Nowy album Iron maiden
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Nowy album Iron maiden
W życiu bym nie powiedział, że Eddie Rips Up była niewypałem i mam nadzieję, że będą do następnych DVD równie udane trasy... Jeszcze jest tyle utworów do usłyszenia na żywo... :solo
ThunderBird pisze:Poza tym to czy nie lepiej by było żeby nagrywali płyty studyjne i tak zostali zapamiętani,jako zespół ,który ma cos do powiedzenia, przecież jesli nagrają jeszcze dwie tak dobre płyty jak BNW to naprawde zakończą kariere jako wielki zespół. Z mojego egoistycznego punktu widzenia może i lepsza by była trasa z utworami z moich ukochanych płyt, SiT, Power,7th Son,usłyszeć te utwory na żywo supe rzecz ,ale dla zespołu lepsze jest nagrywanie płyt studyjnych. Zdobędą wtedy dużo nowych fanów i zwiększa swoją "kultowośc"
WŁAŚNIE
A co do nowej płytki to nie obrażę się jakby była orkiestra w ilościach podobnych jak na DoD, chociaż mogliby też zagrać bardziej w stylu brucowego chemicala ale to raczej nierealne
-
Deleted User 1309
WŁAŚNIE Niech lepiej tłuką nowe płytki a nie odgrzewają stare kotlety...
Tutaj sie niezgodze np bardzo bym chciał byc na koncerce na którym grali by tylko i wyłacznie kawałki z SiT i Powerslave czy tylko i wyłacznie kawałki z ery Blaze'a . A dzieki wydawaniu takich DVD jak Early Days i promocji tych wydawnictw poprzez trasy koncertowe , daja nam mozliwosc uslyszanie tych kawałków które zapewne nigdy nie byly by grane podczas trasy promujacej nowa płytę .
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Czytaj newsy na naszej stronie. Bruce i reszta zespołu (oraz Rod) potwierdzili już, że odbędzie się trasa promująca kolejne historyczne DVD (albumy Powerslave, Somewhere In Time i Seventh Son of A Seventh Son). Planowana jest ona na okolice lata 2008 i będzie zawierała największą produkcję sceniczną w historii Maiden.ThunderBird pisze:Nie będzie tej trasy .
Dla przypomnienia oto potwierdzone plany Maiden na najbliższe lata:
Jesień 2006 - nowy album studyjny
Jesień 2006 do początku 2007 - trasa koncertowa promująca nowy album
Lato 2008 - trasa koncertowa promująca kolejne historyczne DVD (1984-1988)
Okolice 2010 do 2011 - prawdopodobnie kolejny album oraz trasa - nie wiadomo jeszcze czy albumowa czy też coś w stylu "best of".
Potem zespół nie jest w stanie zagwarantować nic więcej. Być może będzie to koniec działalności Maiden.
-
Deleted User 1309
Okolice 2010 do 2011 - prawdopodobnie kolejny album oraz trasa - nie wiadomo jeszcze czy albumowa czy też coś w stylu "best of".
Koncert pozegnalny zagraja na otwarcie ME Polska & Ukraina 2012
czyli czeka nas już tylko jeden album studyjnyWICKER MAN pisze:Potem zespół nie jest w stanie zagwarantować nic więcej. Być może będzie to koniec działalności Maiden.
Ale te daty strasznie brzmia
Iron Maiden - Spodek 2011 lub Mystic Festival 2010 
-
Brand
- ZASŁUŻONY SANATORIANIN
Phi. A ja czuję, że Rolling Stones przy nich wysiądą. Ewentualnie ograniczą skakanie po scenie.WICKER MAN pisze:Potem zespół nie jest w stanie zagwarantować nic więcej. Być może będzie to koniec działalności Maiden.
Mam nadzieję, że nowy album będzie kontynuacją Dance Of Death
. Chociaż... trudna sprawa, bo wtedy by mogli stracić wielu fanów, mieć słabe recenzje... no i mogliby się lekko podłamać.
Myslisz ze oni az tak bardzo przejmuja sie takimi bzdetami jak czyjes recenzje czy opinie. Oczywiscie jest to wazny element ale bez przesady. Moim zdaniem niezaleznie od recenzji i opinii beda dalej robic to co im sie podoba. Zreszta jestem przekonany ze po kolejnym (oby nie) slabym albumie fani i sluchacze nie odwrocili by sie od tak od zespolu.
NIech nagrają coś wielkiego i zostawią po sobie dobre wrażenie.....syzygy pisze:czyli czeka nas już tylko jeden album studyjnyWICKER MAN pisze:Potem zespół nie jest w stanie zagwarantować nic więcej. Być może będzie to koniec działalności Maiden.![]()
![]()
![]()
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Raczej minimum 2.syzygy pisze:czyli czeka nas już tylko jeden album studyjny![]()
![]()
![]()
Wątpię. Tak jak pisze Pink - będą raczej chcieli odejść ze sceny w formie, a nie stać się parodią samych siebie jak wiele tzw. dinozaurów rocka.vBrand pisze:Phi. A ja czuję, że Rolling Stones przy nich wysiądą. Ewentualnie ograniczą skakanie po scenie.WICKER MAN pisze:Potem zespół nie jest w stanie zagwarantować nic więcej. Być może będzie to koniec działalności Maiden.
Choć oczywiście możliwe, że po 2011 roku zdarzą się jakieś pojedyncze koncerty. Zobaczymy...
Cooooo????? Dlaczego taka przerwaWICKER MAN pisze:Jeden w 2006 i kolejny w okolicach 2010.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

To słowa Bruce'a i bodajże Roda.Fear pisze:Cooooo????? Dlaczego taka przerwaWICKER MAN pisze:Jeden w 2006 i kolejny w okolicach 2010.Czy to tylko są spekulacje narazie
Pomiędzy trasami koncertowymi Maideni planują około 1.5 roku przerwy. Tak więc nowego albumu i trasy go promującej możemy spodziewać się najwcześniej pod koniec 2009.
No nie wiem czy to będzie miało jakiś wpływ.... z reguły materaiał na nowe krążki powstawał w ciągu 2 tygodni...Greddo pisze:I bardzo dobrze. Może powstanie coś godnego uwagi.
Bez przesaady... Nie sądze żeby byli w stanie napisać 70 minut muzyki w tak krótkim czasie.z reguły materaiał na nowe krążki powstawał w ciągu 2 tygodni...
z tego co pamiętam z RTTH to tak mniej więcej bywało... 
Materiał, materiałem. Mi chodzi o pomysły. Jak będą się nudzić i wylegiwać na tyłkach przez 1,5 roku to nie jedno im do łba wpadnie.
KMFDM
No mi też o coś w tym stylu chodziło ;]