Znudzenie Maiden?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Znudzenie Maiden?
ja Maidenow slucham spory kawalek czasu, dokladnie od wyjscia BNW i nigdy nie mialem okresu znudzenia gdy pojawaialy sie symptomy odkladalem na bok i szukalem czegos nowego
) hmm a obenie nie moge usnac jezeli nie poslucham jakiegos kawalka z 7th son kolo wieczora
)
Ja stwierdzam u siebie absolutny nawrót maidenomanii
Ściągam teraz sobie bootlegi z DC i jest fajnie :] Pewnie niedługo znów odłożę trochę ich twórczość na bok, ale tylko do wydania albumu :]
ja czasami mam nie tyle przesyt ale brak ochoty na słuchanie spowodowane odkrywaniem nowych - straych dobrych grup obecie szukam w internecie czy w sklepach niemieckich bandow z 80 - tych lat . Ostatnio zasascynowany jestem twóczościa Gravestone i faithful breath. A do Maiden wroce lecz nie zabardzo licze na ich nowy album. Moze to i dobrze do w 2003 roku czekałem jak cholera na nowy całe wakacje i mnie zawiedli oby było inaczej choćby jak w 2000 roku
Po baaardzooo długiej przerwie w piątek sięgnąłem po Seventh Son... i cały piątek i sobotę tylko tego słuchałem, a w niedzielę i dziś na tapatę poszło Rock In Rio. I muszę przyznać bardzo fajnie powrócić do starych dobrych Maiden. Cóż nie pozostaje nic innego jak wrzucić do odtwarzacza Piece Of Mind.
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
Mnaie tez naszło na IM słuchałem sobie solowych płyt Blaze i nagle wrzuciłem The X factor . Jak sie nie uprzedza negatywnie do tego albumu to jest naprawde dobry
Bo to dobry albumdanko pisze:Jak sie nie uprzedza negatywnie do tego albumu to jest naprawde dobry
recenzent tez ocenia raczej subiektywnie dziwne zeby bło inaczej mnie sie album podoba ale jest oczywiście inny niz te z Di Anno czy Bruce`mDziku pisze:Bo to dobry albumdanko pisze:Jak sie nie uprzedza negatywnie do tego albumu to jest naprawde dobry, tylko trzeba spojzec na niego po swojemu, a nie po mysli recenzenta, ktorego sie czytało
- Wakterstein
- -#Trooper

Świetna muzykaArtur pisze:Jak miłoVacter pisze:(obecnie przesłuchuję NevermoreI jak wrażenia?? Bo ten zespół jest w baaaardzo dużej mierze odpowiedzialny za to, że Maiden bardzo długo nie słuchałem...
A jakie już masz??Vacter pisze:Teraz zastanawiam się nad zakupem kolejnej płytki i zalegalizowaniem 'This godless endeavor"
Qrcze, w sumie też bym się na to skusił, bo mi się naprawdę koncercik bardzo spodobał, mimo wielu negatywnych opinii.... a zwłaszcza, że cena obecnie wynosi 39,99 złVacter pisze:A co do Iron Maiden, to kupię chyba DOTR
ja osobiscie bardzo zadko ostatnio slucham plyt maidenow.. praktycznie wcale.. ale dosc czesto za to gram je razem ze Strangerem na gitarze 
I ladnie Wam to wychodziSim0n pisze:ja osobiscie bardzo zadko ostatnio slucham plyt maidenow.. praktycznie wcale.. ale dosc czesto za to gram je razem ze Strangerem na gitarze
szacun chlopaki :beer
A co do znudzenia maiden to sa momenty , ze slucham ich bardzo malo a czasem w ogole , ale nudzic to sie nie nudza:)
<ONS3
Maideni mi sie chyba nigdy nie znudza, nie slucham ich dzien w dzien, ale zawsze lubie do nich wracac bo jak to mowia "stara milosc nie rdzewieje".
Czasami zdarza mi się nie słuchać Maidenów 2 miesiące puszczam wtedy Purpli, Sabbath albo TSA. Poźniej oczywiście słucham ich na okrągło i znowu rzadziej i tak w kółko żeby nie zwariować
:rocx
Ja nie słuchałem Maiden od maja 2005, czyli prawie rok. W najbliższym czasie też nie zanosi się żebym posłuchał więc można powiedzieć że dorwało mnie "znudzenie" Maiden. Teraz zasłuchuje się w inne zespoły ale napewno przyjdzie jeszcze taki czas kiedy złapie głoda na Maiden i włącze sobie od czasu do czasu ich płytkę.
Heh ostatnio znowu często Mejden słucham
najczęściej koncertówek, w dodatku tych których kiedyś nie znosiłem
W czasie matur rządziło DOTR a teraz weszcie zrozumiałem geniusz Life After Death. A jeszcze niedawno wszystko mi tam przeszkadzało, brzmienie, wokal Bruca, cicha publika i takie tam
Kto wie, może kiedyś nawet Donnigton polubię :laugh
...a i jeszcze znalazłem dwa zajebiście wykonane kawałki z singla Wickermana bodajże- Powerslave i Man On The Edge. Sam nie wiem który kawałek lepiej wykonany
...a i jeszcze znalazłem dwa zajebiście wykonane kawałki z singla Wickermana bodajże- Powerslave i Man On The Edge. Sam nie wiem który kawałek lepiej wykonany
... hmmmmm ... z tym znudzeniem różnie bywa aczkolwiek w swoim przypadku podobnego "zjawiska" raczej nie odczuwam a z muzyką IRON MAIDEN [wogóle z muzyką na poważnie mam do czynienia od. 1990 roku czyli 7 klasy podstawówki] ... uważam że takie stwierdzenie jak znudzenie w tym przypadku jest raczej niezbyt trafne i może być związane z kimś kto słucha tylko i wyłącznie muzyki IRON MAIDEN - wydaje mi się że nie ma na forum osoby która ogranicza się jedynie do Iron Maiden ... osobiście staram się ciągle poszerzać swoje horyzonty muzyczne dlatego w moim odtwarzaczu gości nie tylko metal [choć zapewne w 60% przypadków tak jestobserwator pisze:zygfryd pisze:A kto tu słucha IM >10 lat, jak tu sami maturzyści?syzygy pisze: A jak to wygląda u Was, starych wyjadaczy z 10 letnim (lub większym) stażem słuchaczy?
ja też maturzysta a słucham iron maiden 10 lat jak nie więcej, zacząłem rocka i metalu słuchać w wieku 5 lat(nieźle co?)w domu zawsze miałem pełno płyt i kaset i tak się to zaczęło......także maturzyści też potrafią
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony wt cze 27, 2006 11:27 am przez jesper, łącznie zmieniany 1 raz.
słabo. Na stos z nimjesper pisze:sobiście staram się ciągle poszerzać swoje horyzonty muzyczne dlatego w moim odtwarzaczu gości nie tylko metal [choć zapewne 60% przypadków tak jest
no proszę, ja tak samosyzygy pisze:Heh ostatnio znowu często Mejden słucham
Ja sobie ostatnio X Factora puściłem nawet.
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
u mnie ostatnio zwlaszcza przed snem leci 'fear of the dark'. zawsze lubiłem tę płytę