Blaze Bayley

Solowe dokonania byłych i obecnych członków Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: Blaze Bayley

Post autor: Metalophil »

Bardzo dobry utwór; brzmi jakby był z jednego z albumów sprzed King of Metal.
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Dobry utworek, tak czwórkę bym dał (w skali do 6), oby cały album był w podobnej tonacji. I fajnie gitary brzmią na pierwszym planie.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

W tym wywiadzie, co wczoraj zalinkowałem Blejz mówi sporo o nowej płycie, jej powstawaniu etc.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

W marcowym Metal Hammerze dwustronicowy wywiad z Błażejem. Nie żeby jakiś megaciekawy, ale jest. Recka nowego albumu też, 4 dostał.
paulek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: paulek »

Nowy singiel wjechał a tutaj cichuteńko.....
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Siwy »

Bo on to jakoś tajnie robi, nie na swoim kanale

https://youtu.be/CHm45c9AlfY

Zdecydowanie mniej fajnie niż przy pierwszym, trochę nuda. Jeszcze ten autotune (czy to jakiś efekt jednak?) w War Within Me jest spoko, w tym nowym mocno przesadzony. Na plus solóweczki, może nie mistrzostwo, ale przyjemnie wkomponowane i znowuż porównując z poprzednim singlem, pod tym względem, w nowszym jest ciekawiej.

Zakładam, że podobnie jak ze Smithem, płyty się trochę posłucha po premierze, ale raczej będzie to sezonowa rzecz.
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

A mnie ten kawałek nawet wszedł , nie są to jakieś wyżyny Blaze'a ale nie chciało mi sie go przerywać w połowie w odróżnieniu z najnowszym singlem Adriana ,może dlatego ,że fajnie mi się tego na Ironowych słuchawkach słuchało a może dlatego ,że Blaze zawsze gra heavy metal ;) :dance:
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Monotonny ten kawałek i banalny. Nic w głowie nie pozostało po jednym odsłuchu. Blaze popadł w totalny marazm i się tam urządził. Gdzie tym nowym utworom do numerów tego typu: https://www.youtube.com/watch?v=FNAUwIp3Xu8

Z tymi muzykami co ma teraz to tak będzie cały czas.
www.MetalSide.pl
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

gumbyy pisze: pt mar 19, 2021 5:58 pm Monotonny ten kawałek i banalny. Nic w głowie nie pozostało po jednym odsłuchu. Blaze popadł w totalny marazm i się tam urządził. Gdzie tym nowym utworom do numerów tego typu: https://www.youtube.com/watch?v=FNAUwIp3Xu8

Dobrze, że mi przypomniałeś tamten album. Pamiętam, że go jak go odpaliłem to byłem po wrażeniem jaki tam ogień jest.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Zdan pisze: pt mar 19, 2021 6:09 pm
gumbyy pisze: pt mar 19, 2021 5:58 pm Monotonny ten kawałek i banalny. Nic w głowie nie pozostało po jednym odsłuchu. Blaze popadł w totalny marazm i się tam urządził. Gdzie tym nowym utworom do numerów tego typu: https://www.youtube.com/watch?v=FNAUwIp3Xu8

Dobrze, że mi przypomniałeś tamten album. Pamiętam, że go jak go odpaliłem to byłem po wrażeniem jaki tam ogień jest.
Kolejny ("Promise and Terror") też fajny jest. Później już zjazd w dół.

https://youtu.be/jiqaPopu_c0
www.MetalSide.pl
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Kolejny też lubię i poprzedni okres (Silicon Messiah znakomity i klimatyczny).
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Ostatnio sobie odświeżałem TMWWND. Przegenialne riffy, kupa energii, agresji, świetnych melodii, a nie wiejskoodpustowych plumkań. Słuchając tego materiału autentycznie aż się człowiekowi łamie serducho, że się Błażej tak stoczył. No ale teraz i on wygląda na zadowolonego, nie mówiąc o panach z Absolvy... Szkoda strzępić :/
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

blackmailer pisze: pt mar 19, 2021 7:35 pm Ostatnio sobie odświeżałem TMWWND. Przegenialne riffy, kupa energii, agresji, świetnych melodii, a nie wiejskoodpustowych plumkań. Słuchając tego materiału autentycznie aż się człowiekowi łamie serducho, że się Błażej tak stoczył. No ale teraz i on wygląda na zadowolonego, nie mówiąc o panach z Absolvy... Szkoda strzępić :/
Zabawne bo Absolva na własnych płytach potrafiła odpowiednio przygrzać a i melodie mieli nienajgorsze.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Zdan pisze: pt mar 19, 2021 6:21 pm Kolejny też lubię i poprzedni okres (Silicon Messiah znakomity i klimatyczny).
Ja lubię wszystko do "Promise...".
blackmailer pisze: pt mar 19, 2021 7:35 pm Ostatnio sobie odświeżałem TMWWND. Przegenialne riffy, kupa energii, agresji, świetnych melodii, a nie wiejskoodpustowych plumkań. Słuchając tego materiału autentycznie aż się człowiekowi łamie serducho, że się Błażej tak stoczył. No ale teraz i on wygląda na zadowolonego, nie mówiąc o panach z Absolvy... Szkoda strzępić :/
Dokładnie. Szkoda.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Zdan pisze: pt mar 19, 2021 7:50 pm
Zabawne bo Absolva na własnych płytach potrafiła odpowiednio przygrzać a i melodie mieli nienajgorsze.
Na 3 pierwszych i owszem, byłem ogromnym fanem tych płyt. Potem wpadli w wir nagrywania jednego numeru na nowo... Schizoid mi ich pokazał i strasznie piekła mnie dupa, że nie byłem na ich koncercie w Krakowie (chyba za czasów Anthems...). Taki Code Red, tytułowy z debiutu, From Beyond The Light, Victimiser, Anthems, In Some Wild Universe, w zasadzie cała trójka (uwielbiam ten album :D). Dawno ich już nie słuchałem, bo szkoda nerwów XD
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Siwy pisze: śr mar 17, 2021 8:44 pm Bo on to jakoś tajnie robi, nie na swoim kanale

https://youtu.be/CHm45c9AlfY
Dopiero dzisiaj przesłuchałem i uważam, że to dobry utwór.
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Ło Jezu jaka nędza. Przecież on większość tej piosenki śpiewa, a właściwie skanduje na jednym dźwięku oplatając go sąsiednimi, czasem wychylając się trochę więcej. Prawie zero melodii. Zupełnie jak wyliczanki Ozziego z późnego okresu działalności. To już w Maiden, jak mu Harris skręcił wora, to z ledwością, ale wyciskał półtorej oktawy, a tutaj miernota mruczy coś w obrębie oktawy, ale głównie jedzie po średnicy.
Dno. Nuda i flaki z olejem. Dziaderstwo doszczętne.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Pierre Dolinski pisze: czw mar 25, 2021 9:44 pm Dno. Nuda i flaki z olejem. Dziaderstwo doszczętne.
Myślałem, że to o naszej piłkarskiej reprezentacji :D

A numer nijaki. Niestety.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Cold
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Cold »

Mnie się pieśń podoba. A w śpiewie Blaze'a wcale o oktawy nie chodzi. To nie jest gość z opery.
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

No jak ktoś lubi melodyjki wyrafinowane jak muzyka z gier na atari i commodore, to pewnie jest usatysfakcjonowany. Mi to się nie podoba.
ODPOWIEDZ