Znudzenie Maiden?

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Kosi
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Re: Znudzenie Maiden?

Post autor: Kosi »

ja Maidenow slucham spory kawalek czasu, dokladnie od wyjscia BNW i nigdy nie mialem okresu znudzenia gdy pojawaialy sie symptomy odkladalem na bok i szukalem czegos nowego :)) hmm a obenie nie moge usnac jezeli nie poslucham jakiegos kawalka z 7th son kolo wieczora :))
Yaaqb
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Yaaqb »

Ja stwierdzam u siebie absolutny nawrót maidenomanii :D Ściągam teraz sobie bootlegi z DC i jest fajnie :] Pewnie niedługo znów odłożę trochę ich twórczość na bok, ale tylko do wydania albumu :]
Awatar użytkownika
danko
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: danko »

ja czasami mam nie tyle przesyt ale brak ochoty na słuchanie spowodowane odkrywaniem nowych - straych dobrych grup obecie szukam w internecie czy w sklepach niemieckich bandow z 80 - tych lat . Ostatnio zasascynowany jestem twóczościa Gravestone i faithful breath. A do Maiden wroce lecz nie zabardzo licze na ich nowy album. Moze to i dobrze do w 2003 roku czekałem jak cholera na nowy całe wakacje i mnie zawiedli oby było inaczej choćby jak w 2000 roku
Awatar użytkownika
mimski
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: mimski »

Po baaardzooo długiej przerwie w piątek sięgnąłem po Seventh Son... i cały piątek i sobotę tylko tego słuchałem, a w niedzielę i dziś na tapatę poszło Rock In Rio. I muszę przyznać bardzo fajnie powrócić do starych dobrych Maiden. Cóż nie pozostaje nic innego jak wrzucić do odtwarzacza Piece Of Mind.
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
Awatar użytkownika
danko
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Mnaie tez naszło na IM słuchałem sobie solowych płyt Blaze i nagle wrzuciłem The X factor . Jak sie nie uprzedza negatywnie do tego albumu to jest naprawde dobry
Awatar użytkownika
Dziku
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Dziku »

danko pisze:Jak sie nie uprzedza negatywnie do tego albumu to jest naprawde dobry
Bo to dobry album :D, tylko trzeba spojzec na niego po swojemu, a nie po mysli recenzenta, ktorego sie czytało
Awatar użytkownika
danko
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Dziku pisze:
danko pisze:Jak sie nie uprzedza negatywnie do tego albumu to jest naprawde dobry
Bo to dobry album :D, tylko trzeba spojzec na niego po swojemu, a nie po mysli recenzenta, ktorego sie czytało
recenzent tez ocenia raczej subiektywnie dziwne zeby bło inaczej mnie sie album podoba ale jest oczywiście inny niz te z Di Anno czy Bruce`m
Awatar użytkownika
Wakterstein
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Wakterstein »

Artur pisze:
Vacter pisze:(obecnie przesłuchuję Nevermore
Jak miło :wink: I jak wrażenia?? Bo ten zespół jest w baaaardzo dużej mierze odpowiedzialny za to, że Maiden bardzo długo nie słuchałem...
Świetna muzyka ;). Dobrze, że chłopcy nie dają się komercji. Dobre teksty, świetny klimat i vokal ;). Teraz zastanawiam się nad zakupem kolejnej płytki i zalegalizowaniem 'This godless endeavor" ;). A co do Iron Maiden, to kupię chyba DOTR, najpierw cd.[/list]
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

Vacter pisze:Teraz zastanawiam się nad zakupem kolejnej płytki i zalegalizowaniem 'This godless endeavor"
A jakie już masz??
Vacter pisze:A co do Iron Maiden, to kupię chyba DOTR
Qrcze, w sumie też bym się na to skusił, bo mi się naprawdę koncercik bardzo spodobał, mimo wielu negatywnych opinii.... a zwłaszcza, że cena obecnie wynosi 39,99 zł :D
Sim0n
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Sim0n »

ja osobiscie bardzo zadko ostatnio slucham plyt maidenow.. praktycznie wcale.. ale dosc czesto za to gram je razem ze Strangerem na gitarze :)
Paolo
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Paolo »

Sim0n pisze:ja osobiscie bardzo zadko ostatnio slucham plyt maidenow.. praktycznie wcale.. ale dosc czesto za to gram je razem ze Strangerem na gitarze :)
I ladnie Wam to wychodzi :) ale nic nie przebije ostatniego teledysku :wink:
szacun chlopaki :beer

A co do znudzenia maiden to sa momenty , ze slucham ich bardzo malo a czasem w ogole , ale nudzic to sie nie nudza:)
<ONS3
Awatar użytkownika
Zdzichu
-#Invader
-#Invader

Post autor: Zdzichu »

Maideni mi sie chyba nigdy nie znudza, nie slucham ich dzien w dzien, ale zawsze lubie do nich wracac bo jak to mowia "stara milosc nie rdzewieje".
Awatar użytkownika
cellman
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: cellman »

Czasami zdarza mi się nie słuchać Maidenów 2 miesiące puszczam wtedy Purpli, Sabbath albo TSA. Poźniej oczywiście słucham ich na okrągło i znowu rzadziej i tak w kółko żeby nie zwariować :D :rocx
Awatar użytkownika
Wojtek
-#Invader
-#Invader

Post autor: Wojtek »

Ja nie słuchałem Maiden od maja 2005, czyli prawie rok. W najbliższym czasie też nie zanosi się żebym posłuchał więc można powiedzieć że dorwało mnie "znudzenie" Maiden. Teraz zasłuchuje się w inne zespoły ale napewno przyjdzie jeszcze taki czas kiedy złapie głoda na Maiden i włącze sobie od czasu do czasu ich płytkę.
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: syzygy »

Heh ostatnio znowu często Mejden słucham :D najczęściej koncertówek, w dodatku tych których kiedyś nie znosiłem :lol: W czasie matur rządziło DOTR a teraz weszcie zrozumiałem geniusz Life After Death. A jeszcze niedawno wszystko mi tam przeszkadzało, brzmienie, wokal Bruca, cicha publika i takie tam :P Kto wie, może kiedyś nawet Donnigton polubię :laugh

...a i jeszcze znalazłem dwa zajebiście wykonane kawałki z singla Wickermana bodajże- Powerslave i Man On The Edge. Sam nie wiem który kawałek lepiej wykonany :P
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: jesper »

obserwator pisze:
zygfryd pisze:
syzygy pisze: A jak to wygląda u Was, starych wyjadaczy z 10 letnim (lub większym :D ) stażem słuchaczy?
A kto tu słucha IM >10 lat, jak tu sami maturzyści? :P

ja też maturzysta a słucham iron maiden 10 lat jak nie więcej, zacząłem rocka i metalu słuchać w wieku 5 lat(nieźle co?)w domu zawsze miałem pełno płyt i kaset i tak się to zaczęło......także maturzyści też potrafią

pozdrawiam
... hmmmmm ... z tym znudzeniem różnie bywa aczkolwiek w swoim przypadku podobnego "zjawiska" raczej nie odczuwam a z muzyką IRON MAIDEN [wogóle z muzyką na poważnie mam do czynienia od. 1990 roku czyli 7 klasy podstawówki] ... uważam że takie stwierdzenie jak znudzenie w tym przypadku jest raczej niezbyt trafne i może być związane z kimś kto słucha tylko i wyłącznie muzyki IRON MAIDEN - wydaje mi się że nie ma na forum osoby która ogranicza się jedynie do Iron Maiden ... osobiście staram się ciągle poszerzać swoje horyzonty muzyczne dlatego w moim odtwarzaczu gości nie tylko metal [choć zapewne w 60% przypadków tak jest :twisted: :wink: ] ... wracając do sedna sprawy gdybym ograniczał sie jedynie do IRON MAIDEN, faktycznie takie "znudzenie" mogłoby wystąpić ale w rzeczywistości jest zbyt wiele gatunków, zespołów czy wykonawców że jest to praktycznie niemożliwe bo i tak w ogromnym natłoku nowych płyt ciężko niejednokrotnie wybrać coś wartościowego i godnego uwagi a do IRON MAIDEN jako tej ulubionej kapeli której wybór został ugruntowany już bardzo dawno zawsze można wrócić bez względu czy będzie to jutro, pojutrze, za tydzień, miesiąc czy rok :rocx
Ostatnio zmieniony wt cze 27, 2006 11:27 am przez jesper, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

jesper pisze:sobiście staram się ciągle poszerzać swoje horyzonty muzyczne dlatego w moim odtwarzaczu gości nie tylko metal [choć zapewne 60% przypadków tak jest
słabo. Na stos z nim :twisted: :solo
iEvE
Administratorka
Administratorka

Post autor: iEvE »

syzygy pisze:Heh ostatnio znowu często Mejden słucham
no proszę, ja tak samo :)
Awatar użytkownika
mimski
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: mimski »

Ja sobie ostatnio X Factora puściłem nawet.
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
juras
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: juras »

u mnie ostatnio zwlaszcza przed snem leci 'fear of the dark'. zawsze lubiłem tę płytę :P
ODPOWIEDZ