Bruce Dickinson - Anthology 3xDVD - premiera 19.06!!!
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Bruce Dickinson - Anthology 3xDVD - premiera 19.06!!!
... premiera będzie w poniedziałek 19 czerwca 2006
miałeś nie kupowaćWrath pisze: trzeba wysłać tatusia do MM
PrawidłowoWrath pisze:aa...kupię...może ;]
Na stronie brusia można już ściągnąć kawałek Darkside.. nie prezentuje się to najlepiej... no ale w końcu bootleg.
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Już obejrzane. Niestety muszę powiedzieć, że bardzo sie rozczarowałem
Scream For Me Brazil wypada fatalnie!!! Jest bardzo ciemno przez co tak naprawdę niewiele widać. Dzwięk też jest bardzo słabej jakości i lepiej było chyba podłożyć dzwięk z CD. Wiem, że to tylko bootleg ale jest naprawdę marny, zwłaszcza jak na oficjalne wydawnictwo. Skunkworks Live też jest moim zdaniem słaby. Denerwuje kamera, która pokazuje wszystko jakby w zwolnionym tempie. Jest jednak lepiej niż w przypadku SFMB. O dziwo najlepiej wypada Dive Dive Live, któremu i tak sporo można zarzucić!
Podsumowywójąc konerty są przynajmniej dla mnie bardzo słabej jakości, która niczym się nieróżni od tych samych koncertów ściągniętych z internetu! Jedyne co w moich oczach ratuje to wydawnictwo to płytka numer 3. Teledyski są fajne i w naprawdę wysokiej jakości zarówno obrazu jak i dzwięku. Znajduje się tu też prawie 50min film na temat powstania Tyranny Of Souls, który jest bardzo ciekawy i przyjemnie się go ogląda.
Ja jednak bardzo sie rozczarowałem i ostrzegam przed kupowaniem tego wydawnictwa! Niestety nie polecam
Scream For Me Brazil wypada fatalnie!!! Jest bardzo ciemno przez co tak naprawdę niewiele widać. Dzwięk też jest bardzo słabej jakości i lepiej było chyba podłożyć dzwięk z CD. Wiem, że to tylko bootleg ale jest naprawdę marny, zwłaszcza jak na oficjalne wydawnictwo. Skunkworks Live też jest moim zdaniem słaby. Denerwuje kamera, która pokazuje wszystko jakby w zwolnionym tempie. Jest jednak lepiej niż w przypadku SFMB. O dziwo najlepiej wypada Dive Dive Live, któremu i tak sporo można zarzucić!
Podsumowywójąc konerty są przynajmniej dla mnie bardzo słabej jakości, która niczym się nieróżni od tych samych koncertów ściągniętych z internetu! Jedyne co w moich oczach ratuje to wydawnictwo to płytka numer 3. Teledyski są fajne i w naprawdę wysokiej jakości zarówno obrazu jak i dzwięku. Znajduje się tu też prawie 50min film na temat powstania Tyranny Of Souls, który jest bardzo ciekawy i przyjemnie się go ogląda.
Ja jednak bardzo sie rozczarowałem i ostrzegam przed kupowaniem tego wydawnictwa! Niestety nie polecam
ooo to niespodzianka. Myslałem ,że DVD będzie stało na najwyższym poziomie a tu proszę, niespodzianka
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

To oczywiście tylko moja opinnia, Tobie przecież może się podobać. Choć nie wiem za bardzo jakim sposobem 
To oni tego nie zrobili?Kratos pisze: Dzwięk też jest bardzo słabej jakości i lepiej było chyba podłożyć dzwięk z CD.
A ile dałeś?Już obejrzane. Niestety muszę powiedzieć, że bardzo sie rozczarowałem
kurde, nie podoba mi się to...chyba jednak będę musiał się wstrzymać z zakupem...Brusia uwielbiam, ale jeśli mam wydać kasę, to chcę być pewien, że nie będą to pieniądze stracone...jeśli mam kupić to DVD a potem odłożyć na bok po jednym oglądnięciu to dziękuję
no ja też musze się zastanowić, kurde może lepiej kupić dwie płytki brusia albo dvd maiden... Skunkworks i Dive mają chociaż dobrą jakość dźwięku?Wrath pisze:kurde, nie podoba mi się to...chyba jednak będę musiał się wstrzymać z zakupem...Brusia uwielbiam, ale jeśli mam wydać kasę, to chcę być pewien, że nie będą to pieniądze stracone...
a tak się cieszyłem na to wydawnictwo...
No właśnie. Trzeba chyba jeszcze poczekać, może jak wiecej osób sie wypowie to sie zdecyduje czy kupić czynie 
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

To zdecydowanie lepsze rozwiązaniesyzygy pisze:no ja też musze się zastanowić, kurde może lepiej kupić dwie płytki brusia albo dvd maiden...
Jak na bootleg jest bardzo dobrzesyzygy pisze:Skunkworks i Dive mają chociaż dobrą jakość dźwięku?
Ja też... może dlatego aż tak bardzo się rozczarowałem. Z drógiej jednak strony na DOTR DVD czekałem jeszcze bardziej i płytka przerosła moje najśmielsze oczekiwania!syzygy pisze:a tak się cieszyłem na to wydawnictwo...
Ja napewno nie kupie, po pierwsze, bo nie jestem fanem solowych płyt Bruce'a ,poprostu lubie i już. Po drugie bo nienawidze wszelkich koncertów DVD,teledysków itd. muzyke lubie słuchać, oglądać nie bardzo (no chyba ,że takie rarytasiki jak Behind the Iron Curtain
,czy teledysk Wasted Years
).
A pooglądać ,pooglądam w media markcie za darmo,z czystej ciekawości.
19 czerwca to ja czekam na jakieś info o nowej płycie Maiden ,bo miało być.
A pooglądać ,pooglądam w media markcie za darmo,z czystej ciekawości.
19 czerwca to ja czekam na jakieś info o nowej płycie Maiden ,bo miało być.
-
Deleted User 804
Najlepiej pojechać do MM poprosić żeby włączyli i samemu ocenićpaniron pisze:No właśnie. Trzeba chyba jeszcze poczekać, może jak wiecej osób sie wypowie to sie zdecyduje czy kupić czynie
Nawet nie wiedzialem ,że jest taka możliowść 
Abstract pisze:Nawet nie wiedzialem ,że jest taka możliowść
Nasz klient nasz pan
... wczoraj wieczorem zrobiłem sobie krótki przegląd tego wydawnictwa ... sama forma wydania to tradycyjne plastikowe pudełko z 3 płytami DVD , krótką 8 stronicową książeczką zapakowane w gustowny slipcase.
... co do samej zawartości przyznaję że nie jestem zawiedziony ... faktycznie szczena mi nie opadła ale z drugiej strony od chwili kiedy pojawiłi sie informacje o o tym zestawie jasne było co się tutaj znajdzie ... materiały z "Dive Dive Dive" oraz ,,Skunkworks Live" znałem juz wczesniej bo posiadam je na oficjalnie wydanych kasetach VHS teraz dodatkowo może cieszyć fakt że zostały wydane w formacie DVD ... wszystkie teledyski z dysku 3 to fajna gratka ... kompletna kolekcja teldysków w końcu na jednej płycie w dobrej jakości obrazu i dźwieku ... dodatkowe materiały Tyranny of Souls EPK to typowe informacje o powstawaniu płyty etc. 55 minut trochę ciekawostek ... no istatnia rzecz na 3 dysku czyli archiwalny materiał SAMSON : Biceps of Steel z 1980 roku opatrzony krótkim wstępem Dickiego - gratka głównie dla mega wielbicieli i kolekcjonerów ... no i wizualnie zespół w tamtych czasach prezentował się "ciekawie"
... na koniec zostawiłem dysk numer 2 czyli Scream For Me Brazil ... sama forma i jakośc tego koncertu może budzić wiele kontrowersji ... bo faktycznie jest zdecydowanie za ciemno, jakośc dźwięku także pozostawia wiele do życzenia ale naprawdę nie jest to totalne gówno na którym nic nie słychac i nie widać ... mamy ujęcia z conajmniej trzech kamer z tyłu sali , ze sceny oraz gdzieś z boku widowni, wszystkie instrumeny oraz śpiew Dickinsona także brzmią stosunkowo wyraźnie. Szkoda że nie ma tutaj pełnej setlisty ale w kategorii materiału archiwalnego odbieram ten koncert bardzo pozytywnie.
Co do jakości z dwóch pierwszych koncertów znajdujących się na dysku numer 1 to nie za bardzo wiem czego "Kratos" oczekiwałeś to przecież oficjalnie wydane na VHS materiały koncertowe teraz tylko przeniesione na DVD ... w takiej formie zostały zrealizowane i w takiej się tutaj znajdują, w końcu nikt by nie zmienił produkcji i realizacji szczególnie ,,Skunkworks Live" która wygląda jak teledysk z mnóstwem szybkich krótkich ujęć i zamglonym obrazem.
Podsumowując osobiście jestem zadowolony z kupna tych płyt i nie żałuję wydanej kasy ... pewnie nie będę zbyt często wracał do oglądania tych koncertów i teledysków ale z drugiej strony wydań DVD Iron Maiden także nie przeglądam zbyt często [własciwie to tylko po kupnie każdego z wydawnictw] ... w moim odczuciu jasne jest że kupując płytę Audio mozna jej słuchac praktycznie każdego dnia aż do znudzenia natomiast płyty DVD [koncerty, teldsyki] służa temu aby raz na jakis czas wrocić do tego koncertu czy zbioru teldysków qwoli przypomnienia etc.
... co do samej zawartości przyznaję że nie jestem zawiedziony ... faktycznie szczena mi nie opadła ale z drugiej strony od chwili kiedy pojawiłi sie informacje o o tym zestawie jasne było co się tutaj znajdzie ... materiały z "Dive Dive Dive" oraz ,,Skunkworks Live" znałem juz wczesniej bo posiadam je na oficjalnie wydanych kasetach VHS teraz dodatkowo może cieszyć fakt że zostały wydane w formacie DVD ... wszystkie teledyski z dysku 3 to fajna gratka ... kompletna kolekcja teldysków w końcu na jednej płycie w dobrej jakości obrazu i dźwieku ... dodatkowe materiały Tyranny of Souls EPK to typowe informacje o powstawaniu płyty etc. 55 minut trochę ciekawostek ... no istatnia rzecz na 3 dysku czyli archiwalny materiał SAMSON : Biceps of Steel z 1980 roku opatrzony krótkim wstępem Dickiego - gratka głównie dla mega wielbicieli i kolekcjonerów ... no i wizualnie zespół w tamtych czasach prezentował się "ciekawie"
... na koniec zostawiłem dysk numer 2 czyli Scream For Me Brazil ... sama forma i jakośc tego koncertu może budzić wiele kontrowersji ... bo faktycznie jest zdecydowanie za ciemno, jakośc dźwięku także pozostawia wiele do życzenia ale naprawdę nie jest to totalne gówno na którym nic nie słychac i nie widać ... mamy ujęcia z conajmniej trzech kamer z tyłu sali , ze sceny oraz gdzieś z boku widowni, wszystkie instrumeny oraz śpiew Dickinsona także brzmią stosunkowo wyraźnie. Szkoda że nie ma tutaj pełnej setlisty ale w kategorii materiału archiwalnego odbieram ten koncert bardzo pozytywnie.
Co do jakości z dwóch pierwszych koncertów znajdujących się na dysku numer 1 to nie za bardzo wiem czego "Kratos" oczekiwałeś to przecież oficjalnie wydane na VHS materiały koncertowe teraz tylko przeniesione na DVD ... w takiej formie zostały zrealizowane i w takiej się tutaj znajdują, w końcu nikt by nie zmienił produkcji i realizacji szczególnie ,,Skunkworks Live" która wygląda jak teledysk z mnóstwem szybkich krótkich ujęć i zamglonym obrazem.
Podsumowując osobiście jestem zadowolony z kupna tych płyt i nie żałuję wydanej kasy ... pewnie nie będę zbyt często wracał do oglądania tych koncertów i teledysków ale z drugiej strony wydań DVD Iron Maiden także nie przeglądam zbyt często [własciwie to tylko po kupnie każdego z wydawnictw] ... w moim odczuciu jasne jest że kupując płytę Audio mozna jej słuchac praktycznie każdego dnia aż do znudzenia natomiast płyty DVD [koncerty, teldsyki] służa temu aby raz na jakis czas wrocić do tego koncertu czy zbioru teldysków qwoli przypomnienia etc.
jesper pisze:pewnie nie będę zbyt często wracał do oglądania tych koncertów i teledysków ale z drugiej strony wydań DVD Iron Maiden także nie przeglądam zbyt często [własciwie to tylko po kupnie każdego z wydawnictw]
To po co kupujesz skoro oglądasz je tylko po kupieniu? No, chyba ,że do nich wracasz później ale z tego zdania można wywnioskować ,że oglądasz te DVD dwa razy. Pierwszy i ostatni...
... myślę że nie doczytałeś tego co napisałem do końcaAbstract pisze:jesper pisze:pewnie nie będę zbyt często wracał do oglądania tych koncertów i teledysków ale z drugiej strony wydań DVD Iron Maiden także nie przeglądam zbyt często [własciwie to tylko po kupnie każdego z wydawnictw]
To po co kupujesz skoro oglądasz je tylko po kupieniu? No, chyba ,że do nich wracasz później ale z tego zdania można wywnioskować ,że oglądasz te DVD dwa razy. Pierwszy i ostatni...
"w moim odczuciu jasne jest że kupując płytę Audio można jej słuchać praktycznie każdego dnia aż do znudzenia natomiast płyty DVD [koncerty, teldsyki] służą temu aby raz na jakiś czas wrocić do tego koncertu czy zbioru teldysków"
Ile to kosztujew MM?