Wywiady i newsy

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

cloud
-#Trooper
-#Trooper

Re: Wywiady i newsy

Post autor: cloud »

News z wyjazdem do Paryża na odsłuch jakoś ominięty szerokim łukiem przez resztę... Nikt nie jest zainteresowany?
Skąd ten news w ogóle? Na oficjalnej nic nie ma, chyba, że na forum, bo niestety nie jestem członkiem.
UP THE IRONS !!!
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

Wszystko to co zespół robi wokół tej premiery jest bardzo dziwne i nielogiczne. Jedynym sensownym wytłumaczeniem takiego postępowania było by to, że płyta jest tak słaba, że wstydzą się cokolwiek pokazać przed premierą by nie odstraszyć ewentualnych nabywców.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Ale przywaliłeś!
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Nie no śmieje się, tylko to co robią wydaje się trochę irracjonalne. Z drugiej strony wszystkich, a nawet mnie skręca z ciekawości. Może po prostu lubią pastwić się nad fanami? Dla odmiany Ghości upublicznili już połowę Meliory i emocje jakoś strasznie oklapły, choć nie mniej czekałem na tą płytę.
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

Myślę, że to nie kwestia jakości płyty, a tak jak mówiłem - bałaganiarskiego podejścia do promocji i pewnego zamieszania. Tu nie chodzi o to, że ma być ten singiel koniecznie (choć w mojej ocenie w tym momencie najlepiej by zrobili wypuszczając audio jednego utworu na YouTube po prostu i na głównej do ściągnięcia mp3, tak jak przy TFF). Tu bardziej chodzi o to, że nie ma jasnego prowadzenia tej promocji. Obóz Maiden zdaje się nie panować lub nie chcieć panować nad mediami i publikacjami, tym samym wysyłając sprzeczne sygnały do fanów. We mnie to średnio atmosferę podgrzewa, raczej dziwi i chwilami irytuje. Dla mnie do tego 4-tego może nic już nie być, ale niech jasno się określą i niech chociaż starają się panować nad bałaganem. W końcu od czegoś są tzw. oficjalne oświadczenia na jakiś temat itd. Tak, jak pisał gumbyy podając przykład Saxona. Dziś trzeba dbać o jasny przepływ informacji i mam wrażenie, że management Ironów czasem ma z tym problemy. Doskonałym tego przykładem może być strona główna, która raz sobie żyje pełnią życia, a raz jest totalnie martwa lub są tam podawane jakieś newsy o akcjach praktycznie nie związanych z zespołem (typu charytatywne wypady Roda itp.). Mam wrażenie, że po prostu przydałby im się ktoś bardziej oblatany w świecie współczesnych mediów (choć np. profil Facebookowy Ironów uważam za całkiem dobrze prowadzony, zwłaszcza od 2013 i akcji z oznaczaniem się na fotach z koncertów, z każdego choć jedno było).
Ostatnio zmieniony wt sie 04, 2015 11:34 pm przez wojteq, łącznie zmieniany 2 razy.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

No bo dziś ludziom nie można dać za wiele, nie kupią wówczas płyty.
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Nawet jak się im nie da to se i tak sami wezmą, a płyty i tak nie kupią.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Różnie jest - IM zawsze mogli liczyć na lojalnych fanów!
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

No tylko ci by kupili nawet gdyby płytę zapowiedziano dzień przed premierą, a managment nie może celować tylko w nich, bo to mimo wszystko za mała grupa, a wśród plebsu zawsze znajdzie się ktoś kto ma z dużo hajsu i kupi chociażby z czystej ciekawości.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Dziś 90% promocji opiera się o net a w necie już od czerwca jest o albumie głośno, fani rocka już wiedzą o tym albumie od dawna.
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Tylko część zdąży zapomnieć do września.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Nie bój się, postarają się o tym przypomnieć, to jeszcze 30 dni!!!
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Słyszałem, że mają gdzieś być tylko fragmenty sampli i żadnego utworu przed premierą, ale nie ejstem pewny na 100.
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Mi też ciężko to zrozumieć ale dużo ludzi ma wiele innych rzeczy na głowie oprócz nowej płyty Ironów. We wrześniu to już będzie jesień szła i wielu będzie robiło np przetwory na zimę, więc mogą zapomnieć, że mieli zakupić jeszcze coś oprócz 10 kilo jabłek :lol:
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

A gdzie słyszałeś?
Deleted User 2259

Nie wiem albo gdzieś tutaj, albo na Maiden forum, albo w którymś z wywiadów, ale to by ktoś już wyłapał myślę.Może ktoś jeszcze te zobaczył to się odezwie.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

To bardzo możliwe, pisali w FCMAG 99,5 że klip również powstaje, zatem jeszcze przed premierą albumu możemy zobaczyć video, albo już po 4 września dadzą clip. To też ma swoją logikę.
Awatar użytkownika
Widmoo
-#Invader
-#Invader

Post autor: Widmoo »

Jedyne co im się póki co udaje to bałagan. Dziwi mnie trochę taka forma promocji, bo jakoś przy AMOLD i TFF to całkiem sprawnie działało. Był jakieś sensowne newsy. Prawdę mówiąc nie spodziewałem się tak słabej akcji informacyjno-promocyjnej nt. nowego albumu.

Na dzień dzisiejszy wiemy:
FCMag 100 ma być niedługo po 99,5 - data wydania nieznana.
18 sierpnia ma być obszerne info/recenzja? w Metal Hammerze.
singiel ma być w sprzedaży od 14 sierpnia wg bestbuy i ebay.

I tylko tyle.
Ciekawe na czy miesiąc przed premierą promocja ruszy z kopyta.
Co do video to spodziewam, się raczej czegoś na kształt Benka, albo TFF.
Osobiście nie widzę sensu wrzucania 30 sek. sampli do neta. Przy 18-to minutowym utworze to budzi we mnie śmiech :P
To ride the storm to an empire of the clouds...
Deleted User 2259

Czy masz taki sam jak Avek jak wojtek ? zrobilibyście z tym porządek, najlepiej zmień boś krócej :P

IMO powinni dać tlyko kilka sampli, a nie ze wszystkich utworów, moze być tak wrzuca akurat z tego 18 minutowego kolosa, a Ty w życiu byś nie przypuścił, że to może być ten song, a co do promocji, to nie bój się Rod nie śpi, to wszystko może sprawiać wrażenie, niedorobienia, bałaganu, ale może to być typowy wab na konsumenta.Oni wiedzą jak się robi biznes.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Invader pisze:Cto wszystko może sprawiać wrażenie, niedorobienia, bałaganu, ale może to być typowy wab na konsumenta.
Znikający z jakiegoś portalu wywiad z Janem to wab na konsumenta? ;) Bez przesady...

Moim zdaniem to wszystko wymknęło się lekko z pod kontroli i ciężko teraz nad tym zapanować. Według mnie wygląda to tak, że wszystko było przygotowane na wcześniejszą premierę płyty i przez chorobę Bronka zostało to oczywiście opóźnione. No i cały misterny plan promocyjny się posypał i dlatego teraz mamy taki "chaos". Na szczęście do samej premiery niewiele pozostało czasu i jakoś to wszystko się samo ogarnie. Wypuszczą klip/udostępnią jeden utwór i gawiedź będzie zadowolona ;)
www.MetalSide.pl
ODPOWIEDZ