Wywiady i newsy

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Wywiady i newsy

Post autor: RALF »

Jak jest, było nie było, nikt z nas nie dojdzie, to tylko Rod wie i nam nie powie, zatem te nasze rozważania na psu budę... Co będzie to będzie, ważne że 4 otrzymamy album a od stycznia ruszy trasa promująca, która - miejmy nadzieję, obejmie nasz kraj.
Awatar użytkownika
brezdi
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: brezdi »

Ja patrzę na to z trochę innej perspektywy. Nie wyszukuję na innych forach co ludzie piszą, nie szukam, że gdzieś w sprzedaży jest zapowiedziany singiel od 14.08 i że jest to Speed Of Light, nie szukam wywiadów na obcych stronach, nie szukam recenzji.. To mi sporo oszczędza różnych spekulacji i domysłów. Bardziej nakręcam się tym co Wy piszecie np. o rzeczach, które wspomniałem, albo np. była recenzja i zniknęła, był wywiad i zniknął. Może i średnio to wygląda profesjonalnie jak kilku z Was wspomniało, ale z mojej perspektywy wygląda to tak: patrzę tylko na oficjalki i dostałem okładkę, datę premiery, listę utworów i ich długość. Po kilkunastu dniach dostałem 27 sekund z nowego albumu, żeby sobie posłuchać i ocenić brzmienie gitar, perkusji - tak dla podbudowania ciekawości. Teraz mamy 5 sierpnia i do premiery 4 tygodnie. Za tydzień mogę dostać kolejne info, a za kolejny tydzień kolejne. Mi to osobiście bardziej odpowiada niż np przy okazji wydania newsa o albumie powiedzieli o wszystkim z góry na zasadzie - to,to,to,to singla w ogóle nie będzie lub singlem będzie Speed Of Light 14 sierpnia i do zobaczenia 14 sierpnia, a potem 4 września. Dzięki temu cały czas jest ruch w interesie. Tak to dostalibyśmy wszystko na tacy - podyskutowali przez tydzień, a później martwa cisza do singla, bum na dyskusję i znowu martwa cisza do premiery. Chociaż każdy ma inne oczekiwania wobec zespołu i promocji różnych albumów, ktoś wspomniał o Saxon itp itd. Ja tego do siebie w ogóle nie porównuję, dlatego Panowie troszkę na luz, czekaliśmy tyle lat, zapowiada się fantastyczny album, a później trasa :)
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Dokladnie jak piszesz. Ludzie szukaja i potem pretensje, ze chaotyczna kampania. A ona jest bardzo logiczna i poukladana:
Okladka
Tytuly, czas trwania i tworcy
30sek zapowiedz albumu

Nikt nigdy nic nie wspominal oficjalnie o jakimkolwiek singlu tylko premiera albumu 04.09. I tyle póki co...
Awatar użytkownika
Widmoo
-#Invader
-#Invader

Post autor: Widmoo »

Invader pisze:Czy masz taki sam jak Avek jak wojtek ? zrobilibyście z tym porządek, najlepiej zmień boś krócej :P
Niestety tak.
Invader pisze: a co do promocji, to nie bój się Rod nie śpi, to wszystko może sprawiać wrażenie, niedorobienia, bałaganu, ale może to być typowy wab na konsumenta.Oni wiedzą jak się robi biznes.
Wiesz tak się składa, że sam zajmuję się takimi rzeczami. Ukazanie się wywiadu oraz jego treść wcześniej się czyta i odpowiednio planuje kiedy i gdzie ma się ukazać, żeby było spójnie z innymi działaniami.

Jest pewna niekonsekwencja. Janick mówi, że singla prawdopodobnie nie będzie. po czym wywiad znika, a na głównej pojawia się zajawka piosenki.
To raczej wygląda mi na prowizorkę.
Budziol pisze: Nikt nigdy nic nie wspominal oficjalnie o jakimkolwiek singlu tylko premiera albumu 04.09. I tyle póki co...
To fakt, tylko komuś się chlapneło o dacie singla i poszło po całym internecie. W ciągu tygodnia będziemy mieli odpowiedź czy będzie singiel czy jednak nie.
To ride the storm to an empire of the clouds...
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

A ja dzisiaj straszny sen miałem... Otóż przyśniło mi się, że na głównej znów ogłosili, iż Bruce ma jakieś problemy ze zdrowiem i w związku z tym premiera albumu jest przełożona na wczesną wiosnę 2016 a trasa nie planowana. KOSZMAR Obudziłem się natychmiast! Ufff to tylko sen :)
Awatar użytkownika
Widmoo
-#Invader
-#Invader

Post autor: Widmoo »

Myślę, że raczej by już tego nie odwołali. Album by poszedł, trasa trudno. Bruce mimo wszystko musi się pilnować przez najbliższe kilka lat, bo może dojść do wznowy choroby.
To ride the storm to an empire of the clouds...
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Dokładnie!
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Życzę Bruce'owi jak najlepiej ale cały czas się tego boję... :( ..tfu..tfu
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

brezdi pisze:Ja patrzę na to z trochę innej perspektywy. Nie wyszukuję na innych forach co ludzie piszą, nie szukam, że gdzieś w sprzedaży jest zapowiedziany singiel od 14.08 i że jest to Speed Of Light, nie szukam wywiadów na obcych stronach, nie szukam recenzji.. To mi sporo oszczędza różnych spekulacji i domysłów.
Mam dokładnie tak samo... a swoje spostrzeżenia opieram na tym, co ludzie wypisują tutaj na forum. Generalnie jest mi bez różnicy czy będzie singiel, czy też nie, albo czy będą sample, czy coś innego. Wywiadów przedpremierowych nie czytam, bo i tak tam w większości muzycy leją wodę ("najlepszy nasz album"itp.). Będzie płyta w sklepie, to któregoś dnia na spokojnie ją sobie kupię i przesłucham.

Bardzo lubię IM i to jest jeden z moich ulubionych zespołów, ale zupełnie nie czuję takiego "jarania się" i "bicia piany" :) o dorabianiu "ideologii" do jakiejkolwiek wzmianki gdziekolwiek zamieszczonej nie wspominając. Tak jak wcześniej zauważono i napisano nie raz: wiemy tyle, co główna podaje i tyle.
www.MetalSide.pl
MaidenZary
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: MaidenZary »

Dziś mija kolejne lato Bruca. Sto lat (7 lat temu to były urodziny:-)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

1000 lat i więcej UP THE IRONS!!!
Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: hipcio_stg »

Fuck the cancer! Happy B-day!
Awatar użytkownika
brezdi
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: brezdi »

I przy okazji mamy również 7 rocznicę od koncertu na Gwardii :) Świetny koncert! Czas szybko płynie, wszystkiego dobrego Bruce! Przede wszystkim zdrowia!
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Pamiętam koncert, jakby to wczoraj było!
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Kurcze,jeszcze trzy lata i dekada będzie...Jeeezu jak ten czas leci....Wtedy 50-te urodziny Bruce'a były , dziś 57 - te :) wszystkiego najlepszego Bruce ! No i Marinera zagrali ,ciary były :P
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Deleted User 4783

Post autor: Deleted User 4783 »

7 lat temu na Gwardii się działo :D mój pierwszy gig Ironów i to w dniu urodzin Bruce'a... pamiętam ten gorąc jaki wtedy był. Stałem przed mojego kumpla niestety na trybunach i prawie nic nie widziałem, zwłaszcza, że słońce odbijało się od szyb biurowca za stadionem i waliło mi prosto w oczy :( dopiero jak się ciemno zrobiło to zacząłem dostrzegać scenę. Ale koncert mega przeżycie! Zleciało nie wiadomo kiedy. Mariner to chyba najlepszy moment był mic7 :jee:
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

I flaga byla ;-) naszego autorstwa :-) z newsow zrobil nam sie wspominkowy temat ;-) jak to z trybun sie zaprezentowalo?
Deleted User 4783

Post autor: Deleted User 4783 »

za daleko Budziol :D niestety jak pamiętam było jakieś echo od budynków za stadionem, dźwięk odbijał się i wracał, więc rewelacji nie było. Ale wspomnienia praktycznie tylko dobre. Scena zrobiła na mnie ogromne wrażenie, szkoda, że nie miałem aparatu albo telefonu z aparatem, bo nawet pamiątek żadnych nie ma oprócz biletu :D

ps. jak pamiętam, wtedy nie było chyba podziału na sektory, na ten sam bilet wchodziło się i pod scenę i na trybuny. I ta cena - 130 zł... Maiden za darmo :D to se ne vrati!
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

Czas szybko leci, pierwszy koncert Iron Maiden na którym byłem, pierwszy duży koncert na którym byłem - mega przeżycie. Widok Iron Maiden na żywo z niewielkiej odległości z początku dość surrealistyczny, czułem się jak dzieciak który widzi żywych bohaterów swojego ulubionego komiksu :D Coś wspaniałego.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Tej nie dalo sie przeoczyc z kazdej odleglosci ;-)
Byla nad naszymi glowami :-)
Załączniki
FB_IMG_1438957612916.jpg
ODPOWIEDZ