24/06/2014 - Iron Maiden - Poznań
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 24/06/2014 - Iron Maiden - Poznań
Organizator się coraz bardziej kompromituje. Będą teraz brzytwy się chwytać, żeby uratować frekwencję i zyski. A wystarczyło rozsądniej dobrać obiekt i byłby komplet i po wyższych cenach niż 99 czy 119. Teraz wygląda to mocno groteskowo.
Jeżeli prawdą jest to, że obiekt był załatwiony po kosztach to zachował się całkiem racjonalnie. Teraz widzi, że przesadził z cenami na trybuny, więc radykalnie je obniżył i liczy na to, że uratuje chociaż częściowo frekwencje na trybunach. Lepiej sprzedać jeszcze powiedzmy z tysiąc biletów za 119 zł niż obstawać przy wyższych cenach i nie sprzedać nic. Oczywiście w przypadku Poznania też wolałbym aby ten koncert odbył się np na Cytadeli i nie byłoby problemu trybun 
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Wiecie co, ale jest dla mnie niepoważne, że kumpel kupił miejsca na trybunach w "żółtym" sektorze za 250 zł, a teraz ten sektor nagle kosztuje 150 zł. Coś nie halo. Rozumiem, że tak się robi, ale niesmak pozostaje. Tym bardziej, że ewentualne pustki będą efektem dania ciała przez organizatora w obszarze promocji.
Ale nie ma co marudzić, czeka nas zajebisty wieczór już niedługo
Ale nie ma co marudzić, czeka nas zajebisty wieczór już niedługo
Faktycznie, Iron Ticket znowu w sprzedaży. Nie sądze żeby organizator "chwytał się brzytwy " ,żeby wyjść na swoje . Ceny nie małe,a przecież ponad 20 tys już poszło,sami się chwalili.Czy to mało !?. To ile by musieli sprzedać !?. Wiadomo ,że najlepszy byłby Sold Out,ale tego się nie przewidzi.Chcą jeszcze upchnąć pare miejsc bo nie mają już nic do stracenia,a koncert już tuż,tuż. 
Wiesz, pytanie czy na serio poszło 20k czy to tylko taka "propaganda sukcesu"
która mogłaby wywrzeć presję na "Januszach" żeby kupowali bilety bo "Grażyna, zaraz się skończą" 
Jak na moje to ni *** nie poszło 20k, a organizatorowi nie ma co wierzyć.
Btw. ciekawe czy na tym forum jest ktoś o imieniu Janusz
Btw. ciekawe czy na tym forum jest ktoś o imieniu Janusz
......i Grażyna. 
Ale dlatego z cudzysłowiem: "Janusz" i "Grażyna", bo wiadomo że nie chodzi o imiona
Także, jak jest tu jakiś Janusz czy Grażyna to mam nadzieję, że się nie obrazili 
Janusz to nie imię, Janusz to styl życia!
https://fbcdn-profile-a.akamaihd.net/hp ... 4f98bc1432 <3
Ja sądzę, ze około 20 k mogło pójść, ale nawet ten układ trybun daje możliwości ponad 30 tysięczne, więc chcą zaciągnąć jak najwięcej ludzi, oczywiście nie uda im się zgromadzić kompletu, 25 k to maksimum.
https://fbcdn-profile-a.akamaihd.net/hp ... 4f98bc1432 <3
Ja sądzę, ze około 20 k mogło pójść, ale nawet ten układ trybun daje możliwości ponad 30 tysięczne, więc chcą zaciągnąć jak najwięcej ludzi, oczywiście nie uda im się zgromadzić kompletu, 25 k to maksimum.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Abstrahując, to uważam że te 20k to byłby bardzo dobry wynik i wg. mnie jak najbardziej zadowalający 
Ale to nie temat o frekwencji, także - żeby nie robić ciągle offtopu - dopiszę tylko: nie mogę się doczekać, zostało 10 dni do koncertu!!
Ale to nie temat o frekwencji, także - żeby nie robić ciągle offtopu - dopiszę tylko: nie mogę się doczekać, zostało 10 dni do koncertu!!
"10 dni? Grażyna pakuj się!"
Raport fana odnośnie koncertu w Poznaniu na Eventimie...Koncert będzie super! Właśnie wróciłem z przyszłości aby zdać relację a później przeżyć go raz jeszcze. Szkoda że mi się daty kopnęły, bo w tym tygodniu zmarła moja babcia, jej pogrzeb też będę musiał przeżyć raz jeszcze. Słabooo. Nawet jej nie lubiłem.
- Marcin_Maiden
- -#Wrathchild

i znowu są bilety na GC
ja pierdykam
-
Rafał Tucholski
- -#Charlotte

Nie interesuje mnie frekwencja,ważne że ja będę i nie oglądam się na innych,kto będzie to będzie i po co wielkie dysputy na temat ilości sprzedanych biletów.Gimbusy nie mają innych problemów,jeszcze pojawi się temat "w jakiej koszulce będziesz na koncercie" dejcie sobie luz z tymi pustymi gadkami bo to nic nie wnosi.
kupię szale whufc,zdjęcia i propozycje cenowe napw
- Dr. Doctor
- -#Wrathchild

+1Rafał Tucholski pisze:Nie interesuje mnie frekwencja,ważne że ja będę i nie oglądam się na innych,kto będzie to będzie i po co wielkie dysputy na temat ilości sprzedanych biletów.Gimbusy nie mają innych problemów,jeszcze pojawi się temat "w jakiej koszulce będziesz na koncercie" dejcie sobie luz z tymi pustymi gadkami bo to nic nie wnosi.
Trochę za daleko z tym idziesz. Kilkukrotnie wspominano między innymi o zależności ilość sprzedanych biletów/frekwencja = mniejszy odstęp czasu miedzy kolejnym gigiem. Fakt, że ta dyskusja zahacza już o kuriozum (stałe monitorowanie ilości biletów ''klikaniem'' na stronie organizatora) etc., ale czego się spodziewasz od forum które jest poświęcone Maiden? Chyba lepszego miejsca na tak ''wnikliwe'' dyskusje nie ma jak nieoficjalne fora fanklubowe, może poza oficjalnym, gdzie poziom ''wnikliwości'' przebija nawet to, co mamy tutaj. 
Papa pisze:może poza oficjalnym, gdzie poziom ''wnikliwości'' przebija nawet to, co mamy tutaj.
to ciekawie zabrzmiało
Skupcie się na pozytywnych rzeczach. Zostało 7 dni. Jest to mój pierwszy koncert i nie mogę się doczekać, siedzę jak na szpilkach że to aż tydzień!!!:)))
- thekingcrimson
- -#Ancient mariner

Ktoś z Wro się wybiera i ma 2 wolne miejsca ?
Ew. sam mogę zabrać 1 osobę.
-
EDT:
To pierwsze czekam dalej na odpowiedz.
Do ew transportu mam już 1 osobę.
Ew. sam mogę zabrać 1 osobę.
-
EDT:
To pierwsze czekam dalej na odpowiedz.
Do ew transportu mam już 1 osobę.
Ostatnio zmieniony sob cze 21, 2014 3:03 pm przez thekingcrimson, łącznie zmieniany 1 raz.
Jakakolwiek frekwencja nie będzie to Trooperek w Kultowej już się chłodzi
zapraszam przed i po koncercie