Pudełko DVD do odniesienia dla jej wielkości
Maiden England European Tour 2013
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Maiden England European Tour 2013
właśnie dziś doszła flaga, którą za moment bierzemy na trasę i liczymy, że często będzie na barierkach 
polecam również.....
Też taką chcę!
Ekstra flaga !!! Mam nadzieje, że w Berlinie będzie na froncie!
Do Donnington ktoś ją też zabiera ? 
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Plotki o sierpniowym koncercie w londyńskiej o2 Arena na zakończenie europejskiej części trasy przybierają na sile... Cóż, wszystko okaże się już jutro.

Ponadto rzeczywiście wszystko wskazuje na to, że w Donington zostanie zarejestrowane nowe DVD (25 kamer). Na festiwal przylatuje specjalnie Kevin Shirley, a promotor festiwalu Andy Copping miesiąc temu nagrywał materiał video specjalnie na potrzeby nowego wydawnictwa IM. Ciekawe czy ukaże się to jako materiał podsumowujący obecną trasę, czy w ramach większego box setu upamiętniającego wszystkie występy Maiden w Castle Donington (mają w całości nagrane koncerty z '92 i '07, a także częściowo z '88 i '03).

Ponadto rzeczywiście wszystko wskazuje na to, że w Donington zostanie zarejestrowane nowe DVD (25 kamer). Na festiwal przylatuje specjalnie Kevin Shirley, a promotor festiwalu Andy Copping miesiąc temu nagrywał materiał video specjalnie na potrzeby nowego wydawnictwa IM. Ciekawe czy ukaże się to jako materiał podsumowujący obecną trasę, czy w ramach większego box setu upamiętniającego wszystkie występy Maiden w Castle Donington (mają w całości nagrane koncerty z '92 i '07, a także częściowo z '88 i '03).
To bardzo cieszy. Ale taki box to już 4 DVD by musiały być. PIĘKNIE...
Pierwsza noc we Frankfurcie:
Moonchild: http://youtu.be/c-wCDhXEZTs
Iron Maiden: http://youtu.be/0SdJn5X12NQ
The Evil That Man Do: http://youtu.be/onpeSkmxXqY
W oczekiwaniu na support:
Bariera:
Jan:
Polska, Brazylia i Finlandia raz jeszcze

Moonchild: http://youtu.be/c-wCDhXEZTs
Iron Maiden: http://youtu.be/0SdJn5X12NQ
The Evil That Man Do: http://youtu.be/onpeSkmxXqY
W oczekiwaniu na support:
Bariera:
Jan:
Polska, Brazylia i Finlandia raz jeszcze

Dzięki - masakra!
Nom to jednak to co usłyszeliśmy z Szymonem od pewnego hiszpana w Madrycie może być prawdą, a wielu w to nie wierzyłoWICKER MAN pisze:Plotki o sierpniowym koncercie w londyńskiej o2 Arena na zakończenie europejskiej części trasy przybierają na sile... Cóż, wszystko okaże się już jutro.
Nie ukrywam, że idealnie by mi to pasowało
Zobaczymy jutro
Ja nadal nie wierze jak nie uslysze ogloszenia, ale wychodzi ze ten hiszpan cos wiedzial, albo od 31 maja poprostu ta plota nabrala takich rozmiarow, ze teraz wyglada to na prawde 
No ale duzo wskazuje, ze tak jest. Podobno o chile bylo powiedziane ze to ostatni koncert na trasie (choc ja tego nie widzialem. Wczesniej Nicko w wywiadzie powiedzial ze Rio bedzie ostatnie a lizbona pierwsza i dupa z tego byla. Na pewno nigdzie nie zostalo powiedziane ze Zagrzeb jest ostatnim koncertem w Europie. Wiec albo O2 albo Uk Tour na jesien albo figa z makiem
To filmowanie jutrzejszego koncertu tez chyba przesadzone.
No ale duzo wskazuje, ze tak jest. Podobno o chile bylo powiedziane ze to ostatni koncert na trasie (choc ja tego nie widzialem. Wczesniej Nicko w wywiadzie powiedzial ze Rio bedzie ostatnie a lizbona pierwsza i dupa z tego byla. Na pewno nigdzie nie zostalo powiedziane ze Zagrzeb jest ostatnim koncertem w Europie. Wiec albo O2 albo Uk Tour na jesien albo figa z makiem
Chile jest ostatnie na 100% potwierdzone. Także żadnej UK na jesień nie będzie. Trasa sie kończy i w przyszłym roku nie będzie kontynuowana. Także ten Londyn w sierpniu może wypalic. Zobaczymy jutro bo tez słyszałem z innego źródła ze jutro ma być jakaś niespodzianka.Szymon pisze:Ja nadal nie wierze jak nie uslysze ogloszenia, ale wychodzi ze ten hiszpan cos wiedzial, albo od 31 maja poprostu ta plota nabrala takich rozmiarow, ze teraz wyglada to na prawde
Oby to było to
no to wyglada ze widzimy sie 3go w Londynie
Pytanie czy faktycznie O2 czy cos mniejszego.
Ja znowu słyszałem ze Hamersmith a nie o2.Szymon pisze:no to wyglada ze widzimy sie 3go w LondyniePytanie czy faktycznie O2 czy cos mniejszego.
I ze ma to być Clive Aid.
Miało by to sens jeśli chodzi o wyprzedanie biletów bo mały, kameralny koncert byłby.
A od jakiego Hiszpana slyszeliscie? Od Fernando?
Co drugi hiszpan ma Fernando 
Nie, od Francesco jesli nie pomieszalem imieniawydra77 pisze:Ja znowu słyszałem ze Hamersmith a nie o2.Szymon pisze:no to wyglada ze widzimy sie 3go w LondyniePytanie czy faktycznie O2 czy cos mniejszego.
I ze ma to być Clive Aid.
Miało by to sens jeśli chodzi o wyprzedanie biletów bo mały, kameralny koncert byłby.
A od jakiego Hiszpana slyszeliscie? Od Fernando?
A ta niespodzianka to moze byc filmowanie DVD.......
albo INFINITE DREAMS 
a Wydra napisałeś, że trasa na pewno nie będzie kontynuowana, myślisz że 2014 bedzie w ogóle wolne od jakiegoś tour? Tylko na wakcje premiera nowej płyty?
a Wydra napisałeś, że trasa na pewno nie będzie kontynuowana, myślisz że 2014 bedzie w ogóle wolne od jakiegoś tour? Tylko na wakcje premiera nowej płyty?
Nie no nie zagraja Infinite Dreams....nie moga!! 
Mysle ze to ze tour nie bedzie kontynuowany chodzi o maiden england, w zaden sposob to nie wyklucza koncertow w 2014, nawet jesli mialoby nie byc plyty
Wydaje mi sie jednak ze najprawdopodobniejszy scenariusz to plyta na koniec lata/jesien 2014 i tour pod koniec roku. Przerwa sie przyda i mnie i im 
Mysle ze to ze tour nie bedzie kontynuowany chodzi o maiden england, w zaden sposob to nie wyklucza koncertow w 2014, nawet jesli mialoby nie byc plyty
wiem nie zagraliby bez przygotowania i wypróbowania wcześniej na innych koncertach żeby w UK nie dać plamySzymon pisze:Nie no nie zagraja Infinite Dreams....nie moga!!
Dla mnie też dobry scenariusz nowa płyta w 2014, koncerty pewnie w USA i w 2015 promocja w Europie
Ale to dziwne że pominęliby w tej trasie Azję.... Faktycznie, gdyby zakończyli w tym roku to pewnie sesja nagraniowa w okolicy lutego byłaby jak najbardziej realna + trasa w okolicy sierpień-wrzesień z promowaniem 1-2 utworów z nowej płyty (w trakcie trasy premiera, na jesieni), a od początku 2015 światowa i Europejska część tournee z nowym albumem. Czyli chyba powtórzenie schematu z Final Frontier World Tour.
Jeszcze nawiasem (i lekkim offtopem) co do tego domniemanego boxu występów z Donnington. Ciekawe czy takie coś by wydali, bo wtedy jak wyglądałoby History of IM vol.4 ?? (skoro Donnington '92 byłoby w boxie, to co, wydaliby potem drugi raz?
)
Jeszcze nawiasem (i lekkim offtopem) co do tego domniemanego boxu występów z Donnington. Ciekawe czy takie coś by wydali, bo wtedy jak wyglądałoby History of IM vol.4 ?? (skoro Donnington '92 byłoby w boxie, to co, wydaliby potem drugi raz?