Iron Maiden Survivor 2017 - Komentarze

Zbiór ankiet i Waszych opinii dotyczących Iron Maiden i ich dokonań nagraniowych,koncertowych itd...

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

pz
-#Administrator
-#Administrator

Re: Iron Maiden Survivor 2017 - Komentarze

Post autor: pz »

Ostatnia runda była ciekawa. Głosowaliśmy tylko na 3 albumy, BNW przegrał o 2 głosy (Dzosef oszukiwał przy głosowaniu :)) Przy okazji @Invader, wyszło mi, że na BNW było 13 głosów.
Deleted User 6661

Post autor: Deleted User 6661 »

Mnie w zasadzie wszystko jedno, która płytka odpadła wcześniej - BNW i Number stawiam mniej więcej równo. Zatem teraz of korz oczekuję odpadnięcia Numerka. Ale co będzie potem... sam nie wiem...
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Podliczał Lukas xD tym razem, Jak oszukiwał 2 razy wysłał głosy ? :P, czyli było 28 głosujących ?
pz
-#Administrator
-#Administrator

A sorki, jakoś nie zwróciłem uwagi. Założyłem, że to byłeś Ty.

Nie, no zasad nie złamał, ale wybrał BNW, bo "trzeba ratować Numbera" :) I przyczynił się do wywalenia jednego z moich ulubionych albumów.
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Faktycznie , jawność głosów jest chyba powodem tego co mamy. Zostały albumy na które można było ślepo strzelać że zostaną.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

pz pisze: wt lut 14, 2017 8:31 pm A sorki, jakoś nie zwróciłem uwagi. Założyłem, że to byłeś Ty.

Nie, no zasad nie złamał, ale wybrał BNW, bo "trzeba ratować Numbera" :) I przyczynił się do wywalenia jednego z moich ulubionych albumów.
Z bólem serca!

Teraz niestety głosy się rozłożą pomiędzy Syna i Piece of Mind, a przeciwnicy Number zatriumfują :( .
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Właśnie nie rozumiem do ciężkiej nędzy, czemu ten Number już ma odpaść... ja pieprze.... nie zrozumiem tego nigdy, jak to wygląda, nie kumam, nie wiem, nie znam się, kurde. Szit.
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Ja tez nie rozumiem żeby wywalać już teraz epokowe dzieło IM ,to jest taki elementarz ,który każdy fan Heavy powinien mieć w jednym palcu..Chyba chodzi tutaj ,że Number ,RTTH i Hallowed grają zawsze(no prawie zawsze ) i niektórzy juz mają przesyt ale te kawałki są dlatego tak grane bo są właśnie tak dobre i tego nie można im odebrać(pozostałe tak samo)! Czepialiście się Invaders ,Gangland i Total Eclipse ,że słabe ,że odstają od czołówki ,no może tak ale niech jakikolwiek zespół heavy metalowy nagrałby teraz coś takiego to wszyscy by piali z zachwytu!!!Według mnie SSOASS i POM powinny odpaść przed Numberem,ale wiadomo ile ludzi tyle zdań,mamy demokrację :P
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

widman pisze: śr lut 15, 2017 3:04 pm Właśnie nie rozumiem do ciężkiej nędzy, czemu ten Number już ma odpaść... ja pieprze.... nie zrozumiem tego nigdy, jak to wygląda, nie kumam, nie wiem, nie znam się, kurde. Szit.
Dla mnie to proste - 4 kolejne albumy są jeszcze wspanialsze, dlatego :wink:
pz
-#Administrator
-#Administrator

mic7 pisze: śr lut 15, 2017 3:40 pm Ja tez nie rozumiem żeby wywalać już teraz epokowe dzieło IM ,to jest taki elementarz ,który każdy fan Heavy powinien mieć w jednym palcu..Chyba chodzi tutaj ,że Number ,RTTH i Hallowed grają zawsze(no prawie zawsze ) i niektórzy juz mają przesyt ale te kawałki są dlatego tak grane bo są właśnie tak dobre i tego nie można im odebrać(pozostałe tak samo)! Czepialiście się Invaders ,Gangland i Total Eclipse ,że słabe ,że odstają od czołówki ,no może tak ale niech jakikolwiek zespół heavy metalowy nagrałby teraz coś takiego to wszyscy by piali z zachwytu!!!Według mnie SSOASS i POM powinny odpaść przed Numberem,ale wiadomo ile ludzi tyle zdań,mamy demokrację :P
Ja wywaliłbym Numbera już dawno temu. Zgadzam się, że to elementarz. Ma lepsze i gorsze (Gangland, Eclipse) kawałki, jak większość płyt. Znudził mi się tylko RTTH. Reszty mogę słuchać w kółko, ale... inne płyty są po prostu lepsze moim zdaniem. Wszystkie, które zostały i jeszcze kilka innych (mimo, że nie ma na nich kawałków, które choćby dorównują Hallowed).
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Mr. M pisze: śr lut 15, 2017 4:13 pm Dla mnie to proste - 4 kolejne albumy są jeszcze wspanialsze, dlatego :wink:
Nic dodać, nic ująć. The Number i tak jest mega. :wink: Ma tylko problem, że po nim IM wznieśli się na wyżyny umiejętności i nagrali albumy wybitne, bez zbędnej nuty.
Deleted User 6661

Post autor: Deleted User 6661 »

Number to być może najważniejsza płyta IM, ale nie należy do najlepszych. Nie znoszę wręcz RTTH, G. Średni jest tytułowy. Z kolei bardzo podoba mi się szybki, energetyczny, bezkompromisowy otwieracz - utwór niedoceniony. Oczywiste są natomiast klasyki... Płyta jest dosyć nierówna - w pewnym stopniu symbolizuje nierówność HM jako gatunku, gdzie rajtuzy występują obok diabła ;) Powinna odpaść przed "The Book Of Souls" czy nawet przed A "Matter...", które to albumy są dla mnie bez porównania ciekawsze muzycznie od Number. Pewnie ze swoim myśleniem będę w mniejszości, ale trudno, przeżyję. Wygląda na to, że odpadnie jeden z moich dwóch faworytów (Powerslave), zatem nie będę miał kłopotów z dalszym typowaniem.
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

dependo pisze: Powinna odpaść przed "The Book Of Souls" czy nawet przed A "Matter...", które to albumy są dla mnie bez porównania ciekawsze muzycznie od Number.
Też tak uważam.

A wygra Seventh Son zapewne. Jeśli tak, to będzie to zasłużona wygrana.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

7th wygra albo Sit
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

FaithNoMore pisze: śr lut 15, 2017 5:21 pm
Mr. M pisze: śr lut 15, 2017 4:13 pm Dla mnie to proste - 4 kolejne albumy są jeszcze wspanialsze, dlatego :wink:
Nic dodać, nic ująć. The Number i tak jest mega. :wink: Ma tylko problem, że po nim IM wznieśli się na wyżyny umiejętności i nagrali albumy wybitne, bez zbędnej nuty.
Na Piece of Mind to sa może trzy nuty na poziomie poprzednika, dla mnie ta płyta zawsze była w cieniu najlepszych: Number i Powerslave.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

I teraz Powerslave ma odpaść?
Jasny gwint normalnie szczeka do ziemi co tu za wywody
pz
-#Administrator
-#Administrator

@Invader w jakiej kolejności będziemy głosować jak skończymy z albumami?
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

widman pisze:I teraz Powerslave ma odpaść?
Przychodzi taki moment, że zostają same bardzo dobre płyty i coś trzeba wybrać - tyle.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Z Wielkiej Czwórki Powerslave stoi chyba u mnie minimalnie najniżej, ale właściwie gdyby Syn odpadł już teraz to rozwiązałoby mi to problem głosowania do końca :D
pz
-#Administrator
-#Administrator

Bardzo równo się rozłożyły nasze głosy - remis i Powerslave tylko 2 głosy mniej oraz ... żadnego głosu na SiT.
ODPOWIEDZ