Wywiady i newsy

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Re: Wywiady i newsy

Post autor: Mr.Hankey »

RALF pisze: To nie są plotki!
To są plotki!!!
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Jaaaaasne Mędrcy Świata... PLOTKI :dance:

Dla zainteresowanych, w nowym Metal Hammerze PL podali zawartość numeru marcowego - główne story o Iron Maiden - wychodzi koncertowe DVD, więc coś trzeba napisać...
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

To, że jedna na dziesięć z Twoich przepowiedni się sprawdziła, to nie znaczy, że od razu stajesz się wiarygodnym źródłem informacji :P
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

chcemy info o koncertach ;) :P
Awatar użytkownika
Emilio
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Emilio »

Dziś był króciutki materiał o Iron Maiden na... Polsat Sport EXTRA :cool: Mówili o możliwych gwiazdach, które będą otwierały olimpiadę ;-)
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Mike Stanley
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Mike Stanley »

To jednak się Pink Floyd nie reaktywuje? :sad:
Dreams are only impossible when YOU decide they're impossible - Paul Stanley
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

a moze faktycznie u chlopakow taka cisza bo komponuja utwor na otwarcie? ;)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

http://www.sanktuariumfc.org/

Dla zainteresowanych - witryna dedykowana twórczości Adrian'a!
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: ZłapanyWCzasie »

Co do kwestii olimpiady dla mnie to byłaby fatalna sprawa dla zespołu. Jeszcze rozumiem otwarcie piłkarskich mistrzostw świata- to byłoby coś fajnego dla zespołu tak mocno związanego z piłką, ale Olimpiada? Na tych ostatnich z reguły wykonywane są jakieś protest-songi ,pieśni pacyfistyczne, równość wszystkich ludzi itd.
Nie oceniam takiego rodzaju przesłania, ale to poprostu kompletnie nie pasuje do heavy-metalu,a już do Iron Maiden zwłaszcza- jest takie "cukierkowe"
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Jakby to miała być Metallica, to by tu pianie było "jakie to cudowne..." :idea: . Cóż, jest szansa jeszcze na SONI w UK, i Reading/Leeds w sierpniu...
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

na jednym jedynym SONI to raczej nie wystapią...
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Może być jeszcze Francja i Szwecja - problem w tym, iż nie wiemy ileż tych "SONI" planują organizatorzy na 2012ty. Jeśli chodzi o moja opinię, to zdecydowanie lepiej byłoby gdyby zagrali jako headliner takiego Reading / Leeds Festival - raz, większa renoma niż SONI, dwa - większa widownia, trzy: tam dawali już rewelacyjnie przyjęte koncerty, cztery: 30 lat NOTB - w 1982 grali na Readin' jako headliner... Okrągła rocznica!

Z całym szacunkiem, SONI ma rację bytu jedynie w przypadku komercyjnych, jednorazowych okazji, jakim była BIG 4 czy teraz "Rocznica Czarnej...". To rzeczywiście jest wspaniała okazja do zobaczenia czegoś wyjątkowego, jednorazowego. Bilety na ten fest są bardzo drogie, a nie ma on aż takiej marki jak Donington czy Roskilde albo inny Readin' ... W wypadku tych festów ludzie jadą często "na Roskilde" nie zaś na konkretne kapele, tak jak u nas było z Jarocinem (oczywiście, to nie ta jakość), przed laty...

Na ten moment wiemy, iż trasa IM "ma być" - na szczegóły trzeba jeszcze poczekać. Jednak ja osobiście sądzę, że to będzie kilka/kilkanaście koncertów typu open - air w EU i Am. Północnej - jakieś 6 tygodni i wszycho... :idea:
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

poniewaz to temat newsy i wywiady - to zapytam kto i gdzie powiedzial, ze trasa ma byc w 2012?
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Nicko w wywiadzie na targach NAMM 2012, niemniej nie sprecyzował kiedy konkretnie - chodzi mi o miesiąc, daty koncertów. Wiadomo, że 2012.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

on tam wlasnie nic nie sprecyzowal

na oficjalnym FC komentują to jedni że będzie trasa w 2012, inni że nie ;)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Póki nie potwierdzą jakiejś daty - to wszystko mogą być tylko spekulacje. Równie dobrze mogliby poczekać do 2013 i wówczas ruszyć w trasę historyczną "Maiden England"... Odpoczynek od koncertów IM dodatkowo zmotywowałby widownię w wielu miejscach świata. W przypadku IM zawsze te "historyczne" trasy cieszyły się znacznie większym wzięciem, niż promujące regularne albumy - w tym wypadku zawsze powinni grać w wielkich salach, jak w 2003, 2006...

Trasa "ME" ma szanse zgromadzić podobne audytoria, jak "SBIT", nawet przy mniejszej liczbie koncertów. To w końcu legendarny okres w historii tego zespołu! Ja czekam już na "En VIVO!". Coś mi mówi, że warto... Mam tylko nadzieję, że kolejne DVD sfilmują w EU, może Skandynawia, taki film ze stadionowej trasy po Szwecji, Finlandii i Norwegii - byłoby nieźle!
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

RALF pisze:Z całym szacunkiem, SONI ma rację bytu jedynie w przypadku komercyjnych, jednorazowych okazji, jakim była BIG 4 czy teraz "Rocznica Czarnej...". To rzeczywiście jest wspaniała okazja do zobaczenia czegoś wyjątkowego, jednorazowego. Bilety na ten fest są bardzo drogie, a nie ma on aż takiej marki jak Donington czy Roskilde albo inny Readin' ... W wypadku tych festów ludzie jadą często "na Roskilde" nie zaś na konkretne kapele, tak jak u nas było z Jarocinem (oczywiście, to nie ta jakość), przed laty...
Zgadzam się w 100% - dlatego Sonisphere, żeby naprawdę zadomowić się w Polsce i mieć tu bardzo dobre frekwencje, powinno od 2013 r. przenieść się do jakiejś znamienitej miejscówki, np. na stołeczny Stadion Narodowy.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Człowieku - bilety po 500 będą, bo przecież "trza zarobić". A frekwencję to organizator ma w.. tyle, jak nie z biletów to z innych źródeł się zarobi! Przypomnij sobie organizację Mystic Festival w Chorzowie... HORROR!
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

RALF pisze:Przypomnij sobie organizację Mystic Festival w Chorzowie... HORROR!
Pamiętam, że masakryczne były ceny napojów i żarcia, ale poza tym to wszystko tam grało organizacyjnie, przynajmniej nie zapamiętałem niczego szczególnie słabego. Niemniej jednak, stoiska z kiełbasą nie wystawiał Wardzała z Mystic Prod, więc to raczej nie wina organizatorów ;0
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Wzięli tyle kasy za te place stoiskowe, że inne ceny nie mogły być, cały marketing, reklama koncertu ... DNO. A - podczas samego koncertu zalano część nagłośnienia, niby też "nie Wardzała" - niemniej - to dużo mówi o "profesjonalizmie" obsługi koncertu. Na wielu już takich imprach byłem i nie słyszałem aby coś podobnego się stało...
ODPOWIEDZ