Iron Maiden On The Road - 2006/2007 World Tour
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Maidenholik
- -#Ancient mariner

Re: Iron Maiden On The Road - 2006/2007 World Tour
Jednak nie ma to jak worki ustawione na scenie - przedni motyw, ktory doskonale oddaje atmosfere albumu, dla mnie ten pomysl to po prostu rewelacja !
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Jak dla mnie bez rewelacji... 
Zapewne była to okładka do "These Colours...". Swoją drogą gdyby mieli wydać trzeciego singla, to już by mieli gotową okładkę ;]Budziol pisze:Zajefajny ten Edek zolnierz z flaga taka moglaby byc okladka singla(wspoleczesny Trooper:) )
Odnosze wrazenie ze wystroj setlista itd podoba sie tym ktorzy jada na koncert w tym roku, nie podoba tym ktorzy nie zobacza MAIDEN
Masz racje i Ci co nie jada i uwazaja ze setlista...itd jest do kitu ubolewaja nad tym ze nie zobacza Maiden tlumaczac ze i tak koncert bedzie do d...Budziol pisze:Odnosze wrazenie ze wystroj setlista itd podoba sie tym ktorzy jada na koncert w tym roku, nie podoba tym ktorzy nie zobacza MAIDEN
How long on this longest day...
Ja nie zobaczę w tym roku Maiden, ale setlista, scena itp bardzo mi się podobają (po prostu są super).
Ja czekam z niecierpliwoscia na pierwszego boota video...normalnie caly dzien siedze przy kompie i skacze po forach czy nie ma przypadkiem jakiegos linka do boota...nawet torrenta calego przeszukalem czy czasem juz czegos nie udostepnili 
How long on this longest day...
Jak znajdziesz, to daj znać.
Też dzisiaj trochę szukałem, ale nic nie znalazłem.
Ja booty juz sobie daruje, fotki i setlista wystarczy jakas niespodzianka musi byc 
Oglądałeś jakieś inne booty, or byłeś na koncercie ? No to nie ma niespodziankiBudziol pisze:Ja booty juz sobie daruje, fotki i setlista wystarczy jakas niespodzianka musi byc
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Wygrałeś wejście w Sztokholmie, D5?Meier(D5) pisze:Nie, bo zwiększasz konkurencje.Szymon pisze:Nie bedze, bo koncert bedzie 5 pazdziernika nad ranem naszego czasu
Poprosze jakas o instrukcje Step by Step zapisania sie do IMOC!! Zamierzam sobie ulatwic stanie pod barierkami
-
Deleted User 1499
Sluchalem Bootleg z pierwszego koncertu i co moge powiedziec:
Jestem zawiedziony , bruce czesto nie dokancza zwrotek , wszystko jest troche nierowne , na The Legacy sporo bledow,spoznien.Co prawda mozemy usprawiedliwic panow za to , ze to jest ich pierwszy koncert , ale sa na tyle dlugo na rynku ze powinni wiedziec kiedy zaczac proby itp zeby pozniej nie bylo takich sytuacji.Jednak ku mojemu zdziwieniu stare utworu poczawszy od Fear Of The Dark i skonczywszy na Hallowed By The Name wypadly bardzo dobrze.A wiec nie moge zganiac na zla forme , ale tylko i wylacznie na zle przygotowanie do gry nowych numerow.
Ogolnie ten pierwszy koncert oceniam na 4.Nie wywarl na mnie duzego wrazenia , co prawda w polowie sytuacja sie poprawia ale nadal sa bledy.
Z niecierpliwoscia czekam na booty z nastepnych koncertow , no i moze lepszej jakosci , poniewaz widzialem wideo i musze powiedziec ze o wiele lepiej tam brzmialy te utwory niz na tym audio.
Jestem zawiedziony , bruce czesto nie dokancza zwrotek , wszystko jest troche nierowne , na The Legacy sporo bledow,spoznien.Co prawda mozemy usprawiedliwic panow za to , ze to jest ich pierwszy koncert , ale sa na tyle dlugo na rynku ze powinni wiedziec kiedy zaczac proby itp zeby pozniej nie bylo takich sytuacji.Jednak ku mojemu zdziwieniu stare utworu poczawszy od Fear Of The Dark i skonczywszy na Hallowed By The Name wypadly bardzo dobrze.A wiec nie moge zganiac na zla forme , ale tylko i wylacznie na zle przygotowanie do gry nowych numerow.
Ogolnie ten pierwszy koncert oceniam na 4.Nie wywarl na mnie duzego wrazenia , co prawda w polowie sytuacja sie poprawia ale nadal sa bledy.
Z niecierpliwoscia czekam na booty z nastepnych koncertow , no i moze lepszej jakosci , poniewaz widzialem wideo i musze powiedziec ze o wiele lepiej tam brzmialy te utwory niz na tym audio.
Zgadzam się z przedmówcą. Koncert bardzo nierówny - z jednej strony świetny udział instrumentów, z drugiej momentami słaby wokal Bruce'a. Czasem nie wyrabia, czasem jakby się nie wczuwa. Nie jest źle, ale np bardzo liczyłem na The Longest Day, które przez wokal nieco straciło na dramatyczności... Urzekły mnie natomiast solówki Adriana i ogólnie praca reszty chłopaków. Mam nadzieję, że to tylko chwilowa słabość Bruce'a i poprawi się na kolejnych koncertach. Póki co uważam, że najlepiej wypadł na These Colours, Brighter i Out Of The Shadows.
-
Deleted User 1499
Najlepsze jest to ze bruce na starszych juz utworach spiewa b.dobrze.A na The legacy slychac nawet jak szuka sobie tonu, co chwile zmiena i nie zbyt fajnie to brzmi ,ale po tym wnioskuje ze poprostu nie sa jeszcze przygotowani na idealne zagranie tego materialu , i przez pierwszych pare koncertow takie bledy sie zdarza.Ja rownierz twierdze ze koncert nie jest zly warty przesluchania , nowe utwory odegrane poprawnie.
Jak dla mnie najlepiej wypadly:
These Colours Don`t Run
Out Of The Shadows
Benjaminek
For The Greater God of Good
Lord Of Light
I cala reszta starych.
Jak dla mnie najlepiej wypadly:
These Colours Don`t Run
Out Of The Shadows
Benjaminek
For The Greater God of Good
Lord Of Light
I cala reszta starych.
Może poprostu te nowe utwory w większości kompletnie nie nadają sie do koncertowego szaleństwa?
Koncert to inne realia niż słuchanie płyty w domowym zaciszu, co w domu może sie podobac,na koncercie nei bardzo.
Na koncertach potrzeba jakiś drobnych małych uniesień, przebojowości, melodyjności ,rzeczy charakterystycznych krótko mówiąć, a takie utwory jak Trooper czy Number właśnie to dawały,dlatego ludzie tak je lubią.
Koncert to inne realia niż słuchanie płyty w domowym zaciszu, co w domu może sie podobac,na koncercie nei bardzo.
Na koncertach potrzeba jakiś drobnych małych uniesień, przebojowości, melodyjności ,rzeczy charakterystycznych krótko mówiąć, a takie utwory jak Trooper czy Number właśnie to dawały,dlatego ludzie tak je lubią.
-
Deleted User 1499
A co ma melodyjnosc,przebojowosc do prawidlowego odegrania utworu??Nomad pisze:Może poprostu te nowe utwory w większości kompletnie nie nadają sie do koncertowego szaleństwa?
To co jakby jakis utwor z nowej plyty byl melodyjny to by go chlopaki zagrali tak ze by nam buty pospadaly?O Boze Nomad kladz sie spac.<lol>
Nie..nie rozumiesz, ale jeśli będziesz już na jakimś koncercie na tej trasie,to może mi przyznasz wtedy rację...jakoś sobie nie moge wyobrazić ludzie którzy wyśpiewują teksty z tej płyty na koncercie,to będzie "najsmutniejsza" trasa Maiden.
Tu też można to znaleźć i nie mam nic do utworów, tylko do wokalnego wykonania które jest jeszcze póki co niezbyt wyrobione moim zdaniem. Poza tym gitary są nagrane za cicho i nie da się poczuć tej magii co na albumie, choćby w Brighterze. A takie utwory jak choćby TLD są idealne na koncert.
-
Deleted User 1499
Nie zgadzm sie z toba , nawet po koncercie ci nie przyznam racji , bo sluchalem bootlegu i bardzo dobrze ze zdecydowali sie zagrac taki set.Wystarczy troche dopracowac , Bruce rownierz sie rozgrzeje , no i przede wszystkim pozadny boot, bo jak pisalem wczesniej ten fragment na you tube a audio to niebo a ziema.Nomad pisze:Nie..nie rozumiesz, ale jeśli będziesz już na jakimś koncercie na tej trasie,to może mi przyznasz wtedy rację...jakoś sobie nie moge wyobrazić ludzie którzy wyśpiewują teksty z tej płyty na koncercie,to będzie "najsmutniejsza" trasa Maiden.
MaM pytanie.... czy na jakis koncer w europie sa jeszcze bilety