01-03/06/2012 - Metalfest - Jaworzno
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 01-03/06/2012 - Metalfest - Jaworzno
Czyżby Mastodon?
"Only the good die young
all the evil seems to live forever"
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Cytuję swój wczorajszy poranny wpis:Nikodem pisze:Czyżby Mastodon?
"Mastodon, choć grupa to zacna, nie przyciągnąłby w Polsce 10-20 tys. osób."
oby nie... nie chce mi się tam jechać.
już nie mam tu najwięcej postów

Na stronie interii jest nieaktywny link Megadeth gwiazdą Metaflest 2012...
Mam nadzieję, że to zapowiedź
http://muzyka.interia.pl/teledyski/tele ... ane,283898
Mam nadzieję, że to zapowiedź
http://muzyka.interia.pl/teledyski/tele ... ane,283898
No to już raczej pewniak
Bardzo się cieszę, bo jeszcze nie miałem okazji ujrzeć ich na żywo, a ich występ będzie dokładnie w dniu moich urodzin. Lepszego prezentu nie mogłem sobie wymarzyć 
"Only the good die young
all the evil seems to live forever"
- Elevatorman
- -#Clansman

skoro to megadeth to przekreśla ten festiwal w moich oczach.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Skoro to już i tak tajemnica poliszynela, to potwierdzam: tak, to MEGADETH.yankes pisze: Nie znam Cię, więc nie wiem co dla Ciebie oznacza "u szczytu formy i sławy", ale siedzę 10 minut i nie mogę wpaść na nazwę kapeli, która spełniałaby wszystkie wymienione przez Ciebie kryteria i jeszcze pasowała do Metalfestu. Napisz w piątek po ogłoszeniu czy to tą kapelę ogłosili, o której słyszałeś, bo nie powiem, zaintrygowało mnie to, co napisałeś.
Julek, jeśli to faktycznie MegadetH, to troche przeliczasz ich wielkość
Mieli problem z zapełnieniem Spodka (było jakieś 6k ludzi) na Metalmani. Aczkolwiek liczba 15-20k sprzedanych karnetów jest wg mnie do osiągnięcia. Choć śmiem twierdzić, że "nasi znajomi ze szwedowa" zrobili by większy rumor.
już nie mam tu najwięcej postów

Megadeth wiadomością dnia
przynajmniej nie mam po co jechać
przynajmniej nie mam po co jechać
- Elevatorman
- -#Clansman

szkoda tylko że ten Triptykon tam będzie 
Gdyby to był Slayer lub Testament, to kupowałbym bilet. Megadeth widziałem już 6 razy na żywo, mimo, że nie jestem fanem tego zespołu.
Na dzień dzisiejszy odpuszczam temat.
@Zakkahletz - Gdybym miał się przyczepić do Twojego opisu, to napisałbym, że na 20tys z Megadeth jako gwiazdą nie ma szans za bardzo, chyba, że dojdzie kilka naprawdę niezłych kapel jeszcze. No i nie do końca zgodzę się, że są u szczytu formy i sławy. "13" mnie nudzi. Co do szczytu słąwy to zdecydowanie okres Rust in Peace/ Countdown to Extinction
@Elevatorman - Triptykon zdecydowanie warto zobaczyć. Dla mnie absolutny nr 1 tego składu. Z chęcią zobaczyłbym jeszcze Death Angel i W.A.S.P
@Zakkahletz - Gdybym miał się przyczepić do Twojego opisu, to napisałbym, że na 20tys z Megadeth jako gwiazdą nie ma szans za bardzo, chyba, że dojdzie kilka naprawdę niezłych kapel jeszcze. No i nie do końca zgodzę się, że są u szczytu formy i sławy. "13" mnie nudzi. Co do szczytu słąwy to zdecydowanie okres Rust in Peace/ Countdown to Extinction
@Elevatorman - Triptykon zdecydowanie warto zobaczyć. Dla mnie absolutny nr 1 tego składu. Z chęcią zobaczyłbym jeszcze Death Angel i W.A.S.P
Ostatnio zmieniony czw sty 12, 2012 11:33 pm przez yankes, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Nie przeszacowuję ich - są u szczytu formy i sławy (to moja subiektywna ocena, ale oparta na poważnych przesłankach), są częścią Big Four i są świetnym headlinerem dla Metalfestu. Poza tym ich potencjał przyciągnięcia publiczności do hali (kiedy SLAYER trochę odstraszał osłabionym składem, a niektórych w ogóle samym byciem w składzie tej imprezy) był dużo mniejszy niż teraz. Idę o zakład, że 1. polska edycja MF zgromadzi 10-20 tys. publiki dzięki MEGADETH, chociaż oczywiście jest kwestią dyskusyjną, w jakim stopniu dzięki nim. Enyłej, long live MegaDave! 
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

A nie zrobią?Szajba pisze:Choć śmiem twierdzić, że "nasi znajomi ze szwedowa" zrobili by większy rumor.
- Shedao Shai
- -#Nomad

No to teraz pozostaje czekać co powiedzą w kwestii lineupu Ursynalia i Selector. Jeśli serio to będzie Megadeth, to będę się zastanawiał tylko nad wizytą w jeden dzień - ten z Fear Factory.
Przeciez to jeszcze ni wszystkie zespoły... Na pewno dojdzie jeszcze coś fajnego a puki co to i tak aktualny skład zapewni bardzo dobrą frekwencje (która co jak co, zwisa mi i powiewa).
wlasnie, jak dla mnie to będzie strzal w dycheZakkahletz pisze:A nie zrobią?Szajba pisze:Choć śmiem twierdzić, że "nasi znajomi ze szwedowa" zrobili by większy rumor.
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
- Elevatorman
- -#Clansman

no warto. Dla mnie również ale wolałbym ich na koncercie w klubie a tak to przekreśla taką możliwość, bilety będą pewnie drogie. Megadeth i ich beznadziejne ostatnie płyty pozwolą mi jednak zaoszczędziś kasę na brutal bo w tym roku szykuje się najlepszy lineup.yankes pisze:@Elevatorman - Triptykon zdecydowanie warto zobaczyć. Dla mnie absolutny nr 1 tego składu. Z chęcią zobaczyłbym jeszcze Death Angel i W.A.S.P
Wracając do metalfestu fajnie jakby Triptykon i Kreator w jeden dzień było wtedy bym pojechał, oczywiście o ile byłyby bilety takowe.
Jak dla mnie to super wiadomość. Jadę!
MegadetH po raz piąty....
MegadetH po raz piąty....
Zgadza się w 100%. Megadeth jak na gwiazdę całego festu wygląda miernie by nie rzec śmiesznie. Nie jest to marka, która ściągnie rzesze fanów. Na razie jadę na Brutal.Elevatorman pisze:pozwolą mi jednak zaoszczędziś kasę na brutal bo w tym roku szykuje się najlepszy lineup.
Chciałbym by tak było. 10k na 3 dni od biedy się znajdzie. 20 to też będzie żaden wynik przy 3 dniach. Ktoś orientuje się ile jest ludzi na Brutalu?Zakkahletz pisze:Idę o zakład, że 1. polska edycja MF zgromadzi 10-20 tys. publiki dzięki MEGADETH