Top 100 płyt (wersja alternatywna) wyzwanie - Zajzajer

Zbiór ankiet i Waszych opinii dotyczących innych zespołów.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Kevin18
-#Assassin
-#Assassin

Re: Top 100 płyt (wersja alternatywna) wyzwanie - Zajzajer

Post autor: Kevin18 »

Wyśmienita płyta. Miałem szczęście że na koncercie Rush w Berlinie w 2013 usłyszałem sporo z tej płyty. Zwłaszcza pamiętam jakie wrażenie zrobiły na mnie wykonania Grand Designs , Manhattan Project i Territories.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Zajzajer »

31. Running Wild - Under Jolly Roger (1987)

Obrazek

Trzecia płyta, mówi się, że się trzecia to prawdziwe sprawdzenie umiejętności u zespołu i pokazuje jego klasę, ja się z tym zgadzam. Dwie pierwszy płyty RW były inne, tutaj zmienili klimat na piracki i tak zostało do dziś. Utwór który wymieniłem w ulubionych, to jeden z moich dwóch najlepszych ich kawałków, czasami się nawet zastanawiam czy nie najlepszy. Majk Moti umiał w kompozycje, wspaniałe gitary, ale cała płyta to wysoki poziom.

Ulubione utwory: Merciless Game
Zajzajer on the Road 2026:
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#The Alchemist
-#The Alchemist

30. Pearl Jam - Vs. (1993)

Obrazek

Pearl Jam debiutuje na mojej liście (Ten pojawił się w podstawowej 50) tutaj mamy drugi album. Dla mnie trochę słabszy niż debiut, ale dalej masa znakomitej muzyki. Świetny wokal Eddiego i gra instrumentalistów (zwłaszcza McCready) 7krotna platyna 8) Rearviewmirror to moje top 2 ich wałków obok Black. Dwa razy miałem szczęście go słyszeć, a Black kurwa ani razu :x Teraz tego krążka bym chyba nie dał aż tak wysoko, ale listę układałem dawno, coś tam aktualizowałem, no ale wyszło jak wyszło, wiadomo, że jak jest 100 płyt to ciężko żeby zawsze kolejność była ta sama.

Ulubione utwory: Rearviewmirror
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#The Alchemist
-#The Alchemist

29. Symphony X - The Damnation Game (1995)

Obrazek

Druga płyta tego zespołu, pierwsza z Russellem na wokalu i od razu widać, że wskoczyli na wyższy level. Debiutu nie mogę znieść, już nawet nie pamiętam jak leci. Tutaj jest wszystko co trzeba, wirtuozeria, doskonały wokal. dobra produkcja. Jestem bardzo zadowolony.

Ulubione utwory: The Damnation Game, Dressed to Kill, The Edge of Forever, A Winter's Dream - Prelude (Part I)
ODPOWIEDZ