają tego, co dostają, tylko chcą przypisać sobie! Chciwi, podli ludzie, nie mają chęci nikomu dziękować, są zaślepieni żądzą, widzą tylko to, czego nie mogą dostać. To złe!
Całą rozmowę z Michaelem Schenkerem znajdziecie w listopadowym numerze „Teraz Rocka”, który jest aktualnie w sprzedaży.
Jak myslicie prawda co on gada?
Ja słyszałem historię od tym jak oddał bratu jakieś riffy czy całe numery. Już nie pamiętam, o które chodziło, ale była mowa o znanych kawałkach Scorpionsów. Czy gada prawdę czy wyolbrzymia ciężko ocenić. Nie interesowałem się jego historią ani Scorpionsów, ale widać, że bracia za sobą nie przepadają.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- blackcocker
- -#Moderator

Mocno mnie ten zespół nie obchodzi, ale wyglądają na takich fiutków xD
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Night Mistress Fan Club Łódź
hmmm, słabe. Jeszcze przed kliknięciem spodziewałem się ckliwej balladki na temat, ale to jest po prostu słabe. Szkoda, bo przecież Scorpions ma w swojej historii wiele naprawdę dobrych ballad.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- Saimon1995
- -#Moderator

Numer jak numer. Przeciętny do bólu.
To nie jest przeciętne to jest mega słabe ,gdyby ten utwór się nie ukazał to nikt by na tym nie stracił tym bardziej Scorpions ,który przez takie numery rozmienia się drobne.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Niestety musze sie zgodzic ze slowami krytyki, wyjatkowo marny utwor. Ot dwie minuty bezbarwnego plumkania - slychac ze po prostu dziadkom sie nudzilo w kwarantannie. Mam nadzieje ze powstajacy album bedzie pozbawiony takich nieudacznych numerow.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Krąży pogłoska, że jeden z największych skorpionowych hitów został stworzony "rękami" lub na zamówienie CIA.
www.rollingstone.com/culture/culture-ne ... ast-990393
www.rollingstone.com/culture/culture-ne ... ast-990393
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Interesujaca teoria, chetnie zapoznam sie z jej szczegolami.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

-
Deleted User 5490
Co sądzicie o najnowszych remasterach Scorpionsów? Dobrze zrobione, czy typowa gównoburza, podobnie jak remastery Rudzielca z megazespołu?
Nie słyszałem wszystkich ale to co wpadło w moje ręce miało niestety ubitą dynamikę i było po prostu za głośne. Nie ruszałbym tego.Pierre Dolinski pisze: ↑czw sie 26, 2021 10:24 am Co sądzicie o najnowszych remasterach Scorpionsów? Dobrze zrobione, czy typowa gównoburza, podobnie jak remastery Rudzielca z megazespołu?
Stare wydania Harvest albo RCA czy cokolwiek. Są za grosze na allegro można kupić. Nowe to ładnie wyglądają, dodane ciekawe DVD ale kosztuje tyle, że daj spokój.
-
CzytojestNoweIM?
- -#Prisoner

Sail of Charon a potem długo, długo, długo nic. Rewelacyjny utwór.
Fakt, nie za ciekawa ta okładka. Scorpionsi jakoś zawsze mieli te okładki dziwnie słabiutkie. Oprócz Taken By Force - strzelające do siebie dzieci na wojskowym cmentarzu i Blackout - rozbite szkło, wbite w oczy widelce