Blaze Bayley

Solowe dokonania byłych i obecnych członków Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Re: Blaze Bayley

Post autor: mic7 »

Dzosef pisze: czw gru 17, 2020 6:32 pm Nie rozumiem tak krytycznych opinii o całej trylogii. Jedynka to bardzo solidna płyta, dwójka już nierówna i dopiero trójka to moim zdaniem ewidentny słabiak.
+ 1
Z tym ,że dla mnie dwójka i trójka to też solidne płyty.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Metallica 19.05 ; Garbage 30.05(?) ;Savatage + 11.08
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

mic7 pisze: czw gru 17, 2020 8:46 pm
+ 1
Z tym ,że dla mnie dwójka i trójka to też solidne płyty.
Jej... czyli uznajmy, że wszystkim muszą się podobać te płyty i nie wolno mieć obaw po zapowiedzi kolejnej ;)
www.MetalSide.pl
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

paulek pisze: czw gru 17, 2020 8:40 am
o nie są urazy, tylko prognozy. Nie mogą być inne, bo Blaze przez długi czas przyzwyczajał ludzi do kiepskich płyt.
jechanie od razu po tytułach.... to co to jest?
Ja też jestem osobą mocno rozczarowaną twórczością Blaze'a od płyty The King Of Metal jednakowóż milczę na temat danej płyty dopóki nie posłucham. Przyzwoitość .... no ale już stary bardzo jestem i to może dlatego...
Przecież tytułów, w odróżnieniu od konkretnych numerów, nie trzeba oceniać po przesłuchaniu, można już po przeczytaniu. :roll: A parę z tych z zapowiedzianej płyty Błażeja jest mocno cheesy.
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

Niczego dobrego się nie spodziewam, ale zwróćcie uwagę na dwie rzeczy:
1. Jeden z tytułów to "303" (czyżby o naszym słynnym dywizjonie? na okładce też widać jakieś myśliwce).
2. Na okładce są też przyciski układające się w napis "Enigma" ;) (co prawda Angole uważają że to oni rozszyfrowali, ale kto wie?).
A te tytuły z nazwiskami to faktycznie żenadą wieją...
Deleted User 4783

Post autor: Deleted User 4783 »

no i muszę się zgodzić z Dzosefem. Jedynka i dwójka trylogii to porządny materiał, trójka porażka. Ale nie zapominajmy, bo wielu widzę to robi, że ostatnim albumem Blaze'a jest December Wind z Thomasem Zwijsenem. I dla mnie ta płyta jest zajebista, chociażby ze względu na inność materiału, jaki się na niej znalazł. Problemem Blaze'a jest Absolva i Chriss za konsolą. Myślę, że zmiana ekipy i konceptu z kosmicznego, dałaby jakieś możliwości na odświeżenie materiału Blaze'a. Bez tego obawiam się, że nowy album będzie wymęczony i w stylu trylogii. A właśnie tego najmniej teraz potrzebuję, odpalając krążek Grubego AD2021
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

No ale co ten December Wind zmienia? Fakt, to bardzo fajny materiał, ale jak sam zauważyłeś, jest to krążek nagrany ze Zwijsenem. Z Absolvą nagrał jeden naprawdę dobry album, drugą część trylogii. Jedynka jest ok, trójka mizerna. Blaze przede wszystkim nie powinien grać takiego wesołkowatego heavy metalu, zbudował swój fanbase na innej muzyce i lepiej sprawdzał się w cięższych klimatach. Absolva nie komponuje takich utworów, więc dostajemy to, co dostajemy. A Bayley wydaje się być z tego zadowolony.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Schizoid pisze: wt gru 29, 2020 11:08 pmBlaze przede wszystkim nie powinien grać takiego wesołkowatego heavy metalu, zbudował swój fanbase na innej muzyce i lepiej sprawdzał się w cięższych klimatach. Absolva nie komponuje takich utworów, więc dostajemy to, co dostajemy. A Bayley wydaje się być z tego zadowolony.
Po otrząśnięciu się z żałoby po żonie, czyli już od dawna, Blaze wydaje się być zadowolony ze wszystkiego. :) To dobrze dla Niego, ale jak widać, niekoniecznie dla Jego twórczości. ;)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Zakkahletz pisze: śr gru 30, 2020 11:14 am
Schizoid pisze: wt gru 29, 2020 11:08 pmBlaze przede wszystkim nie powinien grać takiego wesołkowatego heavy metalu, zbudował swój fanbase na innej muzyce i lepiej sprawdzał się w cięższych klimatach. Absolva nie komponuje takich utworów, więc dostajemy to, co dostajemy. A Bayley wydaje się być z tego zadowolony.
Po otrząśnięciu się z żałoby po żonie, czyli już od dawna, Blaze wydaje się być zadowolony ze wszystkiego. :) To dobrze dla Niego, ale jak widać, niekoniecznie dla Jego twórczości. ;)
No tak, ale później sam narzeka, że gra koncerty w miejscach, które nie są przystosowane do grania na żywo (jakieś pizzerie, czy grill bary). Stoi chłop od lat w miejscu ze swoją karierą i nie zanosi się na jakieś zmiany.
www.MetalSide.pl
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

Co tu tak cicho? Blaze wypuścił nowy kawałek, jak dla mnie całkiem całkiem. Na pewno chwytliwy i przebojowy.

https://youtu.be/OuUVytp-Mec
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

A słuchałem. Całkiem spoko. W każdym razie pozytywnie mnie zaskoczył.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków), Wishbone Ash (Warszawa), Monstrum (Rzeszów), Soen (Kopenhaga)
03: Lady Pank, Zalewski, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Generalnie numer mnie pozytywnie nastraja bo jest bardziej hiciarski niż poprzednie płyty i do tego jest tam więcej energii i sensownego riffowania. Jestem na tak.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Taki trochę monotonny, ale ok.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

No przyznam, że jest serio nieźle. Najlepszy singiel od lat. Cieszy mnie, że gitary w końcu brzmią całkiem porządnie. Reszta już gorzej, ale ten plastik riffów był ostatnio nie do zniesienia.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Podoba mi się, wpada w ucho i myślę, że dobrze będzie się prezentował na koncertach.
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

Tak kwadratowe, że bardziej się nie da. Lipa straszna.
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Muzycznie trochę lipka, to samo co było w trylogii, ale na plus produkcja gitar, która już nie jest taka sucha
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

01: Alter Bridge
02: Vltimas, Turbo, Faetooth, Turbo

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
Cold
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Cold »

Przyjemne "hejwi". Jak dla mnie - na plus.
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Lando »

Podoba mi się :)
Night Mistress Fan Club Łódź
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Ten wywiad jest ciekawy (ze strony Blaze'a nawet bardzo, wg mnie On powinien być, a w zasadzie jest mówcą motywacyjnym) i momentami zabawny, pomimo tego, że koleś, który go zrobił jest skończonym idiotą albo attention whore, a najpewniej jednym i drugim.
www.youtube.com/watch?v=tPkWfv64QKs
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

A moim zdaniem ten nowy numer bardzo przyzwoity, gitary tez na plus.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
ODPOWIEDZ