Co dalej z legendą Iron Maiden-dyskusja

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
watlowka
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Re: Co dalej z legendą Iron Maiden-dyskusja

Post autor: watlowka »

hej czy wszyscy wybyli z domów? co za los kiedy mam okazję być na necie, to akurat nikt nie pisze! :evil:
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

watlowka pisze:[Przykład: Metallica wróciła do korzeni w St Anger i co z tego wyszło? .
:shock:
Awatar użytkownika
mimski
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: mimski »

Fear pisze:
adam IM pisze:thenx Razz
Spoko ;]
adam IM pisze:komentarz zbyteczny RazzRazz
Komentarze były w którymś z topców o DT :lol: Jak chcesz to sibie odgrzeb jakoś.
To było w temacie "Dream Theater po raz kolejny :-)", od 9 strony się zaczyna, pod koniec tej strony.
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
Fear
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Fear »

Dzięki Mim :) Aż sam sobie zglądnę z ciekawości :]

EDIT : Aż mi się łezka w oku zakręciła, jak sobie poczytalem te nasze komantarze :)
BartSmith
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: BartSmith »

watlowka pisze:To nie ulega wątpliwości, ale pytanie, które należałoby zadać, brzmi: czy oni tą legendą jeszcze są?
Nie rozumiem. Jak już jakiś zespół zdobędzie status legendy to nią jest. Nie ma czegoś takiego, że dzisiaj się jest legendą, a jutro już nie.

Poza tym nie pisz kilka postów pod rząd bo dostaniesz ostrzeżenie... Taka rada na przyszłość 8) .
Awatar użytkownika
watlowka
-#Prodigal son
-#Prodigal son

ale ostrzeżenie odnośnie czego? 8)
BartSmith
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: BartSmith »

watlowka pisze:ale ostrzeżenie odnośnie czego? 8)
No, że piszesz kilka postów pod rząd zamiast jednego większego np.
Qba666
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Qba666 »

Wracajac do tematu prponuje im wydanie jeszcze z 5 skladanek gdzie beda sie roznily 3 utwory w ten sposob najbardziej umocnia swoja legende. :D :wink:
Awatar użytkownika
watlowka
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Qba666 pisze:Wracajac do tematu prponuje im wydanie jeszcze z 5 skladanek gdzie beda sie roznily 3 utwory w ten sposob najbardziej umocnia swoja legende.
nie, nie, nie żadnych składanek. wydanie ich by znaczyło, że pomysły im się wyczerpały. choć rozumiem, że trzeba tą wypowiedź potraktować z przymrużeniem oka :lol:
Mirdaroh
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mirdaroh »

To nie oni decydują raczej o składankach tylko EMI...
Awatar użytkownika
watlowka
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Mirdaroh pisze:To nie oni decydują raczej o składankach tylko EMI...
:shock: to niedobrze
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

co niedobrze? norma. taki korn np. to ostatnio niby wydał jakieś badziewo 'live and rare' czy jakoś tak. a w praktyce to wydała wytwórnia, w której zespół już nawet nie jest, ale mieli jeszcze chyba prawa do wrzucenia na rynek jednej jeszcze rzeczy od nich. w sumie i tak, co z tego.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

watlowka pisze:to niedobrze
Przecież to oczywiste... o koncertówkach rzecz jasna to samo zapewne można powiedzieć.
Qba666
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Moja wypoweidz trzeba traktowac jak najbardziej serio. No sorry ale jaki jest sens wydawac ETG ze zmienionymi 2 czy trzema utworami? Kasa kasa. Legenda Ironow to i tak pierwsze 5 plyt a i jeszcze live after death tez. Zjadaja swoj wlasny ogon cala nadzieja w tym ze nowa plyta bedzie tak naprawde nowa z nowymi pomyslami itp.
Mirdaroh
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mirdaroh »

Jakbyś czytał uważnie Qba666 to bys wiedział że to nie IM decyduje o wydawniau składanek, koncertówek itd... Tak samo masz z BS którzy mają 80% dyskografii to składanki.

IM to koncerty w 70% reszta to studyjne płyty dla mnie. I narazie to się nie zmienia.
Qba666
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Po co Qba666 wystarczy Qba. A co badz kto decyduje? Jakos nie chce mi sie wierzyc ze Oni nic w tej kwesti nie maja do powiedzenia i ze moze jeszcze nie maja z tego zadnej kasy.
iEvE
Administratorka
Administratorka

Post autor: iEvE »

jeśli nawet "kasa kasa kasa" to co do cholery z tego. ty jesteś koleś taki monotematyczny, że słabisz :? .
a niech se wydają milion składanek, fani będa się cieszyć i tak. Nowy krążek do kolekcji, można się czymś przez chwile popodniecać i tyle. a oni mają kasy w brud, więc jeśli juz miało być coś motywem jakims to wg mnie z nudów coś sobie wydają, albo po prostu chcą zeby bylo o nich ciągle głośno. I o z tego? Zupełnie nic. Możesz se ich nie lubić bo wydają ciągle skłądanki, fanów im nie zabraknie jak ty odejdziesz od tego grona, ale skończ już narzekać że oni wszystko dla kasy u że DOTR był nagrywany w studio.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

Qba666 pisze:Legenda Ironow to i tak pierwsze 5 plyt a i jeszcze live after death tez
Hehe... jednak za Chiny się z Tobą nie zgodzę... :wink:
Zresztą - ile IM ma tych składanek :?
:arrow: "Best Of The Beast" - pierwsza, taki krok prędzej czy później był nieuchronny, ale żeby nie było to dodali "Virusa"(którego ja osobiście bardzo lubię) oraz 2 (a w limitowanej edycji 4 chyba) utwory z "The Soundhouse Tapes"... więc ta składanka to raczej ciekawa dość rzecz(mimo że jej nie kupię :mrgreen: )
:arrow: "Ed Hunter" - 20 utworów, które wybrali(ponoć) sami fani, ale i tak podstawą tego wydawnictwa jest gra komputerowa i o nią tu chodzi... więc CD można traktować jako dodatek... więc dla mnie osobiście to nie jest składanka)
:arrow: "Edward The Great" - zgoda, jakby nie patrzeć, rzecz niepotrzebna... a fani, którzy chcą poznać IM mogliby sobie sprawić raczej "BOTB", mimo że tam nie było utworów z "Virtual XI" i "Brave New World"
:arrow: "The Essential Iron Maiden" - tylko rynek amerykański o ile się nie mylę....
A koncertówek do tego jednak nie piszę, bo dla mnie to świetna sprawa, a Qbie i tak, z tego co doczytałem, chodzi o składanki.

Więc naprawdę, radzę każdemu, żeby zanim zabłyśnie jakąś wspaniałą wypowiedzią przemyślał sprawę i zastanowił się czy nie jedzie czasem na utartych opiniach... i czy ma podstawy do takich a nie innych osądów.
obserwator
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: obserwator »

Artur pisze:"Edward The Great" - zgoda, jakby nie patrzeć, rzecz niepotrzebna... a fani, którzy chcą poznać IM mogliby sobie sprawić raczej "BOTB", mimo że tam nie było utworów z "Virtual XI" i "Brave New World"
zgadzam się za całą wypowiedzią i chcę dodać, że propo tej składanki edward the great to z tym jeszcze było tak, że IM wrzucili przecież okładki na swoją stronę do tego albumu, żeby starzy fani nie pomyśleli że IM robią to aby zarobić itd. i tak oto każdy mógł sobie zgrać na własną płytę cd utwory wchodzące w skład tego albumu, wydrukować okładki z oficjalnej strony i miał edwarda the greata, TYLE :wink:
mtszły
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: syzygy »

Artur pisze: "Edward The Great" - zgoda, jakby nie patrzeć, rzecz niepotrzebna... a fani, którzy chcą poznać IM mogliby sobie sprawić raczej "BOTB", mimo że tam nie było utworów z "Virtual XI" i "Brave New World"
Heh, pierwsza płyta Maiden jaką słyszałem, to od tej składanki wszystko się u mnie zaczęło. Teraz praktycznie jej już nie słucham, kupiłem oryginał zresztą może nie potrzebnie, bo nie mam całej dyskografii nawet a skupuję takie głupoty.. ale ma dla mnie wartość sentymentalną :P
Kolejność utworów nadal mam bardzo utrwaloną w pamięci, np. nieraz automatycznie po Wickermanie czekam na wiwaty publiczności i zapowiedź Bruca "A light..." a tu guzik, jakiś Ghost Of The Navigator wyskakuje :laugh:
... a ściągnięcie okładki i zrobienie tej składanki samemu to bezsens według mnie troszkę :P Bo jeżeli ktoś ma wszystkie potzrbne utwory, to zna całą dyskografię-po co mu skladanka :P
BOTB w życiu nie słyszałem w tej kolejności co trzeba, Virusa też nie :oops:
ODPOWIEDZ