Księga Skarg i Wniosków
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Księga Skarg i wniosków
Zupełnie nie przeszkadza. Mi wręcz pasuje, że całość jest w jednym wątku.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Przecież i tak tylko Zdan robi takie wrzutki.
Chociaż temat na what the fuzza mógłby założyć z korzyścią dla wszystkich, bo można byłoby wracać do poprzednich dyskusji, to jednak nie widzę problemu, że ląduje to w Twórczości.
Chociaż temat na what the fuzza mógłby założyć z korzyścią dla wszystkich, bo można byłoby wracać do poprzednich dyskusji, to jednak nie widzę problemu, że ląduje to w Twórczości.
-
Deleted User 5490
Mi to w sumie też nie przeszkadza, ale dziwne jest, że więcej gada się w tym temacie na temat recenzyj niż na temat rzadkich, a jednak czasem występujących wrzut twórczości sanatorian. Wrzut z twórczością jest bardzo mało, bo albo sanatorianie nie są twórczy, albo są twórczy, lecz bardzo skromni, lub to co stworzą, wrzucają do szuflady, bo robią to dla własnej przyjemności a nie dla poklasku, który mają w dupie. Czasem wrzucają coś, co nie jest zaszczycone nawet słowem komentarza. Może dlatego, że inni przez delikatność nie chcą się wypowiadać i zjechać tej twórczości, bo czasem jest słaba. Trudno wyczuć. Zaglądając w ten temat po prostu nie da się nie zauważyć, że do rangi twórczości urosły tutaj pisane/mówione opinie na temat tego co wytworzył z lepszym lub gorszym skutkiem ktoś inny. Takie to w sumie groteskowe. 
Ostatnio zmieniony czw wrz 24, 2020 8:46 pm przez Deleted User 5490, łącznie zmieniany 1 raz.
Recenzje to jest twórczość. Pisząc/wygłaszając swoją opinię i wrzucając ją na swój portal, czy kanał na YT, tworzy się pełnoprawny tekst kultury. Nie jest to oczywiście nic rangi kompozycji, ale wciąż pasuje do tematu.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Nie przychodzą na maila wiadomości o nowych postach w obserwowanych wątkach.
-
Deleted User 5490
Tak. Twórczość, która żeruje na twórczości innych.
Tak samo jak retro heavy metal
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
-
Deleted User 5490
A co to retro heavy metal? Chodzi Ci o ścigających się w zrzynkach.
Ale o co Ci chodzi Pierre? Recenzje, wywiady, itp. zwykła dziennikarska robota.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
-
Deleted User 5490
O nic mi nie chodzi. Róbta co chceta. W sumie mam to w dupie, ale wolno mi zdziwić się czasem.
Coraz dziwniejsze rzeczy nazywane są w tej chwili twórczością. W sumie powinno mnie to przestać dziwić, jednak kiedy czytam czasem, albo oglądam w necie recenzje pełne inwektyw, to ja się zastanawiam czy to jakaś opinia o sztuce, czy już jednak sztuka mięsa. To tak a propos pamiętnej recenzji Zdana na temat ostatniego Kata Luczyka.
Coraz dziwniejsze rzeczy nazywane są w tej chwili twórczością. W sumie powinno mnie to przestać dziwić, jednak kiedy czytam czasem, albo oglądam w necie recenzje pełne inwektyw, to ja się zastanawiam czy to jakaś opinia o sztuce, czy już jednak sztuka mięsa. To tak a propos pamiętnej recenzji Zdana na temat ostatniego Kata Luczyka.
No, ale Luczyferowi się należało. Ciężko było o tym odpowiedzieć bez mięsa 
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

To, że się do niej odnosi, jeszcze nie musi oznaczać (choć bywa i tak), że na niej żeruje. Jak np. gumbyy napisze, a Zdan wygłosi zgrabną reckę, to uważam, że śmiało można to nazwać twórczością.
-
Deleted User 5490
Jeśli podciągnąć to pod literaturę to tak.
W sumie recenzowanie w Polsce poprawiło się... chyba. Może mniej teraz czytam, ale na szczęście polskie media chyba wyszły już z epoki jaskiniowców. Kiedy pod koniec lat 90tych czytało się polskiego MetalHammera, to można było odnieść wrażenie, że u Dziubińskiego pracowały jakieś totalnie prymitywne ogry. 
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Jeśli chodzi o mainstreamowe metalowe dziennikarstwo, to to po prostu od zawsze był poziom błota i dyktat popularności. Zresztą tak jest w każdym gatunku muzyki popularnej.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Na szczęście Panowie linkujący na Sanatorium swoją twórczość recenzencką ani nie reprezentują mainstreamowego metalowego dziennikarstwa, ani nie są totalnie prymitywnymi ogrami. 
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

To twórczość pt. program rozrywkowy.Pierre Dolinski pisze: ↑czw wrz 24, 2020 9:20 pm O nic mi nie chodzi. Róbta co chceta. W sumie mam to w dupie, ale wolno mi zdziwić się czasem.
Coraz dziwniejsze rzeczy nazywane są w tej chwili twórczością. W sumie powinno mnie to przestać dziwić, jednak kiedy czytam czasem, albo oglądam w necie recenzje pełne inwektyw, to ja się zastanawiam czy to jakaś opinia o sztuce, czy już jednak sztuka mięsa. To tak a propos pamiętnej recenzji Zdana na temat ostatniego Kata Luczyka.![]()
Zakkahletz pisze: ↑czw wrz 24, 2020 10:36 pm Na szczęście Panowie linkujący na Sanatorium swoją twórczość recenzencką [...] są totalnie prymitywnymi ogrami.![]()
www.MetalSide.pl
Wnoszę o zorganizowanie Sanktuarianek 2020
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Po co? wiadomo, że wygrasz.