a temu kawałkowi już podziękujemy.... ;)
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: a temu kawałkowi już podziękujemy.... ;)
a ja właśnie za nią jakoś tak nie przepadałem szczególnie
01. Invaders
02. Purgatory
03. Back In The Village
04. Gangland
05. Sun And Steel (nie znoszę refrenu)
06. Can I Play With Madness
07. The Apparition
08. Hooks In You
09. The Trooper - with special guest - Blaze Bayley(odpowida mi tzw. 'era Bayley'a', za wyjątkiem jego wykonania Troopera)
10. Virus (ogólnie lubię zwrtoki w tym kawałku, na minus brak sola i słaby koniec utworu.
11. The Angel And The Gambler
12. Mother Russia
13. Weekend Warrior
14. Age Of Innocence
15. Different World
16. Drifter
17. Sanctuary
18. Run To The Hills (ostatni raz to chyba najlepiej wyszło na RiR)
02. Purgatory
03. Back In The Village
04. Gangland
05. Sun And Steel (nie znoszę refrenu)
06. Can I Play With Madness
07. The Apparition
08. Hooks In You
09. The Trooper - with special guest - Blaze Bayley(odpowida mi tzw. 'era Bayley'a', za wyjątkiem jego wykonania Troopera)
10. Virus (ogólnie lubię zwrtoki w tym kawałku, na minus brak sola i słaby koniec utworu.
11. The Angel And The Gambler
12. Mother Russia
13. Weekend Warrior
14. Age Of Innocence
15. Different World
16. Drifter
17. Sanctuary
18. Run To The Hills (ostatni raz to chyba najlepiej wyszło na RiR)
-
Deleted User 5147
Ja już mam zdecydowanie dosyć Can I Play With Madness
- DeJMIeN Wielki
- -#Lord of the flies

Prowler
Sanctuary
Iron Maiden
Drifter
Run To The Hills
The Trooper
Wasted Years
Can I Play With Madness
The Clairvoyant
Rainmaker
Dance Of Death
Journeyman
Different World
These Colours Don't Run
The Legacy
nie rozumiem, czemu są tu wymieniane nigdy nie grane na żywo numery, chodzi tu chyba o bardzo ograne lub nie sprawdzające się wg. nas kawałki
Sanctuary
Iron Maiden
Drifter
Run To The Hills
The Trooper
Wasted Years
Can I Play With Madness
The Clairvoyant
Rainmaker
Dance Of Death
Journeyman
Different World
These Colours Don't Run
The Legacy
nie rozumiem, czemu są tu wymieniane nigdy nie grane na żywo numery, chodzi tu chyba o bardzo ograne lub nie sprawdzające się wg. nas kawałki
Ostatnio zmieniony pn wrz 03, 2012 8:40 am przez DeJMIeN Wielki, łącznie zmieniany 1 raz.
jak dla mnie the Legacy, to jedna z najlepszych piosenek Maiden po reunion
Legacy jest fenomenalne, ale do grania na żywo ani trochę nie pasuje, zresztą jak prawie cały A Matter...
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Właśnie dlatego,uważam,że to najsłabszy album Iron Maiden(ale i tak dobry!) ,bo utwory powinny jednak dobrze sprawdzać się na żywo,Brighter..w Ostravie to był bodaj jedyny utwór gdzie nie czułem nic wielkiego jak grali,może wina złego dnia bo przy These Colours Don't Run czułem wtedy podobnie,a w Budapeszcie mnie zmiażdzył
Fear of the Dark to jest aksjomat wręcz,nikt już by po nim nie płakał,ale też muszę napisać o Two Minutes to Midnight,słyszałem 4 razy,uwielbiam,utwór tak dobry,że stawianie go obok FOTD to wręcz obraza,ale co tu dużo mówić,z Powerslave mogli by grac co innego już.
Fear of the Dark to jest aksjomat wręcz,nikt już by po nim nie płakał,ale też muszę napisać o Two Minutes to Midnight,słyszałem 4 razy,uwielbiam,utwór tak dobry,że stawianie go obok FOTD to wręcz obraza,ale co tu dużo mówić,z Powerslave mogli by grac co innego już.
A ja się z Wami nie zgodze zupełnie. Dla mnie każdy utwór z AMOLAD na koncercie wypada znakomicie. Jeśli miałbym sie do któregoś przyczepić to The Longest Day, o ile zwrotki, refreny cześć instrumentalna wypadają fenomenalnie to mostek przed refrenem nie brzmi zupełnie.
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Z kolei Longest Day z tych co jeszcze nie słyszałem,ja usłyszałbym najchętniej na żywo
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

znaju znaju 
fajny bootleg swoją drogą, chyba najlepszy z trasy
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

http://www.youtube.com/watch?v=IWvqldZMPfs
to fajne,teraz dopiero znalazłem
ogólnie to ma genialny klimat i jak z Paschendale musiałem się z nim oswoić by uznać za świetny ,jak z When the Wild Wind Blows też...o dziwo X Factor mi od razu podpasował w całości praktycznie
to fajne,teraz dopiero znalazłem
ogólnie to ma genialny klimat i jak z Paschendale musiałem się z nim oswoić by uznać za świetny ,jak z When the Wild Wind Blows też...o dziwo X Factor mi od razu podpasował w całości praktycznie
co to w ogole za pomysl zeby oceniac plyte na podstawie koncertowych wykonan pochadzacych z niej utworow. LOL
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

ja oceniam utwory a nie płytę ,to czy będe kochał jakiś utwór to wersja studyjna ma wpływ połowiczny,o ile nie mniej, wykonania koncertowe jednak zostają przede wszystkim w pamięci ,chociaż oficjalne koncerty powoli mnie nudzą
- Rainmaker.
- -#Ancient mariner

Jestem przeszczęśliwy że na obecnej trasie Ironi nie grali; Run To The Hills, Wrathchild, Sanctuary - a na następnej trasie, marzę o wywaleniu z setu "Hallowed Be Thy Name"

Jak można być szczęśliwym, że Maidensi nie grali czegoś? Co byś wolał zakichany hiphoP?!
"Iron Maiden", bo "Run to the Hills" i "Can I Play with Madness" na szczęście nie grali na The Final Frontier Tour 
RTTH 
trooper, 666, IM grają zawsze ale na żywca się jakoś zawsze obronią, ale tego mam naprawdę dosyć
trooper, 666, IM grają zawsze ale na żywca się jakoś zawsze obronią, ale tego mam naprawdę dosyć